Keystone logo

Central China Normal University

A logo

pengenalan

Terletak di Wuhan, ibu kota Provinsi Hubei dan hab utama pengangkutan di China, Central China Normal University merupakan sebuah universiti komprehensif utama secara langsung di bawah pentadbiran Kementerian Pelajaran China. Kampus indah lebih 2,000 Mu (330 ekar) terletak di Guizi Hill, bersempadan South Lake. Sebagai salah satu universiti dalam senarai 211 Projek Keutamaan Pendidikan Kebangsaan, Central China Normal University amat diiktiraf sebagai asas penting bagi memupuk bakat cemerlang untuk negara ini, serta sebagai pusat latihan penting untuk guru cemerlang di institusi pengajian tinggi dan tinggi sekolah-sekolah.

universiti kami adalah antara institusi pertama yang lebih tinggi di China berhak untuk menawarkan ijazah kedoktoran dan ijazah lanjutan, untuk menilai dan menganugerahkan gelaran profesor, profesor madya dan juga penyelia kedoktoran, dan telah menubuhkan sebuah sistem pendidikan lanjutan lengkap dan dioptimumkan dari ijazah pertama untuk program siswazah , dari kedoktoran kepada program pasca kedoktoran, dan dari sepenuh masa untuk program dewasa pendidikan.

kekuatan penyelidikan kami sedang menyaksikan tahun peningkatan berterusan ke tahun. Sains sosial penyelidikan kebangsaan CCNU pangkat 10 teratas selama tiga tahun berturut-turut, dan penyelidikan sains sosial oleh Kementerian Pendidikan pangkat teratas 6 selama empat tahun berturut-turut. Kedudukan No.8 dalam Keempat Sains Sosial Prominent saintifik Keputusan Anugerah, satu siri hasil penyelidikan kami telah memenangi hadiah termasuk dua hadiah penumbuk Anugerah Sains Semula Jadi oleh Kementerian Pelajaran China dan enam hadiah pertama Anugerah Sains Hubei wilayah Asli.

Kami telah mewujudkan hubungan rapat dengan banyak universiti utama dan institusi penyelidikan dan telah menjalankan pertukaran sekolah ke sekolah dan kerjasama akademik yang meluas dengan lebih daripada 100 universiti dari lebih 70 negara-negara seperti Amerika Syarikat, Kanada, Jerman, Jepun, Rusia, Perancis, New Zealand, Australia, Korea Selatan, dan Vietnam. pakar-pakar dan guru asing sering dijemput untuk mengajar di universiti. Dalam tahun-tahun kebelakangan ini, guru-guru universiti telah sentiasa dihantar ke luar negara untuk melanjutkan pengajian, majoriti daripada mereka telah kembali ke rumah untuk menjadi tulang belakang dalam pengajaran dan penyelidikan bidang masing-masing; jumlah yang baik daripada mereka yang aktif di mimbar akademik antarabangsa dan telah membuat sumbangan terpuji kepada pertukaran ilmu pengetahuan, teknologi, kebudayaan dan pendidikan antara China dan negara-negara lain di seluruh dunia.

Lokasi

  • NO.152 Luoyu Road, 430079, Wuhan

Soalan