Keystone logo
B.H.M.S. Business & Hotel Management School M.Sc. Ijazah dalam Pengurusan Perniagaan Global
B.H.M.S. Business & Hotel Management School

M.Sc. Ijazah dalam Pengurusan Perniagaan Global

Lucerne, Switzerland

1 Years

Inggeris

Sepenuh masa

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Di kampus

biasiswa

Terokai peluang biasiswa untuk membantu membiayai pengajian anda

pengenalan

Program:

M.Sc. dalam Pengurusan Perniagaan Global

Tempoh:

Setahun

Ketersediaan:

Tawaran ini tersedia untuk semua pelajar berpotensi memenuhi kriteria penyertaan:

 • Ijazah BA dalam mana-mana disiplin atau BHMS
  Diploma PG, atau Sijil Siswazah RGU dalam Pengurusan Perniagaan Hospitaliti Antarabangsa
 • Kemahiran berbahasa Inggeris pada tahap minimum yang setara dengan IELTS 6.0

Gambaran keseluruhan

The M.Sc. dalam Pengurusan Perniagaan Global ditujukan kepada pelajar dengan ijazah sarjana muda, dengan atau tanpa pengalaman profesional. Ia menawarkan pemahaman tentang pengurusan ekonomi dan manusia dalam persekitaran global dan bergerak pantas hari ini. Ia menyediakan pendidikan peringkat tinggi dan inovatif untuk membolehkan pelajar memperoleh kemahiran dan disiplin untuk jawatan sebagai pengurus dalam sektor perkhidmatan atau dalam spektrum industri yang lain.

The M.Sc. dalam Pengurusan Perniagaan Global terdiri daripada semester intensif, diajar 6 bulan di kampus BHMS di Lucerne, Switzerland, dan semester kedua di mana pelajar masa akan menjalankan projek penyelidikan / disertasi mereka. Semasa semester kedua ini, pelajar boleh memilih untuk melengkapkan latihan di Switzerland atau di luar negara dan menambah pengalaman yang tidak ternilai ke profil mereka. Anugerah ini disahkan oleh Robert Gordon University, UK. Oleh itu pelajar akan belajar dalam persekitaran Swiss, yang mengekalkan reputasi bertaraf dunia dalam industri perhotelan dan menerima anugerah akhir dari salah satu universiti tertinggi di UK dengan BHMS mempunyai hubungan jangka panjang.

BHMS adalah ahli Sekolah Pendidikan Bénédict of schools, yang ditubuhkan pada tahun 1928, yang misinya adalah untuk menyediakan pendidikan dewasa untuk orang yang mempunyai keinginan untuk berjaya. Bénédict School adalah salah satu organisasi pendidikan swasta terbesar Switzerland dan mengajar setiap tahun lebih daripada 15,000 pelajar sepenuh masa dan separuh masa. Pelajar belajar dari fakulti yang berdedikasi, yang selain daripada kelayakan akademik mereka, membawa pengetahuan dan pengalaman dalam bidang perhotelan dan perniagaan. Ini memastikan bahawa apa yang dipelajari di dalam kelas adalah kontemporari dan boleh digunakan dalam persekitaran perniagaan harian dalam situasi dunia sebenar.

68069_rsz_67981_cns_bhms_gradphoto2.jpg

Tujuan Program ini

The M.Sc. dalam Pengurusan Perniagaan Global mengembangkan pengetahuan teoretikal dan operasi pelajar tentang tema dan perkembangan terkini dalam dunia perniagaan antarabangsa. Ini akan membolehkan graduan sama ada memulakan atau meningkatkan kerjaya dalam pelbagai industri. Melalui pelbagai modul yang diajar dan pelajar penempatan pelajar dididik untuk:

 • gunakan inisiatif dan ambil tanggungjawab
 • menyelesaikan masalah dalam cara yang kreatif dan inovatif
 • membuat keputusan dalam situasi yang mencabar
 • terus belajar secara mandiri dan berkembang secara profesional
 • berkomunikasi dengan berkesan, dengan rakan-rakan dan penonton yang lebih luas, dalam pelbagai media.

Program ini menawarkan pelajar pendidikan akademik yang mantap, dan, jika memilih untuk mengerjakan magang hospitaliti di Switzerland, kecekapan teras kejuruan dan kemahiran yang boleh dipindahturunkan yang tidak ternilai dalam mana-mana jalur kerjaya masa depan. Ini membawa nilai dan prestij yang besar dengan majikan di seluruh dunia.

Pelajar mempelajari sistem perkhidmatan makanan, pelbagai aplikasi pengurusan perniagaan, bahasa asing, dan kemahiran kepimpinan untuk menamakan beberapa disiplin akademik. Sepanjang program ini, kebajikan Switzerland, seperti disiplin, ketepatan masa, etika, dan kebersihan digalakkan kerana mereka sangat dihargai.

68062_rsz_67978_cns_bhms_girlwithlakeview.jpg

Penempatan Industri Berbayar di Switzerland

Bergantung pada pengalaman terdahulu pelajar, kemahiran bahasa dan profesionalisme, pelbagai penempatan dalam bidang fungsional teras industri perhotelan boleh dilakukan semasa peringkat 2 program. Ini akan memberi pengalaman industri perkhidmatan yang tidak ternilai dan kemahiran yang boleh dipindah milik, yang penting kepada banyak sektor industri.

Gaji latihan industri di Switzerland, dirundingkan antara persatuan majikan dan Kesatuan Pekerja, kini ditetapkan pada minimum CHF 2'396 sebulan kasar. Daripada gaji ini, pelajar perlu membayar untuk bilik, lembaga, dan cukai. Purata pendapatan bersih setiap bulan berbeza dari CHF 1'200 hingga 1'400.

Masa Kursus

Kursus akademik diadakan:

Isnin hingga Jumaat dari 09:00 hingga 12:00 dan dari 14:00 hingga 17:00, kursus Sabtu boleh ditawarkan dalam beberapa segi dari jam 11:00 hingga 17:00.

Kursus Vokasional boleh diadakan pada pelbagai waktu bergantung pada subjek:

Isnin hingga Jumaat dari pukul 09:00 hingga 14:00 atau dari 15:30 hingga 20:30.

Pelajar perlu merancang sehingga 20 jam kerja rumah dan bacaan persediaan setiap minggu.

Kandungan kursus

76068_BHMSMScDegree.png

Seminar Pakar

Sebagai sebahagian daripada program mereka, M.Sc. pelajar berpeluang untuk mengambil bahagian dalam seminar bertema khusus yang ditawarkan selama 2-3 hari semasa minggu rehat. Program seminar terdiri daripada penceramah industri dan lawatan industri. Pelajar menerima sijil apabila selesai.

 • Sektor Spa dan Kesihatan

 • Pengurusan Jenama dan Perkhidmatan

 • Pemasaran Sukan dan Peristiwa

Setiap kursus seminar pakar terdiri daripada 15-20 jam penceramah tetamu, lawatan industri, dan aplikasi praktikal. Sijil siap dikeluarkan pada akhir semester akademik.

Projek Penyelidikan / Disertasi

Pelajar dikehendaki menjalankan projek penyelidikan batu kapur atau disertasi pada semester kedua mereka, bersama dengan latihan opsional untuk melengkapkan kredit terakhir mereka. Ini membolehkan pelajar membangun dan mengemukakan penyelidikan kritikal yang mendalam mengenai topik perhotelan pilihan mereka.

Lokasi

Lucerne, Switzerland

Pengambilan

Februari, Mei, Ogos, dan November. Sila hubungi pejabat kemasukan BHMS untuk peluang pengambilan seterusnya.

Cuti

Dijadualkan mengikut pelan bercuti BHMS, dan boleh dimuat turun dari laman web BHMS di bawah 'Kalendar Sekolah'.

Mengenai Sekolah

Soalan

Kursus Serupa

 • MBA in International Tourism and Hospitality Management
  • Barcelona, Sepanyol
  • Online
 • MBA dengan Kepekatan dalam Pengurusan Perhotelan di Los Angeles
  • Los Angeles, Amerika Syarikat
 • MBA dalam Pengurusan Perhotelan Global
  • Crans-Montana, Switzerland