Keystone logo
IU International University of Applied Sciences

IU International University of Applied Sciences

IU International University of Applied Sciences

pengenalan

Apa yang IU lakukan secara berbeza?

Dengan lebih 100,000 pelajar dari lebih 153 negara , IU International University of Applied Sciences ialah universiti terbesar di Jerman. Mereka menawarkan program Ijazah Sarjana Muda, Sarjana dan MBA yang diiktiraf negeri dan berkualiti tinggi yang diajar dalam bahasa Inggeris – dengan pendekatan baharu.

Program di kampus IU di Berlin dan Bad Honnef menyediakan pengalaman belajar yang berstruktur namun fleksibel supaya anda boleh mengimbangi pengajian, kerja dan kehidupan peribadi di Jerman. Dengan jadual yang menggabungkan tutorial bersemuka dan belajar sendiri dalam talian, anda boleh melibatkan diri di negara asing sambil membina rangkaian sosial dan profesional anda.

Di setiap kampus IU di Berlin dan Bad Honnef, anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti yang benar-benar bertenaga dan antarabangsa. Kemudahan kampus moden, persekitaran pembelajaran yang menyokong dan aktiviti kampus yang menyeronokkan membolehkan anda mengalami sepenuhnya kehidupan pelajar di Jerman sambil bekerja keras untuk mencapai matlamat anda.

Pada hari di luar kampus, anda juga boleh menyesuaikan pembelajaran anda berkat platform digital bersepadu sepenuhnya IU dan alatan pembelajaran inovatif yang menggabungkan teknologi AI seperti ChatGPT dan Syntea . Setelah menamatkan pengajian anda, anda juga layak mendapat visa pasca pengajian selama 18 bulan untuk memulakan kerjaya di Jerman.

Ketahui lebih lanjut tentang IU .

Berjaya di peringkat global bersama IU

Dengan IU , anda boleh membuka pintu kepada peluang kerjaya di seluruh dunia . Program mereka yang diiktiraf oleh kerajaan akan melengkapkan anda dengan pengetahuan yang berkaitan dengan industri dan kemahiran dalam permintaan supaya anda boleh menonjol dalam pasaran kerja global. Belajar di IU juga memberi anda akses kepada perkhidmatan dan acara kerjaya dalam talian eksklusif mereka dan menghubungkan anda dengan rangkaian global rakan kongsi akademik mereka supaya anda boleh belajar di AS, Kanada atau Australia.

Kenapa IU ?

 • Pembelajaran gabungan: Hadiri tutorial di kampus hanya 2-3 kali seminggu.
 • Fleksibel: Belajar dalam talian mengikut jadual anda sendiri untuk sepanjang minggu.
 • Terokai pilihan belajar kerja di Jerman: sehingga 20 jam seminggu semasa belajar
 • Berorientasikan kerjaya: IU menyediakan program ijazah khusus dalam bidang permintaan tinggi.
 • Kursus: menggabungkan teori dan aplikasi praktikal melalui kajian kes kehidupan sebenar.
 • Mulakan kerjaya anda di Jerman: selepas tamat pengajian dengan visa pasca pengajian 18 bulan.
 • Semua program diakreditasi: mengikut piawaian pendidikan Jerman dan EU.
 • Ijazah IU diiktiraf di peringkat antarabangsa dan boleh ditukar kepada setara di luar negara untuk bekerja atau melanjutkan pelajaran.
 • Diiktiraf oleh WES Kanada & AS dan ahli Persatuan Universiti India (A IU ).

misi IU

Apa yang mendorong IU , ialah apa yang mendorong anda: IU mereka bentuk programnya sefleksibel dan inovatif yang mungkin— tanpa mengorbankan kualiti. Mereka menyampaikan kepakaran pakar dan bahan pembelajaran yang inovatif serta memberi tumpuan kepada perkhidmatan pelajar yang cemerlang dan nasihat profesional. Program IU menyampaikan pengetahuan khusus subjek dan kemahiran insaniah dengan pendekatan berorientasikan masa depan dan alatan digital untuk menyediakan graduan untuk dunia perniagaan antarabangsa.

Ciri-ciri Kampus

Tinggal di Jerman

Jerman dianggap sebagai salah satu destinasi pengajian teratas di dunia dan di tengah-tengah Eropah. Pemimpin dalam inovasi, perniagaan dan kejuruteraan, prospek kerjaya dengan ijazah Jerman adalah pelbagai dan meluas. Jerman juga mengalu-alukan profesional antarabangsa dan menawarkan visa kerja 18 bulan selepas belajar kepada pelajar yang menjalankan semester terakhir mereka di Jerman.

Kampus IU

Di IU , anda boleh memilih antara dua kampus moden di Berlin dan Bad Honnef, masing-masing dilengkapi dengan kemudahan terkini, ruang pembelajaran dan perpustakaan. Alami suasana Berlin yang meriah atau duduk di persekitaran mesra Bad Honnef, di mana penginapan di kampus tersedia. Sertai kelab dan persatuan, berehat di kawasan sosial, dan terima komuniti antarabangsa yang menyokong sepanjang perjalanan pendidikan anda.

Sokongan untuk Pelajar

Semasa anda berusaha mencapai matlamat anda di IU , anda akan menemui sistem sokongan yang kukuh dengan penasihat pengajian yang membantu, pakar pejabat kerjaya dan tutor yang berpengetahuan. Profesional yang mesra ini membimbing anda melalui perjalanan akademik anda, daripada memilih kursus kepada mencari latihan dan peluang pekerjaan.

Imbangan Belajar-Hidup

Di IU , anda akan menikmati keseimbangan belajar-kehidupan yang sihat melalui model pembelajaran gabungan di kampus yang menggabungkan kelas dalam kumpulan kecil dan pembelajaran kendiri dalam talian. Pendekatan fleksibel ini membolehkan anda mengurus pengajian, kerja dan kehidupan peribadi dengan berkesan, sambil melibatkan diri dalam komuniti antarabangsa yang pelbagai dan mengejar peluang belajar kerja, seperti kerja sambilan atau latihan amali, sekali gus memperkayakan keseluruhan pengalaman belajar di luar negara anda.

  Webinar dan Soal Jawab Percuma

  Webinar: Belajar Dalam Talian dengan IU 3:00 PTG - 3:45 PTG (CEST)

  Keperluan Visa

  • Pelajar dengan kewarganegaraan negara ahli EU, merancang untuk menghadiri kuliah di kampus semasa sebahagian (atau semua) pengajian mereka, tidak memerlukan permit kediaman untuk memasuki Jerman.
  • Pelajar tanpa kewarganegaraan negara ahli EU, merancang untuk menghadiri kuliah di kampus semasa sebahagian (atau semua) pengajian mereka, mesti mendapatkan permit kediaman yang sah untuk dapat belajar di Jerman.

  * Ini hanya terpakai kepada pelajar yang ingin menghadiri satu semester atau lebih di kampus di Jerman. Pelajar yang merancang untuk melaksanakan semua pengajian mereka dalam talian melalui kampus maya IU , tidak perlu mendapatkan permit kediaman – tanpa mengira kewarganegaraan mereka.

  Jika anda mempunyai sebarang pertanyaan mengenai proses permohonan permit kediaman, sila hubungi Pasukan Penasihat Pengajian IU .

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Ubah masa depan anda dengan IU - mohon dan jimat sehingga 25%!

  IU sentiasa mencari cara baharu untuk membantu anda menggabungkan pendidikan berkualiti tinggi dan mudah diakses, tidak kira keadaan anda.

  Sertai salah satu kampusnya di Bad Honnef atau di Berlin dan nikmati pendekatan unik IU yang membolehkan anda mencapai keseimbangan antara usaha akademik anda, komitmen kerja, interaksi sosial dan penerokaan benua baharu sambil berusaha ke arah matlamat masa depan anda.

  Mohon hari ini dan anda akan berpeluang mendapat diskaun sehingga 25% daripada pengajian di kampus anda!

  Kedudukan

  Akreditasi, Kedudukan dan Keahlian

  Akreditasi

  IU International University of Applied Sciences telah menerima akreditasi sistem daripada EQAR, FIBAA, Majlis Akreditasi Jerman, dan Majlis Sains dan Kemanusiaan Jerman. Ini bermakna kursus, fakulti dan bahan pengajaran mereka memenuhi piawaian ketat yang ditetapkan mengikut garis panduan akademik Eropah dan mereka kini boleh mengakreditasi program mereka sendiri.

  Anugerah dan Kedudukan

  IU ialah universiti Jerman pertama yang mendapat 99/100 pada QS Stars Report, tetapi mereka juga mengungguli 6 daripada 25 kategori dalam ranking universiti terbesar Jerman oleh CHE. Baru-baru ini program MBA dalam talian IU menduduki tempat ke-26 di Eropah dalam Kedudukan MBA Dalam Talian QS yang berprestij, satu pencapaian dan pengiktirafan yang mengagumkan di pentas antarabangsa.

  Keahlian

  IU ialah ahli Persatuan Graduan Perniagaan, Konsortium Pembelajaran Dalam Talian, AASCB, dan Gabungan Pendidikan Global UNESCO. Keahlian ini memberi mereka sambungan kepada institusi, syarikat, dan NGO lain serta program ijazah peringkat tinggi dan kursus pembangunan pembelajaran sepanjang hayat. Dengan memanfaatkan teknologi canggih, IU membantu pelajar yang memerlukan untuk meneruskan pendidikan mereka dan meneruskan pembelajaran sepanjang hayat

  Sejak April 2023, IU ialah ahli Persatuan Universiti India (A IU ), persatuan universiti terbesar di dunia dengan universiti asing sebagai ahli bersekutu. IU juga merupakan satu-satunya ahli Eropah bagi Persatuan Universiti Afrika (AAU), rangkaian lebih 420 universiti dan pusat penyelidikan dari seluruh benua Afrika

  Pengiktirafan Global dan Rakan Kongsi Akademik

  Pengiktirafan Global

  Memandangkan IU diiktiraf oleh WES Kanada dan AS, ijazah mereka boleh ditukar kepada mata mengikut piawaian akademik tempatan dalam Sistem Mata Imigresen Kanada dan Skim Penilaian Imigresen Amerika.

  Rakan Kongsi Akademik

  Melalui perkongsian dengan institusi akademik dari seluruh dunia, IU menawarkan cara yang lebih berpatutan untuk pelajar belajar dan tinggal di luar negara. IU Study Abroad Alliance membolehkan pelajar memulakan ijazah dalam talian di IU dan melengkapkannya di universiti rakan kongsi di AS, Kanada, Australia atau Eropah, di mana peluang kerjaya adalah banyak.

  Testimoni Pelajar

  Lokasi

  • Bad Honnef

   Mülheimer Str. 38, 53604, Bad Honnef

   • Berlin

    Frankfurter Allee,73a, 10247, Berlin

    • Berlin

     Berlin, Jerman

     Soalan