Keystone logo
© krakenimages
Management Development Centre International (MDCI)

Management Development Centre International (MDCI)

Management Development Centre International (MDCI)

pengenalan

MDCI - Masa Kini dan Masa Depan

MDCI mengadaptasi, menyiapkan, dan mengembangkan program untuk pergeseran paradigma yang merupakan gelombang baru dalam pendidikan dan latihan perniagaan dan pengurusan. Program Format Baru disampaikan dengan cara yang murah, pantas, dan diakreditasi secara antarabangsa.

Sejak tahun 1993, firma British MDCI terus mengkoordinasikan pembangunan pengurusan antarabangsa dan program ijazah yang menyokong profesional kerjaya di Teluk Arab, yang diakui cemerlang oleh Queen's Award for Export in Education.

Dari pusat wilayahnya di Bahrain dan HQ di UK, MDCI memberikan pengalaman belajar yang lancar dan berfokus yang menghasilkan Komuniti dan alumni kohort yang bersemangat. Kebolehcapaian dan sokongan diutamakan - selain bahan pembelajaran dan penyelidikan, setiap pelajar menerima akses automatik ke Microsoft Teams for Education, serta Office 365, dan komunikasi langsung dengan fakulti dan pasukan.

Program MBA dalam Transnasional Kepemimpinan menyokong pemimpin masa depan ketika mereka menyesuaikan diri untuk menghadapi cabaran kepemimpinan dalam dunia pasca pandemi.

Kurikulum kreatif yang disusun dengan teliti disampaikan oleh ahli akademik UK terkemuka yang dikaji semula dan dikemas kini untuk memenuhi dunia yang berubah. MDCI kini siap untuk membawa program generasi berikutnya dengan cara yang tangkas dan profesional ke GCC, Eropah, dan global.

142203_pexels-photo-3761520.jpeg

Portfolio

Ijazah universiti

 • Mengikuti Program Asasi, program ijazah dalam talian dalam Perniagaan dan Kewangan, Matematik, Sains dan Kejuruteraan, Undang-undang dan Sains Sosial - termasuk perkhidmatan penempatan yang diperibadikan
 • MBA (CMI / YSJ)
 • Penambahan MBA (TBA) (Dari kelayakan Pengajaran atau Kepemimpinan Peralihan CMI)
 • MSc (TBA)
 • DBA (TBA)
 • Kemajuan DBA dari Top-up MBA
 • Penambahan BSc (Lincoln)

Persediaan Universiti

 • Program Asasi - menyediakan pautan dari sekolah menengah ke universiti barat standard dan keperluan
 • Mengikuti Program Asasi, program ijazah dalam talian dalam mata pelajaran utama - termasuk perkhidmatan penempatan yang diperibadikan
 • Program Kesediaan Doktor - Persiapan terperinci dalam talian selama 2/3 bulan untuk PhD atau DBA, termasuk penyediaan cadangan dan perkhidmatan penempatan yang diperibadikan

Pembangunan Pengurusan

 • Penambahan MBA untuk
 • MBA Mini
 • Program Pengarah Exec dan Non-Exec
 • Pemasaran Digital (Inst DM)

Pemikiran Pengurusan Era Baru

 • Appli - Program Psikologi dan kesejahteraan positif - membawa kepada MBA
 • Strategi Jantung - "Jantung Strategik adalah alternatif untuk perancangan strategik. Ini adalah menjadi manusia yang tegas dalam dunia yang terhubung secara digital. Ini mengundang pemimpin yang tidak berani untuk berbicara sebelum bercakap untuk menghubungkan hati, kepala, dan tangan dengan rancangan."

Masa Tidak Terduga Menuntut Pemikiran Baru

MDCI dan CMC telah Menulis semula Buku Main.

Selama lebih dari tiga puluh tahun, Management Development Centre International (MDCI) telah mentakrifkan semula cara pendidikan eksekutif disampaikan di Timur Tengah dan Afrika. Sekarang, fokus kami untuk mengaktifkan pemimpin transformasi telah menghasilkan Pathway untuk mencapai MBA yang diiktiraf di UK.

Dibimbing oleh Ketua Pegawai Eksekutif CMC, Dr. Lester Massingham, kami membawa The Next Generation MBA kepada pemimpin generasi berikutnya di Teluk. Mula selesai hanya dalam 12 bulan, dengan pelaburan kewangan hanya USD 12,000.

Kita semua mempunyai sejarah. Inilah gambaran ringkas dari kami

 • Lebih daripada 5,000 alumni.
 • Bekerjasama dengan fakulti, kolej dan universiti terkemuka di UK.
 • Menerima Anugerah Ratu untuk Eksport dalam Pendidikan.

138019_photo-1454165804606-c3d57bc86b40.jpg
Scott Graham / unsplash

Sejarah

Awal 1990-an

MDCI memilih Bahrain sebagai hab serantau untuk melayani pendidikan kepemimpinan profesional dan pemimpin kerjaya Arabia di semua sektor.

1993

MDCI melancarkan program MBA pembelajaran jarak jauh pertama di rantau ini dengan Universiti Hull UK, dari pangkalan di Dubai dan Bahrain.

1995

MDCI diluluskan sebagai penyedia MBA pertama untuk Saudi Aramco dan menyampaikan MBA pertama di Kesultanan Oman dengan Universiti Lincoln UK.

1997

MDCI dianugerahkan The Queen's Award for Export in Education.

1998

MDCI memulakan Kedoktoran pertama dalam bidang Pentadbiran Perniagaan di lokasi di GCC dengan Universiti Hull dan Lincoln.

2000

MDCI memberikan Ijazah Sarjana pertama dalam Pengajian Keselamatan di GCC dengan University of Reading di UK.

Awal tahun 2000an

MDCI melancarkan Program Pembangunan Pengurusan Lanjutan di Bahrain bersama dengan Kementerian Tenaga Kerja dan Sosial. Sementara itu, dalam rundingan dengan Atase Ketenteraan Britain menyampaikan program MBA Hull kepada angkatan Bersenjata Sultan Oman sebagai sebahagian daripada Program Pengimbangan Al Yamamah.

2006

MDCI melantik ejen serantau untuk Universiti Afrika Selatan.

2015

MDCI menyampaikan Doktor dalam Pentadbiran Perniagaan (DBA) di lokasi di Bahrain dan Oman dengan Liverpool John Moores University.

2020

MBA Generasi Seterusnya disiarkan secara langsung, dalam talian, dilancarkan semasa penutupan CoVid-19 global.

Melancarkan Kehebatan Kepemimpinan, lebih daripada 5,000 kali sejak tahun 1993

Alumni

Di Bahrain sejak tahun 1993, MDCI telah memasarkan, menyokong, dan melaksanakan penyampaian pengembangan pengurusan di lokasi, program bawah dan pascasiswazah dari institusi akademik terkenal termasuk universiti terkemuka di UK seperti Hull, Reading, dan Lincoln kepada lebih dari 5,000 profesional kerjaya.

Gen Baru

Pemikiran pelbagai aspek memberi inspirasi kepada reka bentuk dan masa MBA Generasi Seterusnya. Sebagai permulaan, 2020 adalah tahun yang belum pernah terjadi sebelumnya menuntut pembelajaran baru. Sijil CMC dalam Kepemimpinan Transformasional dengan ijazah dari York St John melangkah untuk menjawab ini dalam banyak peringkat. Dan, kami berpendapat bahawa Alumni kami akan bersedia untuk mencadangkan ini kepada ahli keluarga, rakan dan pasukan keluarga mereka yang akan datang.

Pemimpin

Hanya empat tahun dalam melaksanakan pembangunan pengurusan, program di bawah dan pascasiswazah, MDCI menerima Anugerah Ratu untuk Eksport dalam Pendidikan pada tahun 1997 mengakui peranan utama firma Britain di Timur Tengah dan Afrika. Maju cepat lebih dari dua dekad dan program MDCI telah dihadiri oleh pemimpin di pelbagai peringkat di pelbagai sektor, termasuk Menteri, C-Suite, serta pengusaha yang menarik pengambilalihan, penggabungan, dan penyenaraian mega.

142204_pexels-photo-3771089.jpeg

Akhirnya, MBA yang Dapat dicapai, Diakreditasi, Boleh Diakses, dan Terjangkau

Mengapa menghabiskan masa dan wang sekurang-kurangnya dua kali lebih banyak untuk memperoleh MBA apabila anda dapat memperoleh kelayakan yang diiktiraf universiti di UK dalam 12 bulan dengan harga di bawah USD 12,000?

Perubahan lompatan kuantum yang dialami beberapa bulan kebelakangan ini mendorong pasukan kami untuk mencari penyelesaian baru untuk MBA. Kami telah mendatangkan program yang sempurna untuk profesional kerjaya Arab yang berani mencari kemahiran kepemimpinan baru pada masa yang belum pernah terjadi sebelumnya.

Hasilnya adalah The Next Generation MBA.

Pengajian anda diselesaikan dalam setahun, tidak memerlukan ijazah sarjana muda, dan diajar oleh fakulti Inggeris di Teluk dan / atau hidup dalam talian, mengurangkan kos selanjutnya.

Mengapa Memilih MDCI?

Kami tidak percaya pada halangan kejayaan.

Ini adalah MBA Paling Boleh Diakses di Wilayah.

Tidak Diperlukan Ijazah.

 • Pengalaman perniagaan anda yang berpengalaman dapat menjadikan anda sebagai ahli.
 • Luangkan enam bulan pertama untuk memperoleh sijil profesional dalam Transformational Leadership.
 • Mengurangkan kos dan perjalanan, menghadiri di Teluk, dan / atau mengakses kelas, secara langsung dalam talian.
 • Penghantaran hujung minggu yang sesuai dengan pekerjaan dan keluarga anda.

Cinta Kita untuk Arab

Selama lebih dari tiga puluh tahun, MDCI telah membantu para pelajar di Timur Tengah dan Afrika untuk mencapai potensi sebenar dan mencapai cita-cita kerjaya. Penerima Queen's Award for Export in Education, alumni MDCI mengungguli 5,000 alumni - merentasi organisasi terkemuka seperti Batelco, Saudi Aramco, Al Marai, Gulf Air, Qatar Petroleum, RasGas, PDO, dan Omantel.

Lokasi

 • London

  The Old Coach House TS27 4SS, United Kingdom, TS27 4SS, London

  • Manama

   Manama, Bahrain

   Soalan