Keystone logo
INCAE Business School

INCAE Business School

INCAE Business School

pengenalan

Selamat datang ke INCAE

Dengan lebih daripada 50 tahun sejarah, INCAE adalah lebih daripada sebuah sekolah perniagaan.

Sekolah ini menempatkan anda sebagai pakar eksekutif global yang berdaya saing dalam membangunkan perniagaan di negara maju, khususnya Amerika Latin. Ini adalah pengalaman yang menjadikan anda sebahagian dari rangkaian profesional yang sangat baik dan membuka peluang untuk belajar dua peringkat di universiti terkemuka terbaik di peringkat global, seperti Yale School of Management, University of Michigan, St. Gallen, UCSD, dan lain-lain.

117133_estudiantes2_keystone.jpg

Kampus kami

INCAE Business School mempunyai dua kampus moden, yang terletak di Alajuela (Costa Rica) dan Managua (Nicaragua). Anda akan dapat mengalami biodiversiti Amerika Tengah dan landskap yang paling berwarna-warni pantai dan hutan hujan syurga .

Perbezaan kami

Sebagai sekolah perniagaan yang terbaik di Amerika Latin , ia mempromosikan kemajuan masyarakat Amerika Latin melalui latihan bakat para pemimpin 'dengan perspektif global dan melalui penyelidikan diterapkan di pusat-pusat impak; terutamanya dalam bidang daya saing dan kemampanan, keusahawanan dan pembangunan pemimpin wanita.

Akreditasi Triple Crown

117131_accreditations_in_color.png

INCAE diiktiraf oleh agensi akreditasi antarabangsa utama: AACSB, AMBA dan EQUIS . Ini menjadikannya sebahagian daripada kumpulan universiti eksklusif di seluruh dunia, kerana hanya 1% mempunyai "mahkota tiga" akreditasi ini.

Sebagai bukti kualiti program dan komitmen untuk menyediakan pendidikan berdasarkan standard yang tinggi, INCAE adalah sekolah pertama di luar Amerika Utara untuk mendapatkan akreditasi oleh Persatuan Kolej dan Sekolah Selatan (SACS) , salah satu daripada tujuh entiti Jabatan Pendidikan yang secara rasminya akreditasi universiti di Amerika Syarikat.

Kedudukan Antarabangsa

Kualiti INCAE telah diiktiraf oleh kedudukan antarabangsa yang berprestij. Antara 100 MBA terbaik di dunia mengikut QS Ranking 2018 dan dipilih sebagai sekolah terbaik di Amerika Latin dan # 11 di Amerika oleh Financial Times pada 2019 dan 2018.

Pertukaran Dan Gelombang Double

Melalui INCAE, anda boleh mengambil ijazah berganda dengan sekolah berprestij seperti Y ale School of Management, University of Michigan dan University of St. Gallen , antara lain. Di samping itu, anda berpeluang untuk bertukar di universiti terbaik di lebih daripada 30 negara, seperti Stern, Kellogg (AS) Fudan University (China), HEC Paris (Perancis), UBC Sauder School of Business (Kanada) dan banyak lagi.

Pakar dalam Pasaran Muncul

90% daripada Fakulti kita mempunyai Ph.D. atau ijazah Kedoktoran dari universiti Ivy League . Para profesor tergolong dalam 16 kebangsaan yang berbeza, bekerja di lebih daripada 18 negara dan merupakan ahli lembaga pengiktirafan di Amerika Latin.

Mereka mempunyai pengetahuan yang luas tentang realiti ekonomi, politik, sosial dan perniagaan rantau ini, yang dicerminkan dalam kajian kes yang mereka selesaikan di dalam kelas. Akibatnya, graduan INCAE mengetahui trend perniagaan terkini dan dapat menggunakan alat pengurusan yang paling inovatif untuk pasaran baru muncul .

harga

US $ 55,000 - US $ 77,000

* Kos berbeza-beza mengikut program yang dipilih. Harga termasuk yuran sekolah, bahan didaktik, makanan separa dan penginapan.

Syarat kemasukan ke program

Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

Lokasi

 • Garita District, Alajuela

  INCAE Business School Campus Walter Kissling Gam, Provincia de Alajuela, La Garita, Costa Rica, , Garita District, Alajuela

  • Monte Tabor

   INCAE Nicaragua Monte Tabor, Nicarágua, , Monte Tabor

   Soalan