Keystone logo
© EU Business School Switzerland
EU Business School Switzerland

EU Business School Switzerland

EU Business School Switzerland

pengenalan

Sekolah Perniagaan EU

Kami menawarkan program asas, sarjana muda, sarjana, dan MBA yang diajar bahasa Inggeris dalam mata pelajaran yang memupuk keusahawanan, inovasi, dan kepimpinan dan sangat dicari oleh perniagaan. Ini termasuk pentadbiran perniagaan, komunikasi & perhubungan awam, perniagaan antarabangsa, perniagaan digital, pengurusan sukan, pemasaran, kewangan, dan perusahaan, antara lain.

Di EU Business School, kami melibatkan pelajar dalam persekitaran perniagaan dunia nyata, menghidupkan perniagaan melalui sesi penceramah tetamu, lawatan syarikat, lawatan lapangan, kajian kes, simulasi perniagaan, dan magang, antara lain. Acara penceramah tetamu yang berprestij dengan pemimpin antarabangsa yang terkenal dan lawatan syarikat yang kerap ke organisasi seperti BMW, agensi Pertubuhan Bangsa-Bangsa Bersatu, Siemens, dan UEFA membolehkan para pelajar EU memperoleh pengalaman langsung mengenai cara kerja raksasa perniagaan global.

Dapatkan Ijazah yang Diiktiraf dan Diiktiraf oleh Negeri di Kampus EU

Melalui rakan akademik kami yang bertauliah, University of Derby dan University of Roehampton di London, pelajar memperoleh ijazah universiti UK yang diiktiraf oleh kerajaan. Mereka juga berpeluang memperoleh ijazah universiti dari Universidad Católica San Antonio de Murcia (UCAM), Sepanyol, (título propio) .

Belajar dengan Rakan Kongsi kami di Seluruh Dunia

Dengan rangkaian global kami, kami mendorong pelajar untuk mengambil bahagian dalam program pertukaran, baik di Eropah dan dengan institusi rakan kami di seluruh dunia. Rakan EU termasuk Universiti Pace di New York; Universiti California di Riverside; Fisher College di Boston di Amerika Syarikat; Tecnológico de Monterrey (ITESM) di Monterrey, Mexico; dan Stamford International University di Bangkok, Thailand, antara lain. Kerjasama kami menawarkan pelajar peluang untuk memperoleh kelayakan tambahan dan belajar di persekitaran yang pelbagai dan memperkaya.

Ciri-ciri Kampus

Barcelona

tempat teknologi, budaya dan perniagaan bertemu di Mediterranean

 • Komuniti perniagaan kreatif 1,400+ syarikat permulaan
 • Destinasi popular untuk persidangan antarabangsa seperti Kongres Dunia Mudah Alih

Geneva dan Montreux

perniagaan dan diplomasi di kaki Swiss Alps

 • Rumah kepada lebih daripada 140 ibu pejabat perniagaan multinasional
 • Ibu pejabat lebih 300 NGO dan 200 misi diplomatik


Munich

Hab budaya dan perniagaan di tengah-tengah Eropah

 • Sebuah kuasa ekonomi utama Jerman
 • Rumah kepada ibu pejabat syarikat multinasional Jerman seperti BMW, Siemens dan Allianz

Pegawai Hal Ehwal Pelajar EU Geneva menyediakan nasihat dan sokongan komprehensif untuk pelajar yang mencari penginapan.

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Di Geneva Business School kami ingin menghulurkan tangan kami kepada mereka yang ingin belajar dan menjadikan program kami boleh diakses tanpa mengira latar belakang atau status kewangan. Sebagai sebuah institusi swasta, kami tidak menawarkan biasiswa penuh namun kami menyediakan satu set penyelesaian sokongan kewangan untuk pelajar yang berkelayakan dan bermotivasi.

  Kami menawarkan dua biasiswa kompetitif:

  • Akademik
  • Komuniti

  Untuk maklumat lanjut, sila layari laman web institut.

  Kedudukan

  1. Kedudukan # 1 dalam Kepelbagaian Kelas & Fakulti oleh QS Top MBA 2021
  2. Program MBA Peringkat # 3 di Sepanyol oleh Majalah Forbes
  3. Dianugerahkan empat bintang untuk kecemerlangan pendidikan perniagaan oleh QS Stars
  4. MBA Dalam Talian EU menduduki tempat ke-20 di dunia oleh QS Top MBA
  5. MBA EU diiktiraf sebagai nombor 23 di dunia oleh América Economía
  6. Kedudukan ke-42 dalam QS European MBA Rankings 2021
  7. Peringkat kelima dalam QS MBA Guide Return on Investment Report for uplift gaji di Eropah
  8. Di tempat keenam sebagai sekolah perniagaan terbaik untuk pelajar perempuan oleh majalah Capital
  9. Kedudukan 100 teratas di seluruh dunia untuk pengkhususan kerjaya (MBA dalam Keusahawanan)
  10. Kedudukan 100 teratas di seluruh dunia untuk pengkhususan kerjaya (MBA dalam Pemasaran)
  11. Kedudukan 140 Teratas dalam QS Global MBA Rankings 2021
  12. MBA Dalam Talian EU berada di kedudukan teratas dalam Kedudukan Global Dalam Talian CEO Magazine selama tujuh tahun berjalan
  13. Kedudukan dalam Program Tingkatan Teratas untuk MBA Global dan Eropah oleh Majalah CEO
  14. MBA Eksekutif EU menduduki peringkat Tier Satu dalam Kedudukan MBA Eksekutif Global CEO Magazine
  15. Peringkat program DBA Premier oleh CEO Magazine
  16. Disenaraikan sebagai 20 sekolah perniagaan teratas oleh majalah China Economic Review
  17. Disenaraikan sebagai 30 institusi pendidikan tinggi Eropah untuk keusahawanan oleh EU-Startups

  Mengapa belajar di EU Business School Switzerland

  1. Antarabangsa: Badan pelajar kami terdiri daripada lebih daripada 100 warganegara, dengan 98% pelajar bercakap dua atau lebih bahasa.
  2. Saiz kelas yang kecil: Interaksi yang lebih besar antara pelajar dan fakulti menjamin peningkatan pencapaian akademik.
  3. Pembelajaran berasaskan pengalaman: Kaedah kajian kes dan pendekatan pragmatik adalah dua alat kami yang paling berkesan.
  4. Fakulti cemerlang: Pasukan kami terdiri daripada ahli akademik, usahawan, perunding dan pemimpin perniagaan yang berkelayakan tinggi.
  5. Kedudukan antara yang terbaik: Program dalam rangkaian kami ditampilkan secara konsisten di peringkat teratas kedudukan global dan Eropah.
  6. Membina personaliti perniagaan: Kami komited untuk menggalakkan pelajar membina jenama paling berharga yang boleh mereka pasarkan: diri mereka sendiri.

  Anugerah & Akreditasi

  Majlis Akreditasi untuk Sekolah dan Program Perniagaan

  (ACBSP)

  Dianugerahkan empat bintang untuk kecemerlangan dalam pendidikan perniagaan

  Bintang QS

  Majlis Akreditasi Antarabangsa untuk Pendidikan Perniagaan

  (IACBE)

  MBA Dalam Talian EU menduduki tempat ke-11 di dunia

  QS Top MBA

  Akreditasi Kualiti Antarabangsa CEEMAN

  (IQA)

  MBA EU diiktiraf sebagai nombor 30 di dunia

  América Economía

  Kehidupan Kampus & Kemudahan

  1. Jabatan Perkhidmatan Kerjaya (CSD) di Sekolah Perniagaan EU menawarkan nasihat kepada pelajar secara satu-sama-satu dan dalam sesi kumpulan untuk meningkatkan prospek kerjaya mereka dan memastikan pencarian kerja mereka berjaya.
  2. Jabatan Perkhidmatan Pelajar EU menyediakan pelajar dengan semua maklumat praktikal dan sokongan yang mereka perlukan semasa memulakan pengajian mereka dengan kami. Kami di sini untuk membantu anda menemui bandar, menetap di kelas, bertemu orang baharu dan menikmati sepenuhnya semua yang ditawarkan oleh Sekolah Perniagaan EU.
  3. Hari orientasi: EU menganjurkan hari orientasi khusus program untuk pelajar baharu, yang memberi mereka peluang untuk berinteraksi dengan rakan sekelas mereka serta belajar tentang sistem penggredan, proses akademik dan acara yang akan datang. Kami juga menganjurkan aktiviti istimewa seperti lawatan berjalan kaki, yang memberi peluang kepada pelajar kami untuk menerokai bandar baharu mereka.
  4. Perkhidmatan di Kampus: Terdapat beberapa kemudahan yang tersedia untuk pelajar di kampus termasuk pencetak, akses WIFI dan makmal komputer untuk memastikan pelajar mempunyai semua alatan yang diperlukan untuk berjaya di Sekolah Perniagaan EU.
  5. Kaunseling Peribadi : Kakitangan perkhidmatan pelajar mempunyai pengalaman yang luas, kesabaran dan empati dan juga bersedia untuk membantu pelajar dengan hal peribadi. Jika anda memerlukan bantuan lanjut, ahli kakitangan juga boleh mengatur untuk anda berjumpa dengan kaunselor profesional.

  Komuniti pelajar antarabangsa EU Business School akan segera membuatkan anda berasa seperti di rumah sendiri di Geneva. Daripada minuman alu-aluan kepada aktiviti sosial dan sukan yang diatur sepanjang tahun, tidak pernah ada detik yang membosankan di kampus EU Geneva.

  Terletak di pantai Tasik Geneva, bandar ini merupakan pusat budaya, kreativiti dan perniagaan antarabangsa. Banyak organisasi dan perniagaan antarabangsa, termasuk Forum Ekonomi Dunia dan JP Morgan, memanggil Geneva sebagai rumah, menjadikannya tempat yang sesuai untuk tinggal dan belajar. Bandar kosmopolitan ini dipenuhi dengan arca moden, seni bina bersejarah, muzium, teater dan galeri seni, serta dikenali sebagai ibu kota kulinari Switzerland. Ia juga merupakan syurga bagi pencinta sukan yang ingin mencuba mendaki gunung, trekking, menunggang kuda dan banyak lagi. Dengan mudah hanya satu jam dengan kapal terbang dari banyak bandar Eropah, ia juga merupakan tempat yang sesuai untuk diterokai.

  EU Business School Switzerland berada dalam 10 Negara Terbaik untuk Belajar di Luar Negara

  educations.com Top 10 Europe rankings 2023 badge
  educations.com Top 10 Global rankings 2023 badge
  educations.com Top 10 Europe rankings 2022 badge
  educations.com Top 10 Global rankings 2022 badge
  educations.com Top 10 Europe rankings 2021 badge

  Syarat kemasukan ke program

  Tunjukkan komitmen dan kesediaan anda untuk berjaya dalam sekolah perniagaan dengan mengambil peperiksaan GMAT – peperiksaan yang paling banyak digunakan untuk kemasukan yang mengukur kemahiran pemikiran kritis dan penaakulan anda.

  Muat turun kuiz mini GMAT untuk mendapatkan rasa soalan yang akan anda temui dalam peperiksaan.

  Lokasi

  • Geneva

   Rue Kléberg 6, 1201, Geneva

  Soalan