Keystone logo
Jan Amos Komenský University Prague

Jan Amos Komenský University Prague

Jan Amos Komenský University Prague

pengenalan

The Jan Amos Komensky Universiti Prague terletak di bandar yang indah dan bersejarah Prague, terletak di daerah yang meriah di Zizkov berhampiran pusat bandar ini. Pelajar-pelajar kita akan mencari suasana yang intim dan mesra yang terletak di dalam dinding bangunan bersejarah kami.

Kami pakar dalam pendidikan dewasa, pendidikan khas, latihan guru, sosial dan komunikasi media termasuk kajian indah dan media dan komunikasi audiovisual, pengurusan pelancongan, kajian keselamatan, pengajian perniagaan insurans, psikologi pengurusan, undang-undang dalam bidang keusahawanan, serta pentadbiran ekonomi dan awam Eropah kajian termasuk berprestij, program MBA yang diiktiraf di peringkat antarabangsa dan diiktiraf.

2

Jan Amos Komensky Universiti Prague telah beransur-ansur mencapai kedudukan yang kukuh dalam pasaran pendidikan tinggi sebagai institusi terbesar Czech seumpamanya dan universiti swasta pertama (seperti yang ditakrifkan oleh Akta Czech Pengajian Tinggi), berjaya mengisi jurang dalam sistem pendidikan tinggi negara baik dari segi mata pelajaran yang ditawarkan dan liputan serantau.

Universiti ini menawarkan pengajian universiti yang diiktiraf sepenuhnya dalam bahasa Czech termasuk kursus ijazah dalam bahasa Inggeris (terutamanya dalam Ekonomi Eropah dan Pentadbiran Awam) dan juga kursus-kursus pembelajaran sepanjang hayat yang disahkan. Kami telah aktif dalam penyelidikan dan inovasi yang mengambil bahagian dalam pelbagai projek kebangsaan dan antarabangsa serta menjadi ahli pelbagai persatuan seperti Persatuan Universiti Eropah. aktiviti penyelidikan kami meliputi, khususnya, pendidikan khas, pendidikan dewasa, pembangunan sumber manusia, metodologi pendidikan, ekonomi dan pentadbiran awam dan komunikasi & media.

1

Sebagai kesinambungan dalam tradisi yang sekian lama Akademi Komensky, bukan kerajaan, bukan untuk keuntungan organisasi yang terlibat dalam pendidikan dewasa pada tahun 1990 'pembangunan sistematik Jan Amos Komensky Universiti Prague adalah berdasarkan kerjasama dengan tempat kerja profesional dalam kedua-dua Czech Republik dan di luar negara. Ditubuhkan pada tahun 2001, Jan Amos Komensky Universiti Prague menawarkan program berdaya cipta dan mempunyai asas pelajar terus berkembang, pada masa ini merangkumi sekitar 5 000 pelajar. Lebih banyak program kini sedang dibangunkan itu sila semak semula secara berkala.

Lokasi

  • Prague

    Roháčova 63, 130 00 Praha 3 - Žižkov, , Prague

    Soalan