Keystone logo
Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

Fresenius University of Applied Sciences

pengenalan

Fresenius University of Applied Sciences

Dari kampus utamanya di Idstein berhampiran Wiesbaden, Fresenius University of Applied Sciences boleh melihat kembali tradisi lebih 167 tahun dalam pengajaran sains. Pada tahun 1848 Carl Remigius Fresenius mengasaskan Makmal Kimia Fresenius, yang telah menumpukan dirinya sejak awal lagi untuk kerja makmal praktikal serta pendidikan. Pensijilan sebagai universiti sains gunaan tajaan persendirian yang diluluskan oleh kerajaan diikuti pada tahun 1971.

Hari ini, universiti itu menawarkan ijazah Sarjana Muda dan Sarjana sepenuh masa dan sambilan serta latihan vokasional dan pendidikan lanjutan di ibu pejabatnya di Idstein dan kampusnya di Cologne, Hamburg, Munich, Dusseldorf, Frankfurt, Berlin dan New York. Kursus diperuntukkan kepada fakulti yang berbeza: Kimia & Biologi, Kesihatan & Sosial, Ekonomi & Media dan Reka Bentuk.

Walau bagaimanapun, langkah komunikasi yang berorientasikan pasaran semata-mata ini tidak mempunyai pengaruh sama sekali pada rangka kerja undang-undang Fresenius University of Applied Sciences . Sekolah-sekolah bukan pengganti kepada fakulti, tetapi membolehkan jabatan pemasaran universiti bukan sahaja membentangkan kursus pengajian, yang telah berkembang pesat dalam bilangan beberapa tahun kebelakangan ini, di pasaran dengan cara yang lebih telus dan fokus tetapi juga untuk memenuhi keperluan keperluan bakal pelajar dan sedia ada. Dalam hal ini, semua jawatankuasa universiti yang ditetapkan secara sah dan organisasi mereka di fakulti yang berbeza akan terus mengekalkan kaitan dan kesahihannya pada masa hadapan.

Ciri-ciri Kampus

Fresenius University of Applied Sciences diwakili di seluruh Jerman - jadi anda boleh menikmati fleksibiliti penuh apabila memilih tempat pengajian anda. Semasa pengajian anda, anda juga boleh berpindah ke lokasi kami yang lain, meluaskan kalangan rakan dan kenalan anda dan mengenali bandar baharu.

Terima kasih kepada perubahan lokasi yang fleksibel, anda tidak akan kehilangan sebarang masa atau kredit apabila berpindah ke lokasi Hochschule Fresenius yang berbeza. ANDA boleh terus belajar dengan selesa dan tanpa akibat walaupun berpindah.

  Kehidupan Kampus & Kemudahan

  • StudyPlus: Pada StudyPlus, berdasarkan profil peribadi anda, anda akan menerima cadangan individu untuk acara dan tawaran pendidikan lanjutan dalam bidang: kerjaya, pendidikan lanjutan, keantarabangsaan, bahasa, pengalaman praktikal dan rangkaian, yang dengannya anda boleh memperkayakan dan mengembangkan pengajian anda secara optimum kemahiran peribadi anda.
  • Program Pementoran: Sebagai sebahagian daripada program pementoran satu tahun kami, yang ditawarkan di semua lokasi, alumni kami bertindak sebagai mentor untuk menyokong pelajar dengan soalan tentang pengajian dan orientasi kerjaya mereka.
  • Kuliah tetamu: Kemungkinan kuliah tetamu akademik dan tugasan pengajaran mengikut semester di universiti.

  Di Hochschule Fresenius , matlamatnya adalah untuk menjadikan kehidupan pelajar di universiti menarik dalam pelbagai cara dan dengan itu menjamin pelajar kenangan yang tidak dapat dilupakan semasa pengajian mereka. Selain acara, kami juga menganjurkan tutorial dan menyokong inisiatif pelajar.

  Lokasi

  • Idstein

   Fresenius University of Applied Sciences Limburger Straße 2

  • Berlin

   Jägerstraße 32, 10117 Berlin, , Berlin

   • Munich

    Infanteriestraße 11A, 80797 München, , Munich

    • Wiesbaden

     Moritzstraße 5, 65185 Wiesbaden, , Wiesbaden

     • Hamburg

      Alte Rabenstraße 1, 20148 Hamburg, , Hamburg

      • Düsseldorf

       Platz der Ideen 2 40476 Düsseldorf, , Düsseldorf

       • Heidelberg

        Sickingenstraße 63-65 69126 Heidelberg, , Heidelberg

        • Idstein

         Limburger Straße, 2, 65510, Idstein

         Soalan