Keystone logo

ESP - School of Communication & Marketing

A logo

pengenalan

ESP (Ecole supérieure de Publicité) adalah sekolah untuk pendidikan tinggi dalam bidang Pengiklanan, Komunikasi, Pemasaran dan Pengurusan - yang terletak di Paris. Sejak tahun 1927: ESP telah melatih profesional berpengalaman dalam bidang tersebut dan telah terlibat secara aktif dengan agensi komunikasi, organisasi media dan pengiklan. Sekolah perintis dengan pengalaman (hampir 90 tahun!), ESP berbangga dengan kepakarannya yang diiktiraf:

ESP ADALAH SEKOLAH KOMUNIKASI LAMA DI FRANCE

Sejarah cepat ESP: Pada awal abad ke-20, Amerika Syarikat mencipta Pengiklanan. Sekumpulan profesional Perancis kemudian bergabung bersama untuk mengembangkan pengetahuan iklan di Perancis. Pada masa itu: - PUBLICIS, Agensi Pengiklanan Perancis yang pertama, telah diwujudkan pada tahun 1926. - ESP, sekolah perintis Pengiklanan di Perancis, telah diwujudkan pada tahun 1927.

CERTIFIKASI ESP

Persijilan Negara: ESP adalah sekolah swasta pendidikan teknikal yang lebih tinggi, disahkan oleh kerajaan Perancis. ESP menyampaikan «profesionalisasi» ijazah yang menyediakan latihan untuk kemahiran profesional tertentu. Oleh itu, ijazah ini (Sarjana Muda dan Sarjana) disahkan oleh organisasi kerajaan RNCP (Daftar Negara Profesional Pensijilan). Persijilan IAA: Pengiktirafan antarabangsa, yang dikeluarkan oleh IAA selepas kajian terperinci mengenai kursus («Setiap kursus diiktiraf dan Individu Ditaksir Dikira, melalui proses Majlis Pendidikan IAA yang ketat, menanda aras, memastikan kualiti pengajaran yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang diperlukan oleh industri komunikasi global untuk pelajar masa depan dan profesional muda »). ESP ADALAH SEKOLAH PRIVATE 1 PARISIAN [PERINGKAT EDARAN PERJALANAN SMBG] Sejak tahun 1927, ESP telah mengekalkan pendahulunya, sebagai ranking "sekolah swasta terkemuka di Paris" oleh SMBG EDUNIVERSAL (2013/2014). Klasifikasi ini berdasarkan tiga kriteria penting: kecemerlangan latihan, gaji mulai (siswazah), dan tahap kepuasan pelajar.

Lokasi

  • Ecole Supérieure de Publicité, de Communication et de Marketing 9 RUE LÉO-DELIBES , 75116, Paris

Soalan