Keystone logo
Flanders Business School

Flanders Business School

Flanders Business School

pengenalan

Pendidikan perniagaan di persimpangan keusahawanan dan pengurusan

Flanders Business School , ditubuhkan pada tahun 1977, adalah sebuah institusi pendidikan bebas sehingga kini. Ini membolehkan kita, dalam kebebasan yang lengkap, untuk membangunkan konsep latihan kami sendiri dan unik yang disesuaikan dengan pelajar kami. Kami bangga bahawa kami dekat dengan rakan kongsi perniagaan kami dan dapat bertindak balas dengan fleksibel terhadap keperluan mereka, walaupun mereka berubah.

Pada tahun 2013 Flanders Business School perkongsian rapat dengan KU Leuven. Sebagai contoh, Kampus FBS di Antwerp kini telah disepadukan sepenuhnya ke kampus KU Leuven yang berdekatan di Korte Nieuwstraat. Kerjasama erat dengan universiti ini menawarkan peluang kepada para pelajar kami untuk menikmati kedekatan institusi pengetahuan terkemuka dengan rangkaian global dan kepakaran yang kaya dalam hampir semua bidang. Mereka boleh menggunakan perpustakaan di kampus, pangkalan data penyelidikan, kelas PC dan sumber-sumber IT yang terkini dari universiti. Oleh itu, kami ingin menyatakan kerjasama ini dalam logo dan identiti korporat kami.

Di samping itu, FBS juga berorientasikan di peringkat antarabangsa; inilah cara kami bekerjasama dengan Sekolah Pengurusan Kellogg (Chicago) dan Institut Pengurusan India di Calcutta (IIMC).

Flanders Business School mahu, dari fokus kami keusahawanan, menjadi tempat perbincangan terbuka mengenai strategi, pengurusan dan inovasi sebagai kunci kepada kemajuan sosial.

Sebagai sebuah sekolah perniagaan kami menawarkan pelajar kami latihan berdasarkan gabungan penyelidikan saintifik berkualiti tinggi dan amalan terbaik yang diiktiraf, kami merangsang inisiatif peribadi dan refleksi kritikal dalam budaya perundingan, kerjasama, perpaduan dan kebebasan. Itulah sebabnya FBS sangat bersifat interdisipliner dan pelbagai disiplin dan kami juga bekerja secara aktif bersama rakan kongsi di rumah dan di luar negara.

FBS bermaksud penyertaan aktif dalam perdebatan sosial dan ekonomi serta pembangunan masyarakat pengetahuan.

Misi

Membiarkan usahawan memimpin dan biarkan pemimpin mengambil tindakan.

Visi

Perniagaan dan usahawan adalah bahagian penting dari kain ekonomi kita. Flanders Business School ingin secara aktif menyokong mereka.

Di FBS kita melihatnya sebagai satu cabaran untuk mewujudkan nilai tambah, baik untuk rakan kongsi kita dan pelajar kita.

Kami percaya bahawa latihan perniagaan yang baik (atau pengurusan) dengan perhatian kepada dimensi praktik keusahawanan dapat membuat perubahan - karenanya: Pendidikan pendidikan di persimpangan keusahawanan dan manajemen. Ini juga sebab mengapa dalam program kami, kami menggabungkan pengetahuan dan kemahiran dari latihan perniagaan biasa dengan kes-kes yang digunakan oleh pelajar kami - hampir semuanya itu sendiri.

Dengan kami, anda keluar dengan diploma, sikap keusahawanan dan rancangan!

Nilai

  • Kecemerlangan dalam semua yang kita lakukan
  • Penglibatan dengan peserta dan kes mereka
  • Antarabangsa dalam bidang kerjasama

Lokasi

  • Flanders Business School Sint-Katelijnevest 26-28 , 2000 , Antwerp

Soalan