Keystone logo
Guglielmo Marconi University

Guglielmo Marconi University

Guglielmo Marconi University

pengenalan

Tentang kita

Marconi University adalah sebuah universiti bertaraf dunia yang terlibat dalam penyelidikan dan inovasi antarabangsa yang penting. Universiti ini melangkaui tatacara pembelajaran akademik tradisional, mempromosikan penggunaan kaedah pembelajaran inovatif dengan menggabungkan penyelesaian teknologi canggih dengan aktiviti tradisional seperti ceramah, bengkel, dan seminar.

Penyelidikan Marconi merangkumi bidang Ekonomi dan Kesenian kepada Sains Gunaan dan Teknologi, selaras dengan perubahan dan kemajuan masyarakat. Pendekatan kami adalah berdasarkan perkembangan pengetahuan, kemahiran dan kecekapan antara disiplin, dengan penekanan khusus terhadap perspektif global. Komitmen terhadap kecemerlangan dan kualiti memberi inspirasi kepada program-program kami, yang bertujuan untuk mempersiapkan para pelajar menghadapi perubahan global dan untuk berjaya menerapkan pengetahuan akademik mereka ke dalam situasi kehidupan sebenar.

Universiti berusaha untuk membawa nilai-nilai dan misi untuk memenuhi keperluan pelajar antarabangsa dan domestik, menawarkan mereka pelbagai peluang belajar di peringkat sarjana dan pascasiswazah, penjadualan fleksibel, pendaftaran berterusan, kelas dalam talian, makmal maya, dan simulasi.

Pada masa ini, masyarakat kami yang pelbagai mempunyai lebih daripada 16,000 pelajar yang mendaftar dalam program siswazah dan pascasiswazah, 300 ahli fakulti dan pasukan penasihat akademik yang dibuat lebih daripada 200 pakar. Makmal yang dilengkapi dengan baik menyokong aktiviti penyelidikan kami, seperti Marconi Studios, pejabat produksi kami untuk Seni Cinematic dan Digital Media, di mana para pelajar boleh menggunakan pengetahuan mereka dan mendapatkan pengalaman latihan praktikal.

Misi

Misi Marconi adalah untuk memberi program ijazah yang berkualiti tinggi dan inovatif dan berpatutan kepada pelajar domestik dan antarabangsa, menggunakan teknologi terkini dan menanggapi keperluan pelajar dalam mengejar integriti akademik, peribadi dan profesional.

Apabila anda mengikuti ijazah dengan Universiti Marconi, bukan sahaja anda mempunyai akses kepada teknologi pembelajaran dalam talian terkini, tetapi untuk pengajaran, kemudahan dan sokongan standard universiti.

Perkongsian aktif kami dengan institusi tempatan, kebangsaan dan antarabangsa menyumbang kepada matlamat yang mampan untuk meletakkan dan memajukan pelajar dalam tenaga kerja.

Matlamat

 • Untuk menawarkan program ijazah profesional yang berkualiti tinggi.
 • Membina komuniti dan memperkayakan kehidupan pelajar dengan mempromosikan pertumbuhan pendidikan dan profesional
 • Untuk menggalakkan pembelajaran berpusatkan pelajar di semua peringkat, disokong oleh sumber teknologi dan diketuai oleh fakulti dan kakitangan yang berkelayakan
 • Memberi pengalaman pendidikan yang cemerlang melalui perkhidmatan sokongan akademik dan pentadbiran
 • Untuk mempromosikan penyelidikan dan inovasi interdisipliner
 • Untuk memupuk kerjasama dan interaksi antara institusi lain dengan tujuan yang sama

Model pendidikan kami

Kepakaran akademik Marconi membina tradisi pendidikan Eropah yang kaya dan memberikan nilai tambah penyelidikan dan inovasi dalam bidang teknologi pembelajaran.

Model pendidikan Marconi terdiri daripada format dalam talian dan gabungan, yang menggabungkan aktiviti tatap muka dan interaktif dan menggalakkan interaksi fakulti pelajar dan penggunaan sumber institusi yang lebih efisien.

Dengan memilih pilihan yang dicampur, anda boleh menghadiri seminar dan pelajaran bersemuka di salah satu cawangan Universiti untuk memperkayakan pengalaman belajar dalam talian anda.

Mendaftar di Marconi University, pelajar luar negara berpeluang untuk mengambil bahagian dalam komuniti antarabangsa, mendedahkan diri mereka ke budaya yang berbeza dan mendapat ijazah Eropah yang sangat berharga, tanpa perlu meninggalkan negara mereka sendiri.

Apabila anda memilih ijazah dalam talian dengan Marconi University, anda mendapat akses langsung ke pengajaran, kemudahan dan sokongan standard universiti. Staf pengajar kami bertanggungjawab secara langsung untuk mencipta dan merekabentuk kursus dalam talian kami sendiri, mengambil kesempatan daripada penyelesaian teknologi terkini untuk menjamin pengalaman pembelajaran yang berkualiti dan menarik.

Penemuan terbaru kami dalam reka bentuk pengajaran dan teknologi digital telah membawa kepada penciptaan Marconi Virtual C @ mpus platform SIM (Sistem Multimodal Terpadu) yang mendapat faedah daripada penyepaduan alat-alat berikut:

Dalam persekitaran pembelajaran ini, bahan pembelajaran multimedia dan interaktif (pelajaran audio / video, makmal maya, simulasi, kajian kes, ujian), memberi peluang kepada pelajar untuk menyesuaikan pengalaman belajar sendiri.

Pentauliahan Kebangsaan

Itali: Universiti dalam talian yang pertama diiktiraf di Itali oleh Kementerian Pendidikan Itali

Greece: Diiktiraf oleh Kementerian Pendidikan Greek untuk menawarkan ijazah Sarjana Muda dalam Bahasa dan Sastera Moden, Psikologi, dan Sains Pendidikan dan Ijazah Sarjana dalam Kepimpinan Pendidikan, Pengurusan, dan Teknologi yang Muncul.

Lokasi

 • Al Khobar

  Al Khobar, Arab Saudi

  • Riyadh

   Riyadh, Arab Saudi

   • Jeddah

    Jeddah, Arab Saudi

    • Cairo

     Cairo, Mesir

     • Doha

      Doha, Qatar

      • Kuwait City

       Kuwait City, Kuwait

       • Amman

        Amman, Jordan

        • Manama

         Manama, Bahrain

         Soalan