Keystone logo
Canadian Institute of Technology

Canadian Institute of Technology

Canadian Institute of Technology

pengenalan

MENGAPA CIT?

Selepas dua belas tahun pengajian, keputusan yang tepat anda akan membuat adalah untuk mengikuti pengajian Universiti anda di Canadian Institute of Technology. Di sini anda akan mencari yang standard akademik yang tinggi dan suasana pembelajaran yang sempurna. Anda akan mempunyai pengalaman hidup, belajar di tengah-tengah bandar yang dinamik, seperti Tirana. Sertai kami, anda akan suka CIT.

Belajar dalam bahasa Inggeris

CIT mengajar dalam bahasa Inggeris sahaja, yang menyediakan faedah tambahan tanpa kos tambahan dengan meningkatkan kemahiran bahasa Inggeris anda, meningkatkan peluang pekerjaan di negara dan memberikan anda akses kepada kerjaya antarabangsa.

Kurikulum Kanada

CIT menyediakan program berdasarkan Kanada Kurikulum dan pengajaran disampaikan berdasarkan amalan terbaik daripada sistem pendidikan di Kanada, yang memberi kuasa kepada graduan yang kreatif, berani, keusahawanan, kemahiran berdaya cipta dan cintakan ilmu.

Di Heart of Tirana

CIT terletak di salah satu menara yang paling penting dalam Tirana, dalam jarak berjalan kaki dari City Square, tempat-tempat kebudayaan, rekreasi dan bersejarah utama serta institusi kerajaan pusat. Lokasi ini akan membuat anda mempunyai masa hidup anda, ketika anda sedang menyediakan diri anda untuk kerjaya yang menarik.

belajar Programs

CIT menyediakan Ijazah Sarjana Muda dan Sarjana Degrees. Program diajar berdasarkan Sistem Bologna.

Fleksibel Path Pembelajaran

CIT adalah perintis jalan pembelajaran fleksibel dengan mengambil kira perubahan keperluan pendidikan. Anda akan dapat untuk bekerja dan belajar pada masa yang sama dengan kemungkinan untuk melengkapkan kerja kelas anda pada bila-bila masa hari atau pada waktu petang. Anda juga boleh belajar separuh masa atau sepenuh masa atau ganti mereka.

Peluang untuk belajar di Kanada atau Amerika Syarikat

Selain penggunaan Sistem Pengajian Tinggi Kanada, CIT sedang berusaha mewujudkan Transfer atau Perjanjian Gabungan penuh dengan Universiti Kanada. sistem pengajaran kami memudahkan akreditasi ijazah anda di Amerika Syarikat dan Kanada.

Antarabangsa dan antarabangsa Mendapat pendidikan Staf Akademik

CIT menggaji ahli fakulti yang berkelayakan, menggabungkan warga asing dan Albania dengan latar belakang pendidikan antarabangsa dan pengalaman profesional dalam kelas yang mereka mengajar. CIT mengambil pendekatan peribadi untuk pendidikan. Pada CIT pelajar dan profesor lebih daripada satu pasukan, kedua-dua dalam menuntut ilmu yang berterusan dan maju. CIT menawarkan kelebihan penghujungnya, menjaga suasana universiti kecil digabungkan dengan penyelidikan yang mendalam dalam bidang akademik berorientasikan.

Visi, Misi dan tujuan Essential institut

Visi: Canadian Institute of Technology komited untuk membangun dalam pelajar pendidikan dan profesional semangat etika, pemikiran kritikal, kemahiran analisis dan penyelesaian masalah, kreativiti, inovasi dan kepimpinan.

Misi: Canadian Institute of Technology adalah antara beberapa Universiti Albania mengajar dalam bahasa Inggeris, komited untuk menyediakan graduan yang mampu untuk membangunkan nilai-nilai, kemahiran dan pengetahuan yang mereka perlukan untuk membentuk kehidupan mereka, kerjaya, dan masyarakat. Untuk mencapai ini, Canadian Institute of Technology akan menawarkan ijazah yang berkualiti tinggi, siswazah dan program pendidikan berterusan, dan menggalakkan aktiviti penyelidikan yang memenuhi keperluan tempatan dan serantau.

komitmen: Canadian Institute of Technology menyatakan komitmennya untuk misi dengan mengejar matlamat berikut:

Menawarkan program pengajaran yang sangat baik di kawasan terpilih Untuk menarik Fakulti dan kakitangan yang berkelayakan dan menyediakan mereka dengan persekitaran kerja yang selamat dan menyokong Melahirkan graduan yang berdikari, berkeyakinan, berdikari dan berterusan untuk mencapai matlamat peribadi mereka. Menyediakan graduan yang berorientasikan kerjaya yang inovatif, berfikiran kritis, dan pelajar jangka hayat. Membangunkan sosial graduan bertanggungjawab dan menerima perubahan keperluan masyarakat, dan menghormati nilai-nilai tempatan dan global yang mulia. Membentangkan sokongan yang mencukupi dan penjagaan untuk pelajar. Untuk menyediakan suasana pengajaran dan pembelajaran dalam kemudahan pendidikan state-of-the-art. Bagi menggalakkan usaha penyelidikan dan menghubungkan mereka kepada masyarakat dan masyarakat keperluan.

tujuan Essential institut:

Sebuah jambatan ke Canadian Education. Sebuah jambatan yang lain Universiti yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Institusi akademik cekap membangunkan graduan yang mahir dan berpengetahuan Institusi akademik RDC berpusatkan cekap Menggunakan strategi penambahbaikan yang berterusan Yang diiktiraf di peringkat antarabangsa Institute, dengan kredit akademik dipindah milik kepada institusi akademik Utara-Amerika. Menjadikan pendidikan bertaraf dunia yang mampu dimiliki Menawarkan pendidikan dan menjalankan RDC oleh fakulti yang berkelayakan tinggi dari universiti yang diiktiraf di peringkat antarabangsa Menawarkan program yang berkaitan memenuhi keperluan Albania. standard program dan objektif berdasarkan program dan kursus yang boleh diukur hasil. Menyumbang dan menyebarkan ilmu di Albania dan seterusnya. Menawarkan Continuing Education, termasuk Latihan Korporat, kepimpinan masyarakat, dan pembelajaran sepanjang hayat. Bekerja di complementariness dan kerjasama dengan universiti-universiti lain dan bukannya dalam persaingan yang tidak sihat

Canadian Institute of Technology (CIT) juga dikenali sebagai "Institut-Institut Kanadez i Teknologjisë" (SHLUP "IKT") ialah kepunyaan CIT syarikat - Albania, yang mempunyai pendidikan sebagai aktiviti utamanya di Albania.

Permulaan-up perniagaan ini di Albania berasal daripada Memorandum Persefahaman yang ditandatangani antara syarikat dan Edu Nova Consortium, yang berpengalaman Kanada Consortium Kolej menyediakan pendidikan di peringkat menengah dan Universiti. Berdasarkan itu, pembukaan perniagaan di Albania adalah berkembar dan perkongsian bentuk bersedia dan lagi kerjasama dengan institusi Kanada yang beroperasi di bidang penyelidikan, sains dan pendidikan sedang dijalankan. Pada bulan Oktober 2012, perjanjian kerjasama yang komprehensif telah ditandatangani antara CIT dan Universiti Globe, Amerika Syarikat, yang akan menjadi kenyataan dengan program-program akademik dan pelajar pertukaran serta pemindahan pelajar dan pengiktirafan bersama program.

CIT menyampaikan program pengajaran dalam bahasa Inggeris dan kurikulum yang memenuhi kehendak dan piawaian pendidikan tinggi di Amerika Syarikat dan Kanada. Pengajaran di CIT disampaikan dalam premis yang mudah dan dari staf akademik yang berkelayakan. Yang terakhir ini terdiri daripada profesor lulus dan dengan pengalaman mengajar dari luar negara, dan profesor asing dan jurutera, terutama dari Amerika Syarikat dan Kanada, yang mempunyai pengalaman dalam pembangunan dan pelaksanaan Perniagaan dan Teknologi Maklumat.

premis CIT berada di Pusat Zayed, yang terletak di tengah-tengah bandar Modal Albania, Tirana. Pusat ini mempunyai premis yang mencukupi dan sesuai untuk pelajar dan profesor. CIT mempunyai permukaan sebanyak 2300 meter persegi, yang bermakna 11.9 m2 / pelajar.

Sejarah CIT

Canadian Institute of Technology telah ditubuhkan pada November 2011. Canadian Institute of Technology falsafah adalah untuk menawarkan dan melengkapkan pelajar dengan pendidikan yang sangat kualitatif dan kemahiran untuk persekitaran kerja Albania dan USA / Kanada.

Kurikulum secara eksklusif dalam bahasa Inggeris menjamin CIT untuk menggunakan bahan-bahan pendidikan yang terkini, memenuhi falsafah ke arah pelajar mereka melanjutkan pengetahuan dan profesionalisme, penting untuk persekitaran kerja masing-masing di Albania dan Amerika Syarikat / Kanada.

Penubuhan Universiti ini berasal daripada Memorandum Persefahaman yang ditandatangani antara syarikat dan Edu Nova Consortium, yang berpengalaman Kanada Consortium Kolej menyediakan pendidikan di peringkat menengah dan Universiti. Berdasarkan itu, pembukaan Kanada Institute of Technology di Albania adalah berkembar dan perkongsian bentuk bersedia dan lagi kerjasama dengan institusi Kanada yang beroperasi di bidang penyelidikan, sains dan pendidikan sedang dijalankan.

Universiti mula beroperasi dari tahun pertama pelesenan dan program CIT yang ditawarkan adalah program Sarjana Muda di bawah: School of Business

Perniagaan dan Pentadbiran Pentadbiran dan Sistem Maklumat

Pusat Pengajian Kejuruteraan

Kejuruteraan perisian Kejuruteraan Perindustrian

Pada Oktober 2012 Canadian Institute of Technology dilesenkan untuk menawarkan program Master Professional dan saintifik dalam:

Kejuruteraan Perindustrian Kejuruteraan perisian Perniagaan dan Pentadbiran

Juga pada bulan Oktober 2012, perjanjian kerjasama yang komprehensif telah ditandatangani antara CIT dan Universiti Globe, Amerika Syarikat, yang akan menjadi kenyataan dengan program-program akademik dan pelajar pertukaran serta pemindahan pelajar dan pengiktirafan bersama program.

CIT di jalan memenuhi falsafah telah menganjurkan persidangan antarabangsa yang berbeza:

Pada November 2012, CIT menganjurkan "Albania Teknologi pada ratus ulang tahun Kemerdekaan" Pada April 2013 CIT menganjurkan "Persidangan Antarabangsa mengenai Pembangunan Mampan" Pada Mei 2013 CIT dianjurkan "Bangsa, Warganegara, Kenegaraan: Apa yang ada dalam nama"

Lokasi

  • Tirana

    Zayed Center, Rr. Andon Zako Çajupi, (near Wilson Square), , Tirana

Soalan