Keystone logo

Ateneo Graduate School of Business - Cebu City Campus

A logo

pengenalan

Mengenai Sekolah - Bandar Raya Cebu, Filipina

Sekolah Perniagaan Siswazah Ateneo bertujuan untuk menjadi institusi pendidikan pengurusan terkemuka di rantau Asia Pasifik, untuk pengamal perniagaan yang ingin menjadi pemimpin perniagaan yang profesional dan beretika yang berkomitmen untuk membangun negara.

Institusi ini menawarkan program untuk menegakkan tradisi perkhidmatan dan piawaian kecemerlangan akademik yang tinggi, untuk membantu pengamal perniagaan mencapai potensi dan pertumbuhan penuh mereka: program MBA Standard, program MBA Menengah Tengah, Program Ateneo-Regis yang dipercepat MBA, khusus Program MBA Kesihatan, dan Sarjana dalam Keusahawanan.

Kampus Cebu adalah salah satu lokasi di luar tapak. Ia dibuka pada tahun 2001 di Bangunan CCI di Pier 3. Pada tahun 2006, sekolah itu dipindahkan ke kampus semasa di Taman Perniagaan Cebu.

Para profesor dari Rockwell mengembara ke Cebu setiap beberapa minggu untuk mengajar kelas di sana. Kampus Cebu pada mulanya hanya menawarkan program Ateneo-Regis. Rockwell memutuskan untuk menawarkan hanya satu program untuk menguji pasaran MBA di Cebu. Mereka memberi laman web itu setahun untuk membuktikan bahawa terdapat potensi sebenar untuk mengadakan kampus luar bandar yang tetap di bandar. Kampus bermula dengan hanya dua mata pelajaran yang ditawarkan setiap masa dan 20 pelajar awal. Hari ini, Program Regis menawarkan tiga subjek setiap istilah. Dan secara purata, terdapat 25 orang pelajar atau lebih dalam setiap kelas.

Pada tahun 2002, Ateneo Centre for Continuing Education mula menawarkan kursus pendek dalam pelbagai disiplin kerja di Cebu. Pada tahun 2008, MBA Standard dimasukkan dalam program yang ditawarkan juga.

Kumpulan pertama Ateneo MBA menamatkan pengajian pada tahun 2004. Setakat ini, terdapat 78 Alumni dari tapak Cebu.

Visi kami

Menjadi institusi pendidikan pengurusan terkemuka di rantau Asia Pasifik untuk pengamal perniagaan yang ingin menjadi pemimpin perniagaan profesional dan beretika yang komited untuk membangun negara.

Misi kita

Sebagai sebuah institusi Jesuit yang identiti dan tujuannya diperolehi dari tradisi perkhidmatan dan standard kecemerlangan akademik, kami komited untuk:

 • Membangun dan memupuk pemimpin perniagaan, pengurus dan usahawan yang berpusat di tempat kerja yang dipandu oleh prinsip, dipenuhi dengan semangat perkhidmatan dan dilengkapi dengan kemahiran pengurusan yang berkesan. Kami percaya bahawa kepakaran tanpa integriti kosong, integriti tanpa kepakaran adalah tidak berkesan, dan kepakaran dan integriti tanpa perkhidmatan tidak relevan.
 • Menyediakan program yang relevan dan berorientasikan secara global, dengan menggunakan metodologi pembelajaran yang mengintegrasikan dimensi teknikal, teknologi, politik, dan etika, dan menghasilkan sumbangan intelektual dalam menyokong pembangunan disiplin, amalan, dan pengajaran perniagaan dan pengurusan. Kami percaya bahawa kekukuhan intelektual dan kekuatan watak membentuk asas penting untuk profesional perniagaan.
 • Meningkatkan pertumbuhan peribadi dan profesional fakulti dan kakitangan kami. Kami percaya bahawa kejayaan dalam memenuhi misi kami diputuskan oleh dedikasi anggota organisasi kami.
 • Menggariskan kepakaran fakulti kami, pelbagai unit Universiti, dan rakan strategik kami ketika kami menangani cabaran teknologi dan persaingan dalam tetapan domestik dan global. Kami percaya bahawa dalam memanfaatkan sumber-sumber pihak berkepentingan kami secara interaktif dan bersepadu, kami tetap berkesan dan relevan dalam masa-masa yang berubah-ubah.

Apabila kita meneruskan komitmen ini, kita berusaha untuk merapatkan jurang dalam masyarakat kita dan di negara kita supaya rakyat kita dapat mencapai kehidupan yang adil dan baik.

Mesej daripada Dekan

Selamat datang ke Sekolah Perniagaan Siswazah Ateneo! Walaupun pelajar mempunyai banyak motivasi yang berlainan untuk mengikuti pengajian siswazah dalam perniagaan, saya membayangkan kebanyakan pelajar kita datang kepada kita daripada keinginan untuk mengembangkan potensi mereka untuk sepenuhnya kemampuan mereka; keinginan untuk melepaskan kemampuan mereka supaya mereka dapat mencapai prestasi yang lebih baik untuk organisasi mereka, sama ada sebagai pengurus atau sebagai usahawan. Dengan keinginan anda untuk mewujudkan masa depan yang lebih baik untuk diri anda, saya harap anda tidak akan melupakan tanggungjawab anda untuk memasukkan orang lain dalam rancangan anda . Saya harap di suatu tempat di dalam impian anda untuk "membina esok yang lebih baik", anda masih ingat untuk membuat esok bukan hanya untuk diri sendiri, tetapi untuk rakyat dan masyarakat sekitar anda, juga. Hadiah dan bakat kami tidak diberikan kepada kami untuk digunakan semata-mata untuk faedah kami sendiri tetapi untuk dikongsi dengan orang lain agar semua orang mendapat manfaat. Di sini di AGSB, kami bersungguh-sungguh percaya bahawa pendidikan anda tidak lengkap jika ia hanya tertumpu kepada latihan teknikal, dan mengabaikan pembentukan. Kami tidak boleh membantu anda untuk mendapatkan kemahiran untuk menjalankan organisasi anda dengan lebih baik; kita perlu membantu anda untuk berkembang sebagai seorang individu.

Kepercayaan teras kami telah sempurna di dalam petikan ini dari kenyataan visi kami.

 • Kepakaran tanpa integriti kosong.
 • Integriti tanpa kepakaran adalah tidak berkesan.
 • Kepakaran dan integriti tanpa perkhidmatan tidak relevan.

Kami berharap semua pelajar dan graduan kami akan mengambil hati ini. Ia adalah keseronokan saya untuk mengalu-alukan anda ke komuniti AGSB!

RODOLFO P. ANG - Dekan, Sekolah Perniagaan Siswazah Ateneo

Anugerah dan Kecemerlangan

 1. Anugerah Kepimpinan B-Sekolah untuk Kecemerlangan Pendidikan, Kepimpinan, dan Pengajaran
  • Diberikan oleh Kongres Pendidikan Dunia di Mumbai, India pada 29 Jun 2012

 1. Anugerah Sekolah Perniagaan Terbaik untuk Kepimpinan Inovasi
  • Diberi oleh CMO Asia di Pusat Konvensyen Suntec di Singapura pada 22 Julai 2011

 1. Sekolah No. 1 MBA
  • Diberikan oleh Suruhanjaya Pendidikan Tinggi - Bantuan Dana untuk Pendidikan Swasta (CHED-FAPE)

 1. Pusat Pembangunan dan Kecemerlangan (selama enam tahun)
  • Ini telah diberikan oleh Suruhanjaya Pendidikan Tinggi (CHED) Filipina

 1. Anugerah Orang Kuasa Rakyat
  • Diberikan kepada AGSB untuk misi cemerlangnya pada "Doktor ke Barrios" pada SY 2002-2003

 1. Anugerah Thomas R. Kennedy untuk Kecemerlangan Misi
  • Diberikan oleh New Ventures of Regis University sebagai pengiktirafan untuk pertumbuhan yang luar biasa dan berterusan dalam pembangunan program pembelajaran dipercepat dan dewasa.

 1. Status Autonomi (27 Okt 2003 - 26 Oktober 2008)
  • Diberikan oleh Suruhanjaya Pendidikan Tinggi (CHED) pada 28 November 2003

 1. Juara keseluruhan MBA Permainan selama 14 tahun berturut-turut
  • 1999-2012

Lokasi

 • Cebu Holdings Center, Cardinal Rosales Ave, , Cebu City

Soalan