Keystone logo
Gulf University for Science and Technology : GUST

Gulf University for Science and Technology : GUST

Gulf University for Science and Technology : GUST

pengenalan

Sebagai institusi pendidikan tinggi swasta terkemuka di Kuwait, misi Gulf University for Science and Technology (GUST) adalah untuk menyediakan dan mengekalkan kecemerlangan pengajaran yang disampaikan untuk memupuk pengetahuan, pemikiran kritis, dan inovasi. Kualiti ini sangat bergantung pada pembinaan persekitaran penyelidikan yang kapasitinya disatukan melalui program pengajian siswazah yang melibatkan pelajar secara aktif dan projek penyelidikan kolaboratif. Pejabat Pengajian Siswazah dan Penyelidikan merangkumi empat pejabat: pengajian siswazah, penyelidikan dan pembangunan, pusat penyelidikan, dan keberkesanan institusi.

Program siswazah GUST (kini mengandungi program Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA)) menikmati akreditasi antarabangsa dan dengan itu memberikan janji kepada pelajar pascasiswazah yang diakui, mengikut standard antarabangsa, dilengkapi dengan kemahiran pengurusan dan kepemimpinan, kemampuan berfikir kritis, standard etika . yang mempersiapkan mereka untuk menghadapi cabaran pasaran tempatan dan antarabangsa.

Pejabat Penyelidikan dan Pembangunan menekankan peningkatan hasil penyelidikan GUST untuk memenuhi kepentingan nasional dan standard antarabangsa dan meningkatkan kedudukan antarabangsa Universiti. Kegiatan Pejabat Penyelidikan dan Pembangunan bertujuan untuk mendorong GUST menjadi model lingkungan pembelajaran berbasis penelitian, langkah penting untuk memastikan pembangunan yang berkelanjutan.

RDO memudahkan anggota fakulti mencari sumber yang mencukupi untuk menyediakan dana untuk projek penyelidikan dan sumbangan intelektual mereka. Ini juga memberi nasihat kepada fakulti mengenai penyediaan dan penyerahan proposal projek penyelidikan mereka. Untuk memaksimumkan peluang memperoleh geran, Pejabat Penyelidikan dan Pembangunan memastikan tema projek selaras dengan keutamaan nasional. Pejabat Penyelidikan dan Pembangunan mengesahkan kepatuhan terhadap kod etika, seperti pelaksanaan penyelidikan, pertanggungjawaban anggaran, dan kualiti penerbitan ilmiah.

Pusat-pusat penyelidikan di GUST menawarkan hubungan intelektual yang menjamin semangat kolaborasi antara fakulti dan juga antara Universiti dan dengan komuniti. Pusat-pusat ini menyediakan kegiatan sarjana yang merangkumi mengadakan seminar, bengkel, penyerahan projek penyelidikan bersama, hosting sarjana pelawat, dan sesi latihan.

Tujuan Pengajian Siswazah dan Penyelidikan adalah untuk memperkayakan asas dan dimensi penyelidikan untuk meletakkan nama GUST sebagai persekitaran pembelajaran berasaskan penyelidikan yang terkemuka .

Lokasi

 • Mubarak Al-Abdullah

  Masjid Al Aqsa Street, , Mubarak Al-Abdullah

  Program

   Institusi juga menawarkan:

   Soalan