Keystone logo
© Gdansk Foundation for Management Development
Gdansk Foundation for Management Development

Gdansk Foundation for Management Development

Gdansk Foundation for Management Development

pengenalan

Siapa kita

Gdansk Foundation for Management Development (GFKM) ialah firma latihan dan perundingan yang mengkhusus dalam menyediakan latihan, sokongan dan projek pembangunan untuk kakitangan pengurusan dan pekerja syarikat domestik dan asing yang besar dan sederhana.

Kami adalah salah satu institusi latihan terbesar dan paling berpengalaman di Poland. Kami menawarkan rangkaian penuh program termasuk MBA Eksekutif, latihan dalam syarikat, latihan terbuka, pengajian lepasan ijazah, program kejurulatihan dan projek nasihat, yang memastikan pelanggan kami sinergi luar biasa keaslian dan nilai praktikal.

Bagaimana kami beroperasi

Di GFKM kami menggunakan penyelesaian terkini dan praktikal. Walau bagaimanapun, kami tidak menggunakan kaedah tertentu semata-mata untuk menggunakannya. Apa yang penting ialah pencapaian keputusan optimum untuk objektif yang ditetapkan. Alat yang kami gunakan pada kursus MBA Eksekutif, semasa program pembangunan dan nasihat atau sesi latihan, dipilih dengan teliti untuk membolehkan para peserta memanfaatkan sepenuhnya kelas tersebut.

Berikut adalah antara alat yang kami gunakan:

Pembelajaran Berasaskan Aktiviti

Sesi latihan di GFKM dijalankan dengan menggunakan teknik interaktif intensif termasuk sejumlah besar kajian kes, latihan, contoh kehidupan sebenar, video dan simulasi komputer. Jurulatih kerap menggunakan Pembelajaran Berasaskan Aktiviti (pembelajaran berdasarkan melaksanakan aktiviti) di dalam kelas mereka.

Tujuan ABL mengubah peranan tutor. Adalah lebih penting bagi mereka untuk memudahkan pembelajaran daripada menjadi pihak berkuasa yang dihormati yang memiliki pengetahuan konkrit. Jika seseorang berminat dengan sesuatu, sama ada masalah, sukan atau aktiviti lain, orang tersebut akan dibantu untuk mengetahui lebih lanjut mengenainya. Topik latihan boleh dipersembahkan dalam bentuk yang menarik di mana permainan dan eksperimen membuka jalan kepada pengetahuan lanjut.

Pembelajaran Berasaskan Aktiviti ditetapkan untuk orang dewasa yang paling kerap belajar atas sebab praktikal untuk menjalankan tugas yang diberikan. Kaedah ini terdiri daripada menundukkan kursus latihan kepada satu aktiviti yang dipilih. Peserta memperoleh pengetahuan dan kemahiran yang diperlukan untuk menyelesaikan tugas tertentu (projek mini) dan mengerjakannya semasa latihan mereka. Kaedah ABL lazimnya dianggap paling sesuai untuk sesi latihan dalam perniagaan dan untuk mempelajari kemahiran praktikal.

SDI – Inventori Pembangunan Kekuatan

SDI ialah alat yang memungkinkan untuk mendapatkan maklumat tentang faktor motivasi dalam dua situasi:

  • apabila semuanya berjalan dengan baik dan
  • apabila terdapat konflik, persaingan, dan situasi yang tertekan.

Ia adalah maklumat penting kerana ia membolehkan kita memahami sebab orang tertentu mempunyai pengaruh terhadap kita dan bagaimana kita boleh mempengaruhi mereka! Selain itu, kita boleh belajar bagaimana mengenali mekanisme sebenar yang mendasari hubungan antara manusia, serta cara menyesuaikan bahasa kita untuk menyampaikan mesej dengan lebih fleksibel dan cekap.

Perunding di GFMD telah dilatih oleh sebuah syarikat British untuk menawarkan latihan yang berkesan dengan menggunakan kaedah SDI. Semasa bengkel pelajar melengkapkan soal selidik, yang memberikan pandangan tentang tingkah laku mereka mengikut kaedah SDI.

Insights Discovery®

Insights Discovery ialah alat yang menyokong pembangunan organisasi anda dan kakitangannya. Ia adalah soal selidik yang mengkaji gaya kerja dalam persekitaran kerja anda. Ia boleh digunakan semasa:

  • pengambilan
  • peningkatan komunikasi di kalangan pekerja
  • rundingan dengan pelanggan – ia juga berfungsi dengan baik untuk strategi komersial
  • motivasi pekerja oleh pihak atasan semasa pembinaan pasukan

Lokasi

  • Pomorska

    Aleja Grunwaldzka,472, 80-309, Pomorska

Soalan