Keystone logo
IPADE Business School

IPADE Business School

IPADE Business School

pengenalan

Mengenai IPADE

IPADE ialah sebuah institusi yang memberi tumpuan kepada penciptaan dan pertukaran pengetahuan. Kami adalah organisasi yang sentiasa berkembang dan berubah untuk mencerminkan dunia moden.

Program kami tertumpu untuk bertindak balas terhadap cabaran dunia global yang sentiasa berubah. IPADE tidak terhad kepada kepakaran teknikal atau kepada satu bidang perniagaan. Kami adalah institusi pendidikan dalam mengejar pengetahuan, kebenaran, dan mempromosikan tumpuan manusia asas dalam pemimpin perniagaan yang kami latih.

Menggunakan Kaedah Kes dan model pengajaran berpusatkan pelajar, kami mempromosikan kebolehan analisis, diagnostik dan perancangan yang membolehkan pengurus memikirkan perniagaan mereka dan diri mereka sendiri untuk membuat keputusan dengan berkesan dan memimpin organisasi mereka secara berperikemanusiaan.

IPADE sekilas

Sejarah

IPADE Business School diasaskan pada tahun 1967.

171561_1.png

171563_2.png

Fakulti

11 jabatan akademik kami terlibat dalam pendidikan peserta dari Program IPADE yang berbeza.

Alumni

Lebih 37,000 pelajar telah menamatkan pengajian daripada kelas-kelas IPADE Ia adalah kumpulan terpilih dari kalangan perniagaan dari pelbagai sektor, dengan minat yang beragam, berkongsi IPADE sebagai titik nod; untuk IPADE graduannya merupakan nilai yang paling penting.

PentauliahanKualiti dan konsistensi IPADE telah membolehkan ia memperoleh tiga akreditasi antarabangsa yang diberikan kepada sekolah perniagaan yang paling penting di dunia.Jawatankuasa PenasihatIPADE Business School telah mempromosikan dialog antarabangsa dengan melibatkan dua sekolah perniagaan paling berprestij di dunia: Harvard Business School dan IESE Business School.

Metodologi

Menggunakan Kaedah Kes, peserta menyempurnakan kemahiran pengurusan mereka dengan menjalankan pengesanan, analisis, dan diagnosis masalah perniagaan yang sebenar.

Kaedah Kes menggunakan bahan akademik (kes perniagaan) berdasarkan cabaran organisasi sebenar dianalisis dari perspektif yang berbeza. Proses ini dibahagikan kepada tiga peringkat: kajian peribadi, kerja berpasukan, dan sesi pleno yang diketuai seorang profesor pakar.

Melukis pada kes-kes dan menyertakan nota teknikal, para peserta memperoleh pengetahuan yang diperlukan mengenai asas-asas pengurusan perniagaan. Penceramah tetamu dan profesor yang melawat menyediakan input, kepakaran dan pengalaman hidup tambahan.

1. Kajian Peribadi

Peserta menggunakan pengalaman peribadi mereka dengan situasi yang digariskan untuk menilai isu-isu dan membuat pelan tindakan.

2. Kerja berpasukan

Pasukan peserta menggabungkan analisis peribadi dan pleno mereka untuk membuat keputusan seolah-olah mereka adalah lembaga pengarah syarikat.

3. Sesi Plenari

Kes ini dianalisis dengan menggunakan input dari seluruh kelas di bawah bimbingan profesor pakar.

171569_8.png

Kerja sosial

Yayasan El Peñón dan Colegio Montefalco adalah dua institusi pendidikan untuk keluarga yang kurang bernasib baik yang tinggal di negeri Morelos timur. Kedua-dua sekolah adalah sebahagian daripada inisiatif tanggungjawab sosial IPADE. Jabatan Pembangunan Institusi menghubungkan kedua peserta dan alumni dengan inisiatif khusus yang dipromosikan oleh sekolah-sekolah untuk membantu menyokong pendidikan kanak-kanak, remaja, dan keluarga mereka.

Lokasi

  • Mexico City

    Floresta No. 20 Col. Clavería, Del. Azcapotzalco Mexico City, C.P. 02080, , Mexico City

  • Monterrey

    Blvd. Díaz Ordaz No. 100, Col. Privada Sta. María, Monterrey, N.L., C.P. 646550, , Monterrey

Program

Soalan