Keystone logo
Henley Business School Finland

Henley Business School Finland

Henley Business School Finland

pengenalan

Terlibat dengan perniagaan. Terlawat dengan anda.

Kami mahu melengkapkan pelajar kami dengan alat dan kelayakan untuk membangun dan berjaya dalam masa yang berubah dan mencabar.

Tentang kita

Ditubuhkan pada tahun 1945, Henley Business School adalah sekolah perniagaan pertama di UK dan merupakan salah satu sekolah tertua dan paling dihormati di Eropah.

Kami sentiasa disenaraikan di antara 50 sekolah perniagaan teratas dunia oleh Financial Times dan The Economist. Kami juga adalah antara sekolah perniagaan yang sangat sedikit - 1% teratas di dunia - untuk menjadi tiga kali ganda untuk kualiti dan keupayaan fakulti dan output kami.

Henley Business School menyediakan program yang berorientasi, mencabar dan berorientasi karier yang menetapkan standard pembelajaran yang tinggi. Anda dibentangkan dengan konsep merangsang dan pemikiran baru yang segera diguna pakai di tempat kerja. Lebih-lebih lagi, anda akan mendapat keupayaan untuk menggunakan pengetahuan dalam situasi kehidupan sebenar. Hasilnya akan ketara, penting dan berkekalan.

Henley Business School telah menyediakan program pendidikan berkualiti tinggi ke Finland selama lebih dari 30 tahun. Hari ini, portfolio kami di Finland termasuk Henley Executive MBA yang terkenal di dunia, Sijil Profesional Henley dalam Kejurulatihan Eksekutif serta program pendidikan eksekutif yang disesuaikan dan terbuka.

Ambition kami

Kami bertujuan untuk memperkasakan individu untuk menjadi profesional yang hebat dan pemimpin perniagaan yang cemerlang yang berfikir dengan jelas dan bertindak dengan keyakinan dan keyakinan. Kekuatan kita terletak pada pendekatan kita. Kami membolehkan orang lebih memahami diri mereka dan tanggungjawab mereka sambil pada masa yang sama menggabungkan amalan dan teori perniagaan yang berjaya.

Kami sentiasa berusaha memperbaiki segala yang kami lakukan dan diiktiraf untuk:

  • Menjadi sekolah perniagaan yang benar-benar antarabangsa
  • Kecemerlangan pengalaman pembelajaran kami
  • Penyelidikan dan pemikiran bertaraf dunia
  • Rasa masyarakat dan tanggungjawab kami
  • Kekuatan rangkaian kami
  • Keluasan dan kedalaman hubungan kita dengan industri

Kami akan menjadi sekolah perniagaan yang menarik, fokus dan tersendiri.

Menjadi Pemimpin yang Anda Asyorkan

Kami melengkapkan pelajar kami dengan pemahaman yang lebih mendalam dan lebih luas mengenai apa yang sekarang, relevan dan betul dalam perniagaan - dan dengan berbuat demikian, membolehkan mereka menjadi pemimpin yang bertanggungjawab dan bertanggungjawab.

Dengan menggabungkan teori terkini, pengetahuan dan amalan dengan tekad yang kuat untuk membantu pelajar kami menjadi yang terbaik. Kami semua tentang perniagaan tetapi lebih-lebih lagi, kami semua tentang anda.

Setiap satu daripada kita mempunyai motivasi yang berbeza dan satu kebolehan yang unik. Di Henley, kami menjadikan perniagaan kami untuk membantu anda memenuhi potensi anda dengan membuka kunci orang yang sebenar dan lebih mampu dalam. Kami akan melibatkan anda pada setiap peringkat untuk memberikan keyakinan, kemahiran dan tumpuan kepada anda untuk menangani cabaran anda dan mencapai matlamat anda.

Pengalaman Henley

"Pengalaman Henley menggabungkan pembangunan pengetahuan, kemahiran peribadi dan tingkah laku dengan persekitaran pengajaran dan pembelajaran yang terkini dan kepercayaan kuat bahawa peranan penciptaan kekayaan dalam masyarakat adalah untuk semua orang yang lebih baik daripada sekadar sedikit. muncul di setiap peringkat adalah orang yang nilai dan sikapnya mengatakan banyak tentang mereka sebagai keupayaan mereka dan yang menyumbang untuk membina masa depan yang lebih baik dalam setiap kehidupan. "

Profesor John Board, Dean, Henley Business School

Sekolah perniagaan yang diiktiraf tiga kali

Kami bangga menjadi 1 daripada hanya 88 sekolah perniagaan di dunia untuk memegang status tiga yang terakreditasi dari badan pengiktirafan UK, Eropah dan Amerika Syarikat yang terkemuka: AMBA, EQUIS dan AACSB.

Status kami yang diiktiraf tiga kali menjadikan kami di dalam 1% sekolah perniagaan teratas di dunia dan memberi jaminan kepada pelajar, ahli program dan organisasi kami yang kami bekerjasama, dari segi kualiti dan standard tinggi kursus dan fakulti kami.

Setiap badan akreditasi wujud untuk menaikkan taraf pendidikan perniagaan dan kami melalui proses yang ketat dengan masing-masing, yang merangkumi aspek termasuk pengalaman pembelajaran, fakulti dan penyelidikan.

AACSB

"AACSB menyediakan akreditasi khusus yang diiktiraf di peringkat antarabangsa untuk program perniagaan dan perakaunan di peringkat sarjana muda, sarjana, dan doktor. Piawaian Akreditasi AACSB mencabar pendidik pasca menengah untuk meneruskan kecemerlangan dan peningkatan berterusan dalam program perniagaan mereka.

Proses akreditasi adalah kajian komprehensif mengenai misi sekolah, kelayakan fakulti, dan kurikulum, dan proses ini termasuk penilaian diri, ulasan rakan-rakan, ulasan jawatankuasa, dan pembangunan rancangan strategik yang mendalam. Akreditasi memastikan bahawa pelajar adalah bahan pembelajaran yang paling relevan dengan bidang pengajian mereka, menyiapkan mereka menjadi pemimpin yang efektif apabila tamat pengajian. "

EQUIS

"Objektif asas EQUIS, yang dikaitkan dengan misi EFMD, adalah untuk meningkatkan taraf pendidikan pengurusan di seluruh dunia.

EQUIS menilai institusi secara keseluruhan. Ia menilai bukan hanya program ijazah tetapi semua aktiviti dan sub-unit institusi, termasuk penyelidikan, unit e-pembelajaran, penyediaan pendidikan eksekutif dan jangkauan komuniti. Institusi mesti ditumpukan terutamanya kepada pendidikan pengurusan.

EQUIS mencari keseimbangan antara kualiti akademik yang tinggi dan relevan profesional yang disediakan oleh interaksi rapat dengan dunia korporat. Institusi yang diiktiraf oleh EQUIS mesti menunjukkan bukan sahaja kualiti umum yang tinggi dalam semua dimensi aktiviti mereka tetapi juga tahap pengantarabangsaan yang tinggi. "

AMBA

"Akreditasi adalah di tengah-tengah komitmen Persatuan MBA untuk membangunkan standard dalam pendidikan pengurusan pasca siswazah global.

Kriteria penilaian yang ketat kami memastikan bahawa hanya program berkaliber tertinggi yang menunjukkan standard terbaik dalam pengajaran, kurikulum, dan interaksi pelajar mencapai Persatuan MBA akreditasi.

Kami percaya bahawa program yang diiktiraf mestilah piawaian tertinggi dan mencerminkan perubahan arah dan inovasi dalam pendidikan pengurusan pasca siswazah. "

Lokasi

  • Pohjoisesplanadi 35 E, 00100, Helsinki

Soalan