Keystone logo

Dalhousie University

A logo

pengenalan

Selamat datang ke salah satu universiti terkemuka di Kanada. Sejak 1818, Dalhousie telah menarik pelajar dari seluruh dunia dan menyediakan pendidikan bertaraf dunia. Kami diiktiraf untuk kualiti akademik yang cemerlang, fakulti yang hebat dan peluang pendidikan dan penyelidikan yang tiada duanya. Dalhousie adalah rumah kepada lebih 18,000 pelajar dan telah menamatkan pengajian 91 sarjana Rhodes, yang keenam tertinggi di dunia. Kami menyediakan peluang interaktif dan kolaboratif dan berorientasikan kerjaya yang unik. Kami memberi inspirasi kepada pelajar, fakulti, kakitangan dan graduan kami untuk membuat sumbangan penting kepada rantau kami, Kanada dan dunia.

Perangkaan

Pelajar yang mendaftar di Dalhousie University lebih 20,000 Dari luar wilayah 62% Pelajar antarabangsa 24% Purata masuk gred pelajar tahun satu 87.6% Bilangan pelajar tahun satu yang menerima anugerah kemasukan 1,400 Bilangan Ulama Rhodes 92 Bilangan negara yang diwakili Lebih 115

  Keperluan Visa

  Pemohon antarabangsa

  • Antarabangsa (atau pelajar visa) dikehendaki memohon dan mendapatkan visa belajar dan jika kerja koperasi membenarkan untuk melengkapkan kediaman korporat di luar kampus.

  Statistik Alumni

  Akreditasi

  Testimoni Pelajar

  Lokasi

  • South Street,6299, B3H 4R2, Halifax Regional Municipality

  Soalan