Keystone logo

Henley Business School Asia

A logo

pengenalan

Henley Business School Asia - sekolah perniagaan bertaraf dunia di Hong Kong

Ditubuhkan pada tahun 1945, Henley Business School adalah sekolah perniagaan pertama yang akan ditubuhkan di UK dan merupakan salah satu sekolah tertua dan paling dihormati di Eropah. Henley adalah salah satu daripada kumpulan elit dari 1% sekolah perniagaan terkemuka di dunia untuk memegang status triple terakreditasi dari badan utama UK, Eropah dan Amerika Syarikat (AMBA, EQUIS, AACSB).

Henley diiktiraf secara meluas untuk kepelbagaian dan jangkauan antarabangsa dengan 17 kampus dan pejabat antarabangsa. Kehadiran dan reputasi global Henley sebagai sekolah perniagaan antarabangsa terkemuka dicerminkan dalam semua aspek kerjanya. Dari fakulti yang sangat pelbagai, baik latar belakang dan kepakaran, kepada program yang menarik peserta dari lebih dari 150 negara, dari rangkaian rakan sekutu dan rakan kongsi kerjasama antarabangsa ke organisasi alumni yang memaparkan lebih daripada 56,000 ahli dari setiap penjuru dunia.

Telah ada kehadiran Henley di Asia sejak tahun 1985 bekerja dengan syarikat-syarikat utama dan pengurus mereka untuk membantu meningkatkan prestasi perniagaan dan pengurusan mereka. Sejak itu, generasi pengurus senior telah mendapat manfaat daripada kualiti unik dari Henley MBA. Dalam semua bidang alumni, akademik dan kerajaan, alumni telah meningkat ke atas profesion mereka dan menyampaikan perubahan yang berkesan, amalan terbaik dan prestasi cemerlang kepada organisasi mereka.

Lokasi

  • 2501 Tai Tung Building, 8 Fleming Road, Wanchai, , Hong Kong

Soalan