Keystone logo
COPPEAD Graduate School of Business

COPPEAD Graduate School of Business

COPPEAD Graduate School of Business

pengenalan

Sekolah perniagaan Latin Amerika diiktiraf secara global

The COPPEAD Graduate School of Business of the Federal University of Rio de Janeiro adalah sebuah sekolah perniagaan yang terkenal di dunia untuk kecemerlangan pengajaran dan penyelidikannya.

Sekolah menamatkan lebih daripada 10.0000 pengurus , 1300 Sarjana dan 60 calon Doktor dalam kursus pengkhususan perniagaan. Program MBA sepenuh masa , awam dan percuma, adalah satu-satunya di Amerika Latin yang telah disenaraikan di antara 100 teratas di dunia, menurut The Financial Times.

Di COPPEAD, penyelidikan dan pengetahuan adalah paksi pusat semua aktiviti. Dalam interaksi harian dengan pelajar, syarikat dan pemain pasaran lain, pengetahuan yang kami hasilkan mengarahkan sifat penghantaran kami di dalam bilik darjah dan interaksi dengan masyarakat. Inilah asas misi dan visi kami, dan apa yang kami percaya menjadi sumbangan kami kepada masyarakat .

Misi

Untuk mengubah orang , melalui promosi nilai-nilai dan penjanaan dan penyebaran pengetahuan, mengintegrasikan teori dan amalan pengurusan, untuk organisasi dan masyarakat yang lebih baik.

Visi
Menjadi hab Brazil penting untuk mengubah eksekutif, usahawan dan penyelidik.

Nilai Pusat

 • Kecemerlangan: Ini adalah intipati kita, apa yang membimbing pertumbuhan , penyelidikan, pengambilan fakulti, merangka program baru, antara tindakan lain.
 • Integriti: Nilai COPPEAD termasuk menanam kelakuan etika dan tanggungjawab sosial dalam profesion pengurusan . Kami memahami bahawa integriti adalah cara terbaik yang Sekolah dapat memenuhi misinya, dan lebih baik berkhidmat di Brazil.
 • Perkhidmatan ke Brazil: COPPEAD adalah sekolah ketiga di Brazil dan yang pertama di Rio de Janeiro menawarkan Program Doktor; yang pertama di Brazil untuk menawarkan MBA sepenuh masa antarabangsa, dan merupakan perintis dalam Pendidikan Eksekutif dalam Perniagaan dan Pengurusan di Brazil. Kita perlu membangunkan orang dan organisasi untuk membangunkan negara kita.

Pencapaian

 • 10 kali dalam ranking 100 program MBA teratas di seluruh dunia yang diterbitkan oleh Financial Times.
 • MBA Eksekutif yang disenaraikan dua kali dalam Peringkat Kewangan EMBA sebagai salah satu daripada 100 terbaik di dunia.
 • Ahli EFMD (Yayasan Eropah untuk Pembangunan Pengurusan), organisasi keanggotaan antarabangsa dengan lebih daripada 850 organisasi ahli dari akademik dan perniagaan.
 • Ahli AACSB (Persatuan untuk Advance Collegiate Schools of Business), persatuan antarabangsa dengan lebih daripada 1,500 ahli di 90 negara, termasuk sekolah perniagaan terbaik di seluruh dunia.
 • Disahkan sejak tahun 2007 oleh ANPAD, Akademi Pengurusan Brazil, menunjukkan bahawa amalan pengajaran adalah berdasarkan standard kualiti.
 • Dianggarkan sebagai tahap 6 (daripada 7) dalam CAPES (Koordinasi Peningkatan Kakitangan Pendidikan Tinggi, yang dikaitkan dengan Kementerian Pendidikan)
 • 10 Kursi Penyelidikan
 • Perkongsian dengan 42 sekolah perniagaan di seluruh dunia

Pentauliahan, Persijilan, dan Persatuan

Universiti Persekutuan Rio de Janeiro

Universiti Persekutuan Rio de Janeiro diasaskan pada tahun 1920 dan merupakan universiti persekutuan pertama dan terbesar di Brazil. Salah satu pusat kecemerlangan pengajaran dan penyelidikan di negara ini dan di Amerika Latin, misi universiti ini adalah untuk menyediakan masyarakat Brazil dengan cara untuk menguasai, mengembangkan, memupuk, mengaplikasikan dan menyebarkan pengetahuan sejagat pengetahuan manusia, untuk bertindak sebagai kuasa yang mengubah.

Lokasi

 • Rua Pascoal Lemme, 355 Cidade Universitária Rio de Janeiro - RJ, 21941-918, Rio de Janeiro

Soalan