Keystone logo
© ©Nobel International Business School
Nobel International Business School

Nobel International Business School

Nobel International Business School

pengenalan

NiBS adalah sekolah perniagaan butik swasta di Ghana. Ia didirikan untuk membuat perbezaan dengan model pendidikan jenis baru yang dirancang untuk memenuhi keperluan eksekutif. Model penyampaian program NiBS dirancang di sekitar eksekutif yang sibuk, mudah dialami, inovatif, dan berpandangan ke hadapan.

Premis asas kami adalah bahawa ada fajar baru untuk Afrika yang memerlukan kreativiti kepemimpinan untuk muncul dan bersinar. Afrika memerlukan eksekutif dengan kemahiran kepemimpinan kognitif yang maju untuk mengetahui batasan amalan kepemimpinan semasa, mengembangkan pandangan mendalam tentang apa yang berfungsi, dan apa yang tidak berfungsi.

Mengapa Ijazah Kedoktoran sesuai untuk Anda

Terdapat banyak sebab mengapa eksekutif seperti anda memikul tugas berat ini, mengetahui masa dan tuntutan kewangan mereka untuk program ijazah yang lebih tinggi. Temu ramah dengan pelajar kami menunjukkan bahawa:

 • Ramai yang ingin membuktikan kepada diri mereka sendiri bahawa mereka dapat mencapai kelayakan akademik tertinggi dan menjadi pemimpin pemikiran dalam profesion mereka.
 • Sebilangan besar ingin meninggalkan warisan yang berkekalan-menghasilkan tesis yang memberi sumbangan baru kepada pengetahuan dan amalan pengurusan perniagaan di Afrika.
 • Ada yang ingin menunjukkan kepada anak dan cucu mereka nilai pendidikan dan kerja keras - bahawa anda boleh mencapai apa sahaja yang anda fikirkan.
 • Yang lain ingin membina pengetahuan dan kemahiran baru untuk maju dalam kerjaya mereka, atau memasuki kerjaya baru seperti perundingan atau pengajaran.
 • Yang lain ingin melampaui pengetahuan tentang pengetahuan yang ada ke tahap yang baru - mencipta dan berkongsi pengetahuan dan amalan baru untuk mengubah cara syarikat beroperasi.
 • Ada yang mahu pada suatu ketika, melanjutkan kerjaya akademik untuk menolong pelajar memenuhi syarat di dunia nyata.
 • Apa pun, alasan mereka semua pelajar kita ingin membina dunia yang lebih baik dengan mengemukakan soalan baru dan menarik, untuk mencari jawapan baru, idea, pengetahuan, dan amalan baru untuk meningkatkan amalan perniagaan dan masyarakat.

Nobel International Business School","author_url":"","source":""}" alt="164150_164040_NiBS-0001.jpeg" />

164150_164040_NiBS-0001.jpeg

Mengapa Memilih NiBS

Semakin banyak eksekutif kanan memilih untuk melanjutkan pelajaran kedoktoran asing mereka dengan NiBS kerana kami memahami kebimbangan dan cabaran yang dihadapi oleh eksekutif yang sibuk dalam memikul tugas sebagai pelajar kedoktoran, termasuk:

 • Juggling kerja, keluarga, dan berusaha untuk belajar dalam bidang kedoktoran
 • Sama ada anda akan menerima sokongan yang anda perlukan untuk menavigasi program ini
 • Sama ada anda berjaya menyelesaikan program ini
 • Sama ada anda boleh memperoleh ijazah anda dalam jangka masa yang diperlukan

Visi

Untuk diiktiraf sebagai sekolah perniagaan penyelidikan berorientasikan amalan terkemuka di Afrika yang membangun, mendidik, dan melatih pemimpin perniagaan dan profesional sepanjang karier mereka.

Misi

Misi kami adalah untuk menjadi pemimpin dalam mengembangkan pemimpin pemikiran yang memiliki kebiasaan fikiran - sekaligus fleksibel dan berwawasan, diberitahu oleh pengalaman, namun berorientasi pada inovasi sehingga mereka dapat menjadi agen kesejahteraan ekonomi dan perubahan sosial transformatif di Afrika.

Penyelesaian Kami untuk Keprihatinan & Cabaran Anda

Kami mempelopori program doktor eksekutif di Afrika. Sebagai sekolah perniagaan baru, kami bermula dari jalan bersih sehingga kami melakukan perkara yang berbeza untuk membuat Model Graduate-On -Time (GOT) yang mesra eksekutif yang menangani masalah dan cabaran anda termasuk

 • Reka bentuk dan penyampaian program kreatif - dengan mempertimbangkan eksekutif yang sibuk - Setiap kursus disampaikan selama 2-3 hari (Khamis, Jumaat, dan Sabtu) setiap beberapa bulan. Untuk ijazah kedoktoran, anda mengikuti kelas selama lebih kurang 35 hari sepanjang keseluruhan program 3 tahun. Jadual program diberikan kepada anda lebih awal untuk membolehkan anda merancang jadual sibuk anda.
 • Sokongan Felo Penyelidikan Sepenuh Masa - Di bawah garis panduan dasar yang dipersetujui, rakan penyelidikan sepenuh masa membantu anda 24/7 dalam penyelidikan dan carian artikel (jika diperlukan), pengumpulan dan analisis data, penyelesaian tugasan, dll.
 • Penyelesaian Tepat Masa - Anda memulakan tesis / projek dari hari pertama - kami membantu anda di kelas pertama untuk mengembangkan topik anda - tidak membuang masa mencari topik. Kami menggabungkan kerja kursus dengan penulisan tesis dengan memastikan bahawa semua tugas anda berkaitan dengan tesis anda. Program ini telah ditawarkan di Ghana selama 5 tahun terakhir oleh NiBS. Tujuh puluh eksekutif dari Ghana, Nigeria, dan negara-negara Afrika lain telah lulus dari program ini dalam 2 tahun terakhir.
 • Gabungan kerja kursus dan tesis-Kami menggabungkan kerja kursus dengan penulisan tesis dengan memastikan bahawa semua tugasan anda berkaitan dengan tesis anda. Ini memastikan kelajuan dan penyelesaian tepat pada masanya dengan mengelakkan masalah yang berkaitan dengan kaedah tradisional penyelesaian tesis.
 • Bengkel penulisan tesis - Di sekolah tradisional, penulisan tesis tidak berstruktur, ad hoc, dan kesepian. Kami mengadakan bengkel penulisan tesis, masing-masing berlangsung dua hingga tiga hari pada satu masa, untuk memberi peluang kepada Profesor dan Felo Penyelidik untuk menyokong penulisan tesis anda dalam suasana sekolah formal.
 • Tahap tamat pengajian tinggi - Sejauh ini kami mencapai tahap kejayaan pengijazahan sekitar 85% per kohort. Dalam dua tahun terakhir, kami telah lulus 77 eksekutif kanan dari Ghana, Nigeria, dan negara-negara Afrika lain.
 • Biasiswa - Kami menawarkan biasiswa bernilai tinggi kepada pelajar yang memenuhi syarat tertentu serta syarat pembayaran yang fleksibel.

Nobel International Business School","author_url":"","source":""}" alt="164151_164041_NiBS-0002.jpeg" />

164151_164041_NiBS-0002.jpeg

Lokasi

 • Accra

  Accra, Ghana

  Soalan