Keystone logo
International Institute in Geneva

International Institute in Geneva

International Institute in Geneva

pengenalan

Terletak di Geneva, Switzerland, di tengah-tengah Eropah dan hab untuk politik dan perniagaan antarabangsa, kampus ini terletak berhampiran dengan lapangan terbang dan kira-kira 5 km dari pusat bandar. IIG mempunyai pelajar yang mewakili lebih 60 kewarganegaraan sekali gus menyediakan suasana yang benar-benar berbilang budaya.

International Institute in Geneva komited kepada kecemerlangan dalam pendidikan dan peningkatan profesional.

Badan pelajar pelbagai budaya, fakulti dan persekitaran dinamik Institut menyumbang kepada penciptaan rangka kerja di mana pelajar memperoleh pendidikan global.

Program ini telah direka bentuk untuk mewujudkan keseimbangan yang kukuh antara asas teori dan aplikasi praktikal, melalui penggunaan isu perniagaan sebenar dan lawatan ke syarikat multinasional utama di rantau ini.

Kelas adalah kecil untuk membolehkan perbincangan kumpulan dan memberikan perhatian yang lebih individu. International Institute in Geneva komited untuk membantu pelajar mencapai potensi penuh mereka. Fakulti mempunyai pengalaman yang relevan dalam industri dan perniagaan di peringkat kanan, digabungkan dengan latar belakang akademik yang kukuh.

Kaedah pengajaran di International Institute in Geneva adalah inovatif dan menggariskan kepentingan untuk mendapatkan perspektif antarabangsa mengenai isu pengurusan, digital dan hubungan antarabangsa.

Penggunaan kaedah pembelajaran berasaskan pengalaman seperti analisis kes dan simulasi perniagaan memastikan pembangunan kemahiran analisis, yang penting dalam dunia yang berdaya saing dan pesat berubah hari ini.

International Institute in Geneva menekankan kepentingan kemahiran interpersonal, kepimpinan, komunikasi dan keupayaan untuk bekerja dalam pasukan berbilang budaya, dengan menggalakkan penyertaan kelas yang aktif dan membuat pembentangan tetap mengenai isu pengurusan strategik. Dengan semangat itu, pelajar dijangka bekerja dalam pasukan, untuk mensimulasikan situasi di mana mereka mengembangkan sikap proaktif dan menguasai kemahiran komunikasi yang berkesan.

Falsafah akademik IIG menekankan pembangunan orientasi keusahawanan yang relevan kepada kedua-dua syarikat kecil dan sederhana, serta syarikat multinasional besar.

Pernyataan Visi

Untuk Membangunkan Profesional Antarabangsa yang Komited Untuk Berkhidmat Kepada Masyarakat Mampan.

Kenyataan Misi

International Institute in Geneva ialah Yayasan Pendidikan Tinggi yang diselia oleh Pihak Berkuasa Persekutuan Switzerland, yang menyediakan pendidikan berkualiti untuk kejayaan pelajar dalam perniagaan dan kerjaya antarabangsa.

Institut ini didedikasikan untuk:

 • Pendidikan - Menyediakan pendidikan dalam perniagaan, komunikasi, hubungan antarabangsa dan perdagangan dengan pandangan global.
 • Kecemerlangan - Memupuk keseimbangan program akademik dan praktikal melalui proses pembelajaran yang berkesan, perkhidmatan pelajar yang diperibadikan, dan fakulti yang komited terhadap pengajaran dan penyelidikan.
 • Persekitaran - Menawarkan persekitaran pembelajaran yang dinamik, menggalakkan kepelbagaian dan responsif terhadap perubahan keperluan masyarakat antarabangsa.

Rangkaian Antarabangsa

International Institute in Geneva telah mewujudkan rangkaian yang kukuh, membangunkan program pertukaran dengan institusi akademik bertauliah di seluruh dunia. Program ini menyediakan peluang kepada pelajar dari universiti dalam rangkaian IIG dalam:

 • Eropah (cth Universiti Plymouth)
 • Amerika Syarikat (cth Universiti Boston)
 • Amerika Tengah dan Selatan
 • Asia dan Timur Tengah
 • Afrika

untuk menghadiri satu semester di IIG dan dikreditkan di institusi mereka.

Ia juga membenarkan pelajar IIG (maksimum dua setahun) untuk menghadiri satu semester atau satu penggal musim panas di Universiti lain dan dikreditkan di IIG.

Dengan beberapa universiti, pelajar boleh memperoleh ijazah dwi dengan IIG.

Geneva, sebuah Bandar Global

Geneva tergolong dalam kumpulan terpilih bandar-bandar yang benar-benar "antarabangsa" di dunia menjadikannya tempat yang ideal untuk mengkaji pengurusan antarabangsa, hubungan antarabangsa dan media digital.

Bandar ini menjadi tuan rumah kepada Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu dan agensi khusus seperti Pertubuhan Perdagangan Dunia dan sering dirujuk sebagai ibu kota keamanan dan diplomasi.

Banyak organisasi multinasional terletak di rantau ini kerana rangkaian logistik yang sangat baik dan lokasi pusat Geneva.

Di tengah-tengah Eropah, ia hanya satu jam melalui udara dari London, Paris, Brussels dan Milan.

Geneva terkenal sebagai salah satu pusat kewangan antarabangsa utama dunia, terutamanya untuk pengurusan aset modal swasta.

Geneva adalah tingkap kepada dunia teknologi. Ia adalah rumah kepada pemimpin dunia seperti The World Economic Forum (WEF), Hewlett-Packard, Nestlé, Richemont, Procter and Gamble, Caterpillar dan Du Pont de Nemours.

Kesatuan Telekomunikasi Antarabangsa dan pusat komunikasi Eropah Reuters juga telah memilih Geneva sebagai ibu pejabat mereka. CERN, terletak di Geneva, adalah tempat World Wide Web dicipta.

Kualiti dan kepelbagaian kehidupan budaya Geneva, dengan pelbagai teater, muzium dan persidangan antarabangsa, menjadikannya tempat yang sesuai untuk mendapatkan pendidikan global.

Bandar ini merupakan pameran untuk nama-nama yang paling terkenal dalam fesyen, barang kemas dan pembuatan jam tangan, dan merupakan rumah kepada Rolex dan Patek Philippe, antara lain. Terletak dengan idealnya di tepi Tasik Leman di kaki Alps, Geneva menawarkan aktiviti sukan luar yang sangat baik.

Watak kosmopolitan bandar ini, dengan hampir 150 warganegara dari seluruh dunia, membuatkan semua orang berasa seperti di rumah sendiri.

Biasiswa dan Pembiayaan

Setiap tahun Institut menganugerahkan bilangan biasiswa yang terhad. Kriteria pemilihan adalah berdasarkan prestasi akademik (GPA) dan keperluan kewangan yang lepas. Pemohon yang berminat hendaklah menghantar surat permintaan bersama-sama bahan permohonan.

Acara kami yang akan datang

Rumah Terbuka, pembentangan syarikat dan banyak lagi!

Kedudukan

Kedudukan antara sepuluh universiti terbaik di Switzerland, International Institute in Geneva ( IUG ) ialah institusi akademik bertauliah yang mengkhusus dalam pendidikan perniagaan. Universiti menawarkan program sarjana muda dan siswazah dalam Pentadbiran Perniagaan, Perhubungan Antarabangsa, Media dan Komunikasi dan Perdagangan Antarabangsa. Kurikulum ini menampilkan gabungan unik pengajaran teori dan praktikal, dengan tumpuan khusus pada amalan perniagaan antarabangsa. Program pertukaran antarabangsa menawarkan peluang kepada pelajar untuk belajar di universiti terkenal di seluruh dunia. Terletak di Geneva, Switzerland, di tengah-tengah Eropah dan hab untuk politik dan perniagaan antarabangsa, kampus ini terletak berhampiran dengan lapangan terbang dan kira-kira 5 km dari pusat bandar. IUG mempunyai pelajar yang mewakili lebih 60 kewarganegaraan yang menyediakan suasana yang benar-benar berbilang budaya.

Testimoni Pelajar

Lokasi

 • Geneva

  International Institute in Geneva ICC 20, Rte de Pré-Bois, 1215, Geneva

 • Geneva

  Geneva, Switzerland

  Soalan