Keystone logo

Bay Atlantic University - Washington, D.C.

A logo

pengenalan

Tentang kita

Bay Atlantic University ditubuhkan pada tahun 2013 sebagai institusi pengajian tinggi swasta tetapi bukan keuntungan yang bertujuan menyediakan peluang yang unik dan tidak ternilai untuk melatih warga dunia yang memiliki alat yang diperlukan untuk memenuhi wawasan global kami.

Bay Atlantic University adalah sebuah institusi yang sangat dihormati yang disokong oleh 46 tahun pengalaman pendidikan dengan profesor yang berkelayakan dan berpengalaman dalam bidang pendidikan antarabangsa. Kami menawarkan pengalaman belajar yang berfokus, mencabar dan merangsang akademik. Terletak di dalam hati politik dan sejarah negara, anda dijamin menikmati pengalaman sebenar Amerika.

Kampus BAU

Bay Atlantic University terletak di pusat bandar DC, dikelilingi oleh perniagaan, restoran, dan pusat membeli-belah. Ini adalah tempat yang bagus untuk pelajar yang ingin belajar tentang selok-belok kain kultural dan politik Amerika Syarikat dalam komuniti yang selamat dan mesra.

Menjadi sebuah bandar yang pelbagai budaya, terdapat pelbagai tarikan untuk semua orang. Majoriti acara tersebut adalah percuma, jadi siapa saja boleh menikmati muzium, taman, kebun binatang, dan monumen. Pengangkutan mudah di sekitar bandar kerana Metro dan bas berjalan sehingga 3 pagi.

Cuaca panas dan lembap pada musim panas, menyenangkan pada musim bunga dan musim luruh, dan ringan dengan salji bermusim pada musim sejuk.

Bay Atlantic University Washington, DC adalah berjalan kaki yang singkat dari banyak tarikan pelancong utama di DC. Rumah Putih terletak betul-betul di sebelah bangunan kami. Pusat Kebangsaan, di mana majoriti muzium di bandar itu, hanya sepuluh minit jauhnya. Apa-apa sahaja yang tidak dekat dengan mudah boleh diakses menggunakan pengangkutan awam.

Misi kita

Bay Atlantic University bertujuan untuk menyediakan peluang yang unik dan tidak ternilai untuk melatih warga dunia yang mempunyai alat yang diperlukan untuk memenuhi wawasan global kami. Ia adalah bahagian penting dalam misi kami untuk menekankan kreativiti dan perhatian dalam semua usaha para pelajar kami dan untuk menamatkan mereka sebagai individu yang sangat dihormati dan boleh dipercayai secara universal.

"Misi Bay Atlantic University adalah untuk menyediakan pendidikan Amerika yang berkualiti di seluruh dunia melalui pelbagai program yang didorong oleh pasaran yang akan merangsang rasa ingin tahu intelektual, pemikiran kritikal, dan kreativiti yang amat diperlukan dalam masyarakat global."

Matlamat: Untuk memenuhi misinya, universiti telah mewujudkan matlamat strategik berikut.

  1. Menawarkan pelbagai program ijazah dan diploma dalam bidang permintaan yang tinggi dan maju
  2. Untuk menyediakan pendidikan yang mengimbangi komponen pemikiran teknikal, profesional, dan kritikal dalam usaha untuk memenuhi keperluan komuniti pelajar yang pelbagai

Objektif: Dalam usaha untuk mencapai matlamat strategiknya, universiti telah mewujudkan objektif berikut.

  • Untuk memastikan pengalaman pembelajaran yang berkualiti dengan menggunakan ahli fakulti yang berkelayakan yang komited dalam pengajaran yang cemerlang
  • Memastikan kurikulum yang relevan melalui input dari lembaga pengarah, lembaga penasihat industri, rakan akademik, dan siswazah
  • Memastikan universiti mempunyai sumber fizikal dan kewangan yang mencukupi untuk menyediakan pendidikan berkualiti yang berterusan

Visi kami

Kami adalah institusi berorientasikan pelajar dengan visi global. Falsafah kami adalah untuk menyediakan pelajar dengan kemahiran dan pengetahuan yang diperlukan untuk memenuhi cabaran masyarakat dunia masa depan menggunakan teknologi pengajaran terkini dan kaedah pengajaran untuk mewujudkan program responsif pasaran. Kejayaan jangka panjang untuk universiti, serta penubuhan reputasi untuk pengajaran yang berkualiti, akan bergantung kepada perkembangan kurikulum dan pengukuran hasil. Keupayaan universiti untuk menarik dan mengekalkan pelajar, keupayaan pelajar untuk memenuhi keperluan perniagaan dan industri, dan tahap kepuasan graduan dan majikan adalah langkah kritikal untuk berjaya.

Nilai teras

Bay Atlantic University bercita-cita untuk menyediakan pendidikan dan biasiswa berkualiti tinggi - untuk memajukan sempadan pengetahuan dan menyediakan individu untuk kehidupan, pekerjaan, dan kepimpinan. Sebahagian daripada kami membuat sumbangan kami dengan melibatkan diri secara langsung dalam pengajaran, pembelajaran, dan penyelidikan, yang lain, dengan menyokong dan membolehkan aktiviti teras dalam cara yang penting. Apa jua peranan individu kami, dan di mana sahaja kami bekerja di Universiti Bat Atlantic, kami berhutang satu sama lain untuk menegakkan nilai-nilai asas masyarakat. Ini termasuk:

  • Menghormati hak, perbezaan, dan martabat orang lain
  • Kejujuran dan integriti dalam semua urusan
  • Mengejar kecemerlangan dalam kerja seseorang
  • Akauntabiliti untuk tindakan dan kelakuan di tempat kerja

Semakin kita merangkul nilai-nilai ini dalam kehidupan seharian kita, semakin kita mewujudkan dan mengekalkan persekitaran kepercayaan, kerjasama, penyelidikan yang meriah, dan persefahaman bersama - dan memajukan komitmen untuk pendidikan dan beasiswa, yang semuanya kita bagikan.

Selain itu, di Bay Atlantic University kami percaya bahawa pembelajaran tidak terhad kepada arahan formal dalam bilik darjah tradisional. Universiti ini menyediakan pelbagai pembelajaran jarak jauh dan kaedah telekomunikasi untuk menyediakan perkhidmatan pendidikan yang berkualiti di seluruh dunia terutamanya bagi mereka yang tidak layak atau secara tradisinya tidak diterima.

Outreach Global

Pendidikan antarabangsa adalah sebahagian daripada misi global Bay Atlantic University, yang meliputi pelbagai inisiatif di Amerika Syarikat dan di luar negara untuk memudahkan pertukaran pengetahuan di seluruh sempadan antarabangsa. Universiti ini diasaskan pada premis bahawa pendidikan tinggi sepatutnya terletak di atas dasar kukuh dialog antar budaya antara pelajar dan fakulti dari seluruh dunia.

Pelajar di BAU digalakkan untuk meluangkan sedikit masa belajar di luar negara, untuk meningkatkan pengetahuan mereka tentang daerah dan budaya lain, serta mengenai isu-isu global yang dihadapi oleh kita semua hari ini. Untuk tujuan ini, pelajar akan dapat melawat kampus rangkaian yang terletak di Istanbul, Berlin, dan Cyprus.

Lokasi

  • BAU International University 1510 H Street NW, , 20005 , Washington

Soalan