Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
Houston Christian University Online

Houston Christian University Online

Houston Christian University Online

pengenalan

Kolej adalah lebih daripada sekadar menyediakan anda untuk kerjaya masa depan anda - ia adalah peluang untuk mengetahui siapa anda dan apa yang anda percayai. Pendidikan HCU akan menyediakan anda untuk setiap langkah dalam perjalanan anda, dari hari anda menjadi Husky hingga saat anda memperoleh ijazah anda. Ketahui lebih lanjut tentang faedah belajar di HCU, universiti Kristian terkemuka yang berpangkalan di Texas.

HCU mempunyai tradisi akademik selama 60 tahun yang tertumpu pada kepercayaan dan kualiti pembelajaran. Dengan akreditasi kami, anda mendapat pendidikan berkualiti yang diiktiraf di seluruh negara. Kursus anda adalah pada bila-bila masa sepanjang hari supaya anda boleh menyiapkan kerja kursus apabila ia sesuai untuk anda.

HCU Online ialah pilihan ideal untuk pelajar yang ingin menghadiri sekolah mengikut jadual mereka. Kami berusaha untuk menyediakan peluang yang mudah untuk mendapatkan ijazah anda tetapi juga ingin mengekalkan tuisyen kami antara yang paling rendah di negara ini.

Kemasukan

Selepas anda menemui program Ijazah Dalam Talian yang betul, ikuti langkah di bawah untuk bermula. Untuk soalan pemindahan, semak maklumat lanjut tentang pemindahan ke HCU Online .

 1. Complete Your Application
 2. Lengkapkan Permohonan Percuma untuk Bantuan Pelajar Persekutuan (FAFSA)
 3. Hantar Transkrip Sekolah Menengah/GED
  • Pelajar prasiswazah dikehendaki menyerahkan transkrip yang menunjukkan mereka mencapai ijazah am atau lanjutan sekolah tinggi atau GED dengan markah lulus. (Diketepikan jika pelajar mempunyai 32 jam kredit atau lebih kredit pemindahan.)
  • Hantar Dokumen Yang Diperlukan
  • Transkrip: Pelajar mesti menyerahkan semua transkrip kolej dari mana-mana institusi yang pernah dihadiri (alamat di atas). Transkrip rasmi hendaklah dihantar terus dari kolej atau universiti yang menganugerahkan ijazah sarjana muda anda untuk dianggap rasmi.
  • Transkrip daripada mana-mana kerja kursus tambahan sejak masa itu juga harus diserahkan, termasuk transkrip pasca sarjana muda atau peringkat siswazah.

Biasiswa dan Pembiayaan

Terdapat banyak jenis bantuan kewangan yang tersedia untuk pelajar di HCU. Setiap pelajar kediaman prasiswazah baharu layak mendapat Anugerah Merit Pelajar Baru berdasarkan prestasi akademik sekolah menengah mereka. Biasiswa tambahan disediakan untuk pelajar sarjana dan siswazah berdasarkan bidang pengajian akademik.

Geran persekutuan dan pinjaman pelajar juga tersedia kepada mereka yang memenuhi kriteria berdasarkan keperluan tertentu berdasarkan Permohonan Percuma untuk Bantuan Pelajar Persekutuan (FAFSA) mereka. Pelajar yang layak juga boleh melayakkan diri untuk jawatan pengajian kerja persekutuan di kampus.

Menghadiri institusi pengajian tinggi adalah pelaburan untuk masa depan anda. Bagi kebanyakan pelajar, memperoleh biasiswa boleh menjadi cara yang hebat untuk membiayai pelaburan itu. Di HCU, kami menawarkan pelbagai jenis biasiswa untuk membantu memenuhi keperluan pendidikan pelbagai pelajar.

Semasa semakan permohonan kemasukan anda ke Universiti, permohonan anda dipilih secara automatik untuk melihat sama ada anda memenuhi syarat untuk satu atau lebih biasiswa merit sarjana atau biasiswa siswazah kami.

 • Anugerah Merit Mahasiswa Baru
 • Anugerah Merit Pemindahan
 • Additional Scholarships
 • Pemberian Kerajaan
 • Biasiswa Pelajar Homeschool
 • Graduate Scholarships
 • Penilaian Transkrip Percuma

Kedudukan

 • HC Memperoleh Kedudukan Standard Emas Sekolah Mesra Tentera 2023-24
 • HCU Dinobatkan Antara Kolej & Universiti Kristian Dalam Talian Terbaik
 • HCU Dinobatkan Antara Kolej Dalam Talian Terbaik di Texas

Testimoni Pelajar

Mengapa belajar di Houston Christian University Online

 • Boleh diakses: Kursus anda ada pada bila-bila masa sepanjang hari supaya anda boleh menyiapkan kerja kursus apabila ia sesuai untuk anda. HCU Online ialah pilihan ideal untuk pelajar yang ingin menghadiri sekolah mengikut jadual mereka sendiri.
 • Pendidikan Holistik: HCU menyepadukan iman dan akal dalam akademiknya supaya anda bersedia bukan sahaja untuk kerjaya anda, tetapi untuk kehidupan yang bermakna dalam perkhidmatan kepada Tuhan.
 • Pendidikan Berkualiti Tinggi: HCU mempunyai tradisi akademik 60 tahun yang tertumpu pada kepercayaan dan kualiti pembelajaran. Dengan akreditasi kami, anda mendapat pendidikan berkualiti yang diiktiraf di seluruh negara.
 • Mampu Milik: HCU mempunyai beberapa tuisyen terendah yang tersedia hari ini. Kami ingin menyediakan peluang yang mudah untuk mendapatkan ijazah anda tetapi juga ingin mengekalkan tuisyen kami antara yang paling rendah di negara ini.

Anugerah & Akreditasi

Houston Christian University diakreditasi oleh Persatuan Kolej dan Suruhanjaya Sekolah Selatan di Kolej untuk menganugerahkan ijazah bersekutu, sarjana muda, siswazah dan kedoktoran.

Lokasi

 • Houston

  7502, Fondren Road, TX 77074, Houston

Soalan