Keystone logo
© IPAG IE
IPAG Business School

IPAG Business School

IPAG Business School

pengenalan

IPAG Business School ialah sebuah institusi pengajian tinggi Perancis yang terletak di Paris dan Nice di French Riviera. Misi kami adalah untuk mendidik pengurus tentang persekitaran dunia yang cepat berubah dan untuk menghasilkan penyelidikan berkualiti dengan penglihatan nasional dan antarabangsa. Sekolah ini bergantung pada penyelidikan peringkat atas yang memperkayakan prinsip akademik mata pelajarannya, rangkaian yang hebat dengan sektor perniagaan, penghargaan dalam kalangan pelajar untuk kepelbagaian budaya dan pengetahuan, dan meningkatkan kesedaran pelajar kami tentang isu dan etika kontemporari utama.

Sekolah ini menawarkan pelbagai program daripada BTS (ijazah 2 tahun) hingga DBA (ijazah 8 tahun), termasuk Sarjana Muda (ijazah 3 tahun), MBA (ijazah 5 tahun), dan Program Grande École (5 tahun). Ijazah Sarjana dan bertauliah EFMD). Kami juga telah menyesuaikan program dalam talian untuk mereka yang lebih suka fleksibiliti yang lebih besar dalam pengajian mereka. Profesional juga boleh mengikuti pelbagai kursus pendek atau diploma seperti sarjana dalam Pengurusan & CSR daripada IPAG Executive Education. Bergantung pada rangkaian antarabangsa lebih daripada 130 universiti rakan kongsi di 37 negara, pelajar mempunyai banyak pilihan destinasi antarabangsa untuk dipilih apabila membuat keputusan untuk belajar semester di luar negara. Setiap tahun, sekolah itu mengalu-alukan lebih 1,000 pelajar asing yang tertarik dengan sekolah perniagaan Perancis dan program IPAG. Selain itu, dengan penyelidikan terkemuka, IPAG muncul dalam kedudukan paling terkenal (Shanghai, RePEc).

Misi kita

Untuk mendidik pengurus tentang persekitaran dunia yang cepat berubah dan untuk menghasilkan penyelidikan berkualiti dengan penglihatan nasional dan antarabangsa

Untuk tujuan ini, IPAG Business School bergantung pada:

 • Penyelidikan peringkat atasan yang memperkayakan prinsip akademik mata pelajarannya
 • Rangkaian yang hebat dengan sektor perniagaan
 • Satu penghargaan dalam kalangan pelajar terhadap kepelbagaian budaya dan ilmu
 • Meningkatkan kesedaran pelajar kami tentang isu dan etika kontemporari utama
 • Objektif kami adalah untuk melatih pengurus berbilang kemahiran, boleh menyesuaikan diri dan bertanggungjawab.

Ciri-ciri Kampus

Di Paris, ke kaki Menara Eiffel dan di tengah-tengah kawasan Saint-Germain des Prés
Di tengah-tengah Paris, kampus kami yang terletak di Beaugrenelle di arrondissement ke-15 menawarkan 5,000 meter persegi, lengkap dengan perpustakaan media, banyak bilik belajar dan kafeteria. Kampus Paris "bersejarah" kami terletak ideal di tengah-tengah Saint-Germain-des-Prés, tempat yang tinggi untuk kehidupan budaya dan intelektual ibu kota.

Di Nice, terletak di antara laut dan pergunungan
IPAG Business School juga telah berakar umbi di tengah-tengah Nice selama lebih daripada 30 tahun, di tapak di mana bekas Chambre des Métiers terletak. Kampus kami, yang disenaraikan mengikut sejarah, mengalu-alukan lebih daripada 1,000 pelajar daripada lebih 40 warganegara. Persekitaran belajar adalah ideal: dua teater besar, taman, kafeteria dan teres yang cerah.

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Biasiswa Merit

  Setiap tahun, di setiap kampus, pelajar terbaik Program Grande École di luar PGE3 diberi ganjaran untuk keputusan cemerlang mereka dalam bentuk pengurangan yuran pengajian.

  Kriteria kelayakan: Keputusan akademik.
  Nilai: Anugerah kewangan daripada sekolah untuk 3 pelajar terbaik dalam setiap promosi super, tanpa mengira status pelajar (bergantian atau tidak). Jika berselang seli: pindahkan kepada pelajar. Bagi PGE5, 3 pelajar pertama dalam promosi super latihan awal dan 3 pelajar pertama dalam promosi super Diploma Berganda dianugerahkan.

  Beasiswa Cemerlang

  Diskaun 50% dari yuran pengajian untuk tahun pertama diberikan:

  • Kepada semua pelajar yang telah lulus baccalaureate dengan kepujian tertinggi
  • Kepada pelajar biasiswa negeri yang telah lulus sarjana muda dengan cemerlang

  Biasiswa IPAG

  Sekolah ini telah menyediakan biasiswa khusus untuk program Grande École dan Sarjana Muda, yang diberikan oleh jawatankuasa peruntukan, tertakluk kepada keputusan ujian dan akademik. Biasiswa ini tersedia untuk pelajar Program Grand École, Sarjana Muda, dan BTS.

  Kedudukan

  IPAG telah dimasukkan ke dalam 10 institusi Perancis Teratas dalam "Kedudukan Universiti" Research.com dalam kategori "Ekonomi dan Kewangan". Ini adalah ganjaran yang besar untuk fakulti sekolah dan semua guru-penyelidiknya.

  Sekolah Perniagaan Perancis ke-4 IPAG kini berada di kedudukan ke-9 di Perancis Teratas untuk penyelidikan dalam Ekonomi dan Kewangan. Sebagai sekolah perniagaan Perancis ke-4 terbesar, ia juga menyertai Top 300 (ke-282) dunia yang didominasi oleh gergasi Universiti Harvard, Institut Teknologi Massachusetts (MIT) dan Universiti California Berkeley. Bagi Duc Khuong Nguyen, Dekan Fakulti dan Penyelidikan di sekolah itu, « penarafan ini mencerminkan kerja besar yang dilakukan oleh guru-penyelidik IPAG, kualiti penerbitan mereka dalam jurnal antarabangsa paling berprestij dan konsistensi usaha yang dilakukan selama beberapa tahun sekarang. ».

  Sekali setahun, Research.com mengemas kini kedudukannya bagi universiti dan sekolah yang berprestasi tinggi dalam bidang saintifik daripada Sains Komputer dan Kejuruteraan kepada Matematik, Neurosains, Kewangan Ekonomi dan Perubatan. Metodologi yang digunakan oleh platform adalah berdasarkan penggunaan data bibliometrik dan pemeriksaan kerja lebih 160,000 penyelidik dari setengah ribu institusi. Oleh itu, penerbitan saintifik penyelidik IPAG dan pengaruh mereka - melalui petikan yang mereka terima - telah membolehkan sekolah memperoleh anugerah ini.

  Sangat berbangga dengan kedudukannya dalam ranking ini, IPAG kini melihat ke arah ranking Shanghai yang berprestij di mana ia telah muncul setiap tahun sejak 2016 - keputusannya dijangka pada musim panas.

  Testimoni Pelajar

  Lokasi

  • Paris

   Rue du Théâtre, 10, 75015, Paris

   • Nice

    Boulevard Carabacel, 4, 06000, Nice

    • South Wales

     South Wales, Wales, New York,USA, 14139, South Wales

     • Bournemouth

      Bournemouth, England ,United Kingdom, , Bournemouth

      • Griffith

       Griffith, Griffith City Council, New South Wales, Australia, 2680, Griffith

       • Paris

        Rue du Théâtre,10, 75015, Paris

        Soalan