Keystone logo
Luxembourg School Of Business

Luxembourg School Of Business

Luxembourg School Of Business

pengenalan

Fakulti Antarabangsa Kelas Dunia

Fakulti kami terdiri daripada profesor terkemuka yang berafiliasi dengan institusi seperti Harvard, Yale, Stanford, University of Chicago, University of Michigan, Duke University, New York University, London Business School, Cambridge, University of St. Gallen, Copenhagen Business School, Bocconi University , Zagreb School of Economics and Management, Sciences Po, HEC Paris, dan banyak lagi.

Bersedia untuk dicabar

Di LSB , sama ada anda mendaftar untuk program pendidikan eksekutif, MBA atau Sarjana Pengurusan, bersiaplah untuk masa yang menggembirakan. Anda akan terdedah kepada situasi perniagaan di mana pengetahuan anda dicabar dan penyelesaian di luar kotak dibincangkan . Anda harus berkomunikasi dan mencari jalan persamaan dengan fakulti dan rakan sekelas serta pemimpin perniagaan dari seluruh dunia.

Kaedah Pengajaran Inovatif

Belajar di LSB memberi anda akses kepada pelbagai budaya, pengalaman, dan cara berfikir. Melalui kerjasama, anda akan mendapat banyak pengalaman dari rakan sekelas, profesor, dan pemimpin korporat antarabangsa anda. Fakulti yang memenangi anugerah berada di barisan hadapan kaedah pengajaran inovatif dalam pentadbiran perniagaan . Belajar berfikir dan membuat keputusan seperti pemimpin dalam kajian kes dan projek perundingan.

Pengetahuan yang boleh diambil

Kurikulum ini dirancang untuk mengembangkan anda menjadi pemimpin yang dapat melihat, mengambil alih, dan mengembangkan peluang baru. Pengalaman Master LSB anda membawa lebih daripada sekadar pengetahuan akademik dan kemahiran praktikal. Matlamat kami adalah untuk memberi anda pengalaman unik - akademik dan sebaliknya.

Visi

Menjadi sekolah perniagaan berkualiti tinggi yang diiktiraf di seluruh dunia di tengah-tengah Eropah.

Misi

Misi Sekolah adalah untuk menyediakan persekitaran pembelajaran yang penuh inspirasi dan pelbagai budaya untuk pemimpin perniagaan dari syarikat antarabangsa yang beroperasi di Luxembourg dan juga di seluruh Eropah dan dunia. Dalam mencapai matlamat pendidikan dan akademiknya, Sekolah menggunakan kaedah pengajaran dan penyelidikan kontemporari, mempromosikan kepelbagaian budaya dan intelektual. Sekolah bekerjasama dengan komuniti perniagaan antarabangsa dan menyediakan pemimpin perniagaan untuk maju dalam dunia perniagaan global yang kompleks.

Akreditasi

Luxembourg School Of Business diakreditasi oleh Kementerian Pendidikan Tinggi dan Penyelidikan Luxembourg. Akreditasi terpakai kepada keseluruhan institusi serta program Sarjana Pentadbiran Perniagaan dan Sarjana dalam Pengurusan. Luxembourg School Of Business juga merupakan ahli akreditasi antarabangsa AACSB dan Erasmus Accredited.

Biasiswa dan Pembiayaan

Scholarships available

 • Dari Negeri Luxembourg
 • Dari Luxembourg School Of Business

Diskaun tersedia

 • Calon yang mendaftar sebelum tarikh akhir pertama menerima diskaun 5%, ATAU
 • Calon yang membayar tuisyen penuh dalam satu ansuran menerima diskaun 10%.

Kehidupan Kampus & Kemudahan

Career Center

Pusat Kerjaya mengekalkan hubungan rapat dengan syarikat di Luxembourg dan juga di peringkat antarabangsa. Ia menyediakan sokongan dan bimbingan yang komprehensif kepada pelajar dan graduan untuk mendapatkan latihan amali.

Pelajar akan dapat berunding dengan Penasihat Kerjaya anda pada bila-bila masa dalam perjalanan kerjaya mereka. Penasihat Kerjaya kami menyokong pelajar langkah demi langkah dalam usaha mereka untuk mencari latihan.

Pejabat Antarabangsa

Semasa Sarjana Pengurusan, pelajar akan dapat mengambil bahagian dalam program pertukaran dengan universiti rakan kongsi atau sekolah perniagaan. Program Erasmus and Exchange ini tidak memerlukan yuran pengajian tambahan.

Pejabat Antarabangsa LSB membantu pelajar dengan mobiliti antarabangsa, membantu mereka untuk menghabiskan masa di luar negara dan menguruskan hubungan institusi antara LSB dan universiti rakan kongsinya.

 • Kehidupan Budaya Cergas
 • Keterbukaan Antarabangsa
 • Kemudahan Sukan Berkualiti Terbaik
 • Kepelbagaian Alam
 • Makanan dan Angin yang sangat baik
 • Tempat yang Hebat untuk Berkawan

Lokasi

 • Luxembourg City

  19, Rue Eugène Ruppert

 • Côte d'Eich, 46, 1450,

  Soalan