Keystone logo
Melbourne Business School, The University of Melbourne MBA Eksekutif (EMBA)
Melbourne Business School, The University of Melbourne

MBA Eksekutif (EMBA)

14 Months

Request teaching languages

Sambilan

Request application deadline

Request earliest startdate

AUD 96,000

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

MBA Eksekutif Melbourne (EMBA) telah dibangunkan untuk pengurus kanan berpotensi tinggi yang mahukan yang terbaik dari semua dunia -- pengalaman yang membolehkan mereka memenuhi kerjaya dan aspirasi peribadi mereka, belajar dengan rakan sebaya mereka, meningkatkan prestasi kerja mereka dan mengekalkan keseimbangan dalam kehidupan peribadi mereka.

The Financial Times -- MBS EMBA disenaraikan dalam 50 program EMBA teratas global oleh The Financial Times pada tahun 2007. Dengan sejumlah sembilan puluh sekolah perniagaan termasuk dalam ranking, Melbourne Business School EMBA adalah satu daripada hanya dua dari Australia.

Pengalaman MBS

MBA Eksekutif (EMBA) yang ditawarkan oleh Melbourne Business School adalah salah satu program pembangunan pengurusan paling inovatif yang terdapat di rantau Asia-Pasifik. EMBA membolehkan pengurus berpotensi tinggi memperoleh kelayakan pengurusan lanjutan yang diiktiraf dengan baik sambil meningkatkan prestasi kerja mereka dan mengekalkan keseimbangan dalam kehidupan peribadi mereka. Ia amat sesuai untuk organisasi yang berusaha untuk membangunkan generasi pemimpin seterusnya dan untuk eksekutif berpengalaman yang ingin mempercepatkan pembangunan profesional mereka.

Program ini mengiktiraf bahawa pengurusan semakin menjadi aktiviti rentas sempadan. Modul antarabangsa akan dijalankan di Amerika Syarikat, Eropah & China. Dalam konteks ini, MBS amat berbesar hati untuk dikaitkan dengan Sekolah Pengurusan Kellogg di Chicago, di mana program ini dibina daripada bahan pemasaran, strategi dan kepimpinan yang dipelajari dalam modul/s terdahulu. Di Eropah, program ini dihoskan oleh Sekolah Pengurusan Siswazah WHU Otto Beisheim di Koblenz, yang diiktiraf secara meluas sebagai sekolah perniagaan swasta terbaik di Jerman.

Fakulti perguruan yang terlibat dengan program ini sangat bermotivasi, dengan reputasi yang mantap sebagai pendidik pengurusan yang cemerlang. Kelas yang pelbagai terdiri daripada pencapaian yang terbukti dengan keazaman untuk membuat sumbangan segera kepada organisasi penaja mereka.

Struktur program--Intensif, inovatif, antarabangsa

Pelajar EMBA akan melengkapkan empat modul kediaman sepenuhnya selama empat minggu, dalam tempoh 14 atau 16 bulan. Peserta kembali ke tempat kerja mereka dan menerapkan pembelajaran mereka dalam selang 3-4 bulan antara modul.

Program ini intensif. Hubungan fakulti adalah sehingga 40 jam seminggu, dengan sekurang-kurangnya 20 jam pengajian persendirian, persediaan dan kerja berkumpulan. Kaedah pembelajaran adalah pelbagai, daripada perbincangan kelas interaktif, kajian kes dan penyelesaian masalah kumpulan, kepada aktiviti pengalaman dan pembentangan formal. Konsep pengurusan semasa dan pemikiran perniagaan yang berkaitan diliputi dalam konteks yang digunakan.

Sebilangan besar program dijalankan dalam kumpulan sindiket kecil, meningkatkan lagi pengalaman pembelajaran yang dinamik. Untuk menggalakkan pembelajaran tambahan dalam kumpulan, budaya pembelajaran koperatif digalakkan. Ini diperkukuh melalui mod penilaian lulus-gagal yang secara ketara menghapuskan persaingan dalam kumpulan dan membangunkan persekitaran pembelajaran yang saling menyokong. Peperiksaan direka bentuk untuk mengembangkan lagi kemahiran penyelesaian masalah dan analisis, menguji kebolehan pelajar untuk mengaplikasikan konsep baharu yang telah didedahkan kepada mereka. Program ini dilengkapi dengan penceramah jemputan yang dipilih dengan teliti yang merupakan pemimpin yang diiktiraf dalam bidang masing-masing.

Modul Melbourne berlangsung di MBS -- kemudahan kediaman sepenuhnya di Carlton, Melbourne; Modul antarabangsa dijalankan di Amerika Syarikat, Eropah & China.


Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • Executive MBA
  • Cape Town, Afrika Selatan
 • Executive MBA
  • Paris, Perancis
  • Roubaix, Perancis
 • Global Executive MBA
  • Vienna, Austria