Keystone logo
EU Business School

EU Business School

EU Business School

pengenalan

EU Business School

Ditubuhkan pada tahun 1973, EU Business School (EU) ialah sekolah perniagaan antarabangsa yang diiktiraf secara profesional, berpangkat tinggi dengan kampus di Barcelona, Geneva dan Munich. Kami menyediakan kelas kecil dan dinamik dalam bahasa Inggeris, dengan kurikulum akademik terbaik Amerika Utara dan Eropah. Pendekatan pragmatik kami terhadap pendidikan perniagaan menyediakan pelajar untuk kerjaya dalam dunia perniagaan yang berkembang pesat dan global hari ini.

EU menawarkan program asasi, sarjana muda, sarjana, MBA dan kedoktoran, dalam kampus dan dalam talian dengan pentadbiran perniagaan, komunikasi, pengurusan pelancongan, hubungan antarabangsa, pengurusan sukan, pengurusan media digital, perniagaan antarabangsa, pemasaran, kewangan, perusahaan dan manusia pengurusan sumber, antara lain.

Melalui rangkaian global rakan kongsi akademik kami, pelajar boleh memperoleh ijazah yang diiktiraf negeri di kampus EU dengan Universiti Roehampton di London, Universiti Derby di UK dan Universidad Católica de Murcia (UCAM) di Sepanyol. Perkongsian dengan Universiti Pace di New York, Universiti California di Riverside, Kolej Fisher di Boston dan Universiti Shinawatra di Bangkok menawarkan peluang kepada pelajar untuk memperoleh kelayakan kedua sambil belajar dalam persekitaran yang pelbagai dan memperkaya. Program Kumpulan EU diakreditasi oleh Majlis Akreditasi untuk Sekolah dan Program Perniagaan (ACBSP) dan Perhimpunan Antarabangsa untuk Pendidikan Perniagaan Berkolej (IACBE), yang diiktiraf oleh Majlis Akreditasi Pendidikan Tinggi (CHEA). Kami juga memegang Akreditasi Kualiti Antarabangsa (IQA) yang dianugerahkan oleh Persatuan Pembangunan Pengurusan Eropah Tengah dan Timur (CEEMAN). Kumpulan EU juga diakreditasi oleh EduQua, label kualiti Switzerland pertama yang menjurus kepada pendidikan lanjutan dewasa.

Kampus EU terletak di pinggir pantai Mediterranean , antara Swiss Alps, dan di ibu kota ekonomi Jerman, menawarkan pelajar peluang untuk hidup dalam empat persekitaran yang berbeza dan memperkaya. Pelajar boleh berpindah antara kampus dan menerokai kepelbagaian Barcelona, Geneva dan Munich. Ini memberikan alasan yang bagus untuk mempelajari bahasa dan bertemu dengan pelbagai orang sambil mengalami peluang berorientasikan perniagaan baharu. Selain itu, pelajar boleh mengambil bahagian dalam pertukaran kepada institusi rakan kongsi kami di AS, China, UK, Sepanyol, Thailand, Malaysia, Taiwan, Mexico, Brazil, Kazakhstan, Kanada dan Rusia, antara lain.

Ciri-ciri Kampus

Barcelona

tempat teknologi, budaya dan perniagaan bertemu di Mediterranean

 • Komuniti perniagaan kreatif 1,400+ syarikat permulaan
 • Destinasi popular untuk persidangan antarabangsa seperti Kongres Dunia Mudah Alih

Geneva dan Montreux

perniagaan dan diplomasi di kaki Swiss Alps

 • Rumah kepada lebih daripada 140 ibu pejabat perniagaan multinasional
 • Ibu pejabat lebih 300 NGO dan 200 misi diplomatik

Munich

sebuah hab budaya dan perniagaan di tengah-tengah Eropah

 • Sebuah kuasa ekonomi utama Jerman
 • Rumah kepada ibu pejabat syarikat multinasional Jerman seperti BMW, Siemens dan Allianz

Pegawai Penginapan EU Munich menyediakan nasihat dan sokongan komprehensif untuk pelajar yang mencari penginapan.

  Description

  MBA dengan major dalam bidang keusahawanan menyediakan pelajar dengan pengetahuan dalam disiplin perniagaan utama serta set kemahiran untuk usaha keusahawanan. Graduan program MBA ini mungkin berminat dalam kerjaya berikut.

  • Pengarah Pembangunan Perniagaan
  • Pengurus Produk Kanan
  • Penganalisis Penyelidikan Pemasaran
  • Penganalisis Pengurusan

  Kemasukan

  Proses kemasukan di EU Business School adalah jelas dan mudah. Pemohon mesti memenuhi keperluan akademik dan bahasa Inggeris khusus untuk layak diterima masuk ke dalam program pilihan mereka.

  Bakal pelajar dinilai berdasarkan kekuatan aplikasi mereka secara keseluruhan. Pertimbangan diberikan kepada kualiti dan kebolehan pelajar: potensi kepimpinan, pencapaian akademik, prestasi dalam ujian standard, aktiviti kokurikulum dan pengalaman peribadi. Jabatan Perkhidmatan Kemasukan EU akan membantu semua pemohon sepanjang keseluruhan proses permohonan.

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Beberapa pilihan biasiswa tersedia. Sila semak laman web institut untuk maklumat lanjut.

  Kedudukan

  1. Kedudukan # 1 dalam Kepelbagaian Kelas & Fakulti oleh QS Top MBA 2021
  2. Program MBA Peringkat # 3 di Sepanyol oleh Majalah Forbes
  3. Dianugerahkan empat bintang untuk kecemerlangan pendidikan perniagaan oleh QS Stars
  4. MBA Dalam Talian EU menduduki tempat ke-20 di dunia oleh QS Top MBA
  5. MBA EU diiktiraf sebagai nombor 23 di dunia oleh América Economía
  6. Kedudukan ke-42 dalam QS European MBA Rankings 2021
  7. Peringkat kelima dalam QS MBA Guide Return on Investment Report for uplift gaji di Eropah
  8. Di tempat keenam sebagai sekolah perniagaan terbaik untuk pelajar perempuan oleh majalah Capital
  9. Kedudukan 100 teratas di seluruh dunia untuk pengkhususan kerjaya (MBA dalam Keusahawanan)
  10. Kedudukan 100 teratas di seluruh dunia untuk pengkhususan kerjaya (MBA dalam Pemasaran)
  11. Kedudukan 140 Teratas dalam QS Global MBA Rankings 2021
  12. MBA Dalam Talian EU berada di kedudukan teratas dalam Kedudukan Global Dalam Talian CEO Magazine selama tujuh tahun berjalan
  13. Kedudukan dalam Program Tingkatan Teratas untuk MBA Global dan Eropah oleh Majalah CEO
  14. MBA Eksekutif EU menduduki peringkat Tier Satu dalam Kedudukan MBA Eksekutif Global CEO Magazine
  15. Peringkat program DBA Premier oleh CEO Magazine
  16. Disenaraikan sebagai 20 sekolah perniagaan teratas oleh majalah China Economic Review
  17. Disenaraikan sebagai 30 institusi pendidikan tinggi Eropah untuk keusahawanan oleh EU-Startups

  Kehidupan Kampus & Kemudahan

  1. Jabatan Perkhidmatan Kerjaya (CSD) di EU Business School menawarkan nasihat kepada pelajar secara satu-sama-satu dan dalam sesi kumpulan untuk meningkatkan prospek kerjaya mereka dan memastikan pencarian kerja mereka berjaya.
  2. Jabatan Perkhidmatan Pelajar EU menyediakan pelajar dengan semua maklumat praktikal dan sokongan yang mereka perlukan semasa memulakan pengajian mereka dengan kami. Kami di sini untuk membantu anda menemui bandar, menetap di kelas, bertemu orang baharu dan menikmati sepenuhnya semua yang ditawarkan oleh EU Business School .
  3. Hari orientasi: EU menganjurkan hari orientasi khusus program untuk pelajar baharu, yang memberi mereka peluang untuk berinteraksi dengan rakan sekelas mereka serta belajar tentang sistem penggredan, proses akademik dan acara yang akan datang. Kami juga menganjurkan aktiviti istimewa seperti lawatan berjalan kaki, yang memberi peluang kepada pelajar kami untuk menerokai bandar baharu mereka.
  4. Perkhidmatan di Kampus: Terdapat beberapa kemudahan yang tersedia untuk pelajar di kampus termasuk pencetak, akses WIFI dan makmal komputer untuk memastikan pelajar mempunyai semua alatan yang diperlukan untuk berjaya di EU Business School .
  5. Kaunseling Peribadi : Kakitangan perkhidmatan pelajar mempunyai pengalaman yang luas, kesabaran dan empati dan juga bersedia untuk membantu pelajar dengan hal peribadi. Jika anda memerlukan bantuan lanjut, ahli kakitangan juga boleh mengatur untuk anda berjumpa dengan kaunselor profesional.

  Di EU Business School , anda akan menjadi sebahagian daripada komuniti pelajar yang pelbagai dan antarabangsa. Melalui sukan, aktiviti kebudayaan dan amal, perayaan dan banyak lagi, anda akan membentuk kenangan dan persahabatan yang akan kekal seumur hidup. Dan anda akan berpeluang bertemu orang kenamaan, melancong ke negara yang luar biasa, menghadiri acara berprestij dan melibatkan diri dalam budaya yang berbeza.

  Munich adalah bandar bertaraf dunia. Hab kuasa ekonomi di Jerman, ia berbangga kerana menjadi rumah kepada industri inovatif dan menawarkan kualiti hidup yang cemerlang. Ibu kota Bavaria adalah rumah kepada Bayern Munich, salah satu kelab bola sepak terbesar dan paling berjaya di dunia. Ia terkenal dengan tarikan global tahunan Oktoberfest, serta banyak kilang bir berkualiti tinggi, taman bir dan bir terkenal dunia yang ditawarkan di seluruh bandar. Munich adalah kaleidoskop yang berbeza, dari dewan opera Rococo hingga ke bangunan pencakar langit yang mengagumkan dan taman hijau yang luas. Terletak di tengah-tengah Eropah, ia juga merupakan tempat yang sesuai untuk anda terokai.

  Syarat kemasukan ke program

  Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

  Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

  Lokasi

  • Barcelona

   EU Business School c/ Diagonal 648 Bis, 08017 Barcelona, 08021, Barcelona

  • Geneva

   Rue Kléberg 6, 1201, Geneva

  • Munich

   EU Business School Theresienhöhe 28, 80339, Munich

  Soalan