Keystone logo
© ©ARU
Anglia Ruskin University

Anglia Ruskin University

Anglia Ruskin University

pengenalan

ARU adalah universiti global yang inovatif dengan pelajar dari 185 negara datang untuk belajar dengan kami. Kami sekali lagi dinobatkan sebagai salah satu daripada 350 institusi teratas di dunia dalam The Times Higher Education World University Rankings 2021 - dan salah satu daripada 40 universiti teratas di UK.

Komuniti kami sangat penting bagi kami, dan kami bangga dengan peranan yang kami mainkan di bandar-bandar kami dan wilayah yang lebih luas - termasuk kesan positif terhadap pekerjaan dan ekonomi tempatan. *

Pelajar, perniagaan dan rakan kongsi mendapat manfaat daripada kemudahan yang luar biasa, termasuk Sekolah Perubatan baharu kami di Chelmsford, dan Pusat Sains di Cambridge. Banyak kemudahan, aktiviti dan acara kami terbuka kepada komuniti yang lebih luas.

Mengapa memilih ARU?

Terdapat banyak sebab.

Cita-cita

Kami bukan sahaja bercita-cita tinggi secara akademik untuk diri sendiri tetapi untuk pelajar kami.

Kami telah dinobatkan sebagai salah satu daripada 350 institusi teratas di dunia dalam Peringkat Universiti Pengajian Tinggi Dunia 2021, untuk tahun kelima berturut-turut - dan salah satu daripada 40 universiti teratas di UK. Kami juga tersenarai dalam 10 teratas untuk kemasukan sosial dalam The Times Good University Guide 2021.

Pelajar berada di tengah-tengah Universiti kami, dan kami gembira kerana pelajar tahun akhir kami juga menilai pengalaman pendidikan mereka sangat tinggi

Kecemerlangan

Kami dinobatkan sebagai universiti terkemuka di Britain untuk kursus pendidikan dan sains sukan di 2021 Guardian League Table. Kami sangat gembira menjadi salah satu daripada 20 universiti teratas di UK untuk 'Nilai Tambah', yang mengukur sejauh mana kami menyokong pelajar kami, tanpa mengira latar belakang, untuk mencapai potensi mereka.

Selain itu, anugerah Perak Rangka Kerja Kecemerlangan Pengajaran (TEF) kami mengiktiraf kualiti kursus kami dan tahap kepuasan pelajar yang tinggi.

Kerjasama

Kami adalah tempat di mana kerjasama, penyelidikan dan aktiviti ilmiah memaklumkan semua yang kami lakukan. Banyak kursus kami diiktiraf oleh industri dan sebilangan besar telah diiktiraf secara profesional, menjadikan pelajar kami bersedia untuk kerjaya.

Setiap tahun, kami juga membantu 2,000 perniagaan berkembang dengan program pelatih, latihan, penyelidikan dan kerjasama.

Kesan

Kami bertujuan, mencabar dan ingin tahu tentang dunia kami. Kecemerlangan akademik kami telah diiktiraf oleh badan pembiayaan pendidikan tinggi UK, dengan 12 bidang dikelaskan sebagai penjanaan penyelidikan terkemuka dunia. Kami menyampaikan penyelidikan berkesan yang menangani isu mendesak dan membuat perubahan, daripada menyelamatkan nyawa kepada menjimatkan air.**

Enterprise

Walaupun kepala kita penuh dengan cita-cita, kaki kita ditanam di dunia di sekeliling kita. Kami berbangga kerana berdaya usaha kerana kami inovatif dan memupuk kualiti tersebut dalam diri pelajar kami, dengan bimbingan, sokongan dan pembiayaan permulaan yang ditawarkan melalui Akademi Perusahaan Anglia Ruskin.

Bersemangat

Sikap boleh lakukan kita semata-mata membezakan kita daripada orang lain. Kami mendapati bahawa semangat itu menular, membiarkan hasilnya bercakap untuk diri mereka sendiri dan menjadi satu-satunya universiti di UK yang dinobatkan sebagai 'bintang meningkat' global. ***

* Penyelidikan yang dilakukan oleh Hatch Regeneris untuk University and College Union, 2020

** Rangka Kerja Kecemerlangan Penyelidikan (REF) 2014

*** Perunding pendidikan tinggi Firetail, jadual yang diterbitkan dalam Times Higher Education, Ogos 2016

Sejarah kita

Kisah kami bermula pada tahun 1858 apabila pengkritik seni, penaung, dan dermawan John Ruskin membuka Sekolah Seni Cambridge. Sekolah seni itu berkembang menjadi Anglia Ruskin University , dipendekkan kepada ARU, dan ia masih berada di tengah-tengah kampus moden kami di Cambridge.

Menjadi ARU

Selama bertahun-tahun, sebilangan kolej dan institusi telah menjadi sebahagian daripada ARU. Mereka merangkumi Cambridgeshire College of Arts and Technology (CCAT) dan Essex Institute of Higher Education (sebelumnya Chelmer Institute - sendiri terbentuk dari Mid-Essex Technical College dan Brentwood College of Education). Pada mulanya, kolej ini bergabung menjadi Politeknik Anglia, dan kemudian Universiti Politeknik Anglia pada tahun 1992.

Kehadiran nasional dan antarabangsa

Serta empat kampus utama kami, kami mempunyai sejumlah institusi rakan kongsi di UK dan luar negeri, yang memberi anda peluang untuk belajar untuk kelayakan ARU dekat dengan rumah. Perkongsian pertama dibentuk pada awal tahun 1990-an.

Pejabat Antarabangsa kami, yang ditubuhkan pada tahun 1992, memupuk hubungan selanjutnya dan memastikan pelajar antarabangsa kami mendapat sokongan dan maklumat yang mereka perlukan.

Kursus

Kepakaran awal kami dalam seni dan pendidikan telah berkembang, dan hari ini kami menawarkan kursus dalam pengkomputeran dan teknologi, kejuruteraan, undang-undang, perniagaan, ekonomi, sains hayat dan banyak lagi.

Kami telah menjadi peneraju dalam bidang kesihatan dan penjagaan sosial sejak 1992 apabila latihan kejururawatan dipindahkan daripada pihak berkuasa kesihatan tempatan kepada ARU. Selain tiga kursus kejururawatan yang dipandang tinggi, kami melatih bidan, paramedik, pengamal jabatan operasi dan pekerja sosial.

Sudah tentu, seni dan pendidikan masih penting bagi kami. Kami melatih profesional awal tahun di kampus Chelmsford kami dan di kolej rakan kongsi kami di Peterborough. Ilustrasi Buku Kanak-Kanak MA kami ialah kursus yang terkenal di dunia yang membina tradisi lama Sekolah Seni Cambridge. Kami juga menerima variasi abad ke-21 pada kursus seni kami yang lebih tradisional – termasuk seni permainan komputer dan teknologi muzik.

Kedudukan

Anugerah Kecemerlangan Perakam Pengajaran

Kami gembira untuk mengadakan anugerah Silver TEF, yang mencerminkan kualiti pengajaran tinggi yang diberikan oleh kakitangan berbakat kami.

Anugerah Perak TEF kami bermakna kami menyampaikan pengajaran, pembelajaran dan hasil berkualiti tinggi untuk pelajar kami dan secara konsisten melebihi keperluan kualiti negara yang ketat untuk pendidikan tinggi UK. Kami amat berbesar hati kerana penilaian kami menyerlahkan tahap kepuasan pelajar yang sangat tinggi dan kebanyakan pelajar kami mencapai hasil yang cemerlang.

Kelayakan dan pengiktirafan mengajar kakitangan

Tenaga pengajar akademik kami adalah antara yang paling layak dan diiktiraf di negara ini.

 • Menurut angka yang disediakan oleh Akademi Pengajian Tinggi (HEA), pada 2017-2018 peratusan tenaga pengajar kami yang diiktiraf oleh HEA adalah melebihi 78%, berbanding purata sektor 42%.
 • Angka terkini (2015-16) daripada Agensi Statistik Pendidikan Tinggi (HESA) meletakkan kami dalam 16 institusi terbaik di England untuk peratusan kakitangan yang memegang kelayakan mengajar: 76% berbanding purata sektor 51%.
 • Pada April 2019, Sian Shaw dan Louise Jenkins dari FHEMS memenangi Projek Transformasi Terbaik di Anugerah eAssessment untuk kerja mereka dengan MyKnowledgeMap mengenai transformasi digital penilaian amalan.
 • Pada September 2018, Juruteknologi Pembelajaran Kanan Paul Driver memenangi anugerah berprestij Persatuan Teknologi Pembelajaran Pembelajaran Teknologi Terbaik untuk kerja inovatifnya dengan realiti maya di ARU.
 • Pada Jun 2017 Dr Zoë Bennett telah diberikan Anugerah Lanfranc untuk Pendidikan dan Biasiswa atas 'sumbangan cemerlang beliau kepada pendidikan teologi di East Anglia dan seterusnya'.
 • Sebilangan guru akademik/penyokong pembelajaran kami telah berjaya mencapai Fellowship Pengajaran Universiti untuk kecemerlangan pengajaran mereka.
 • Pada Disember 2017, Dr Mat Timmis telah diiktiraf oleh British Association for Sport and Exercise Science (BASES) untuk pedagogi sains sukan/senaman gunaan dan merupakan salah seorang daripada segelintir orang di negara ini yang telah mencapai anugerah ini.

Anugerah dan pengiktirafan

Kami pemenang

Pada tahun 2020, kami telah dinamakan sebagai salah satu daripada 350 universiti terbaik di dunia untuk tahun kelima berturut-turut – dan salah satu daripada 40 universiti terbaik di UK.

Pada masa yang sama, kami dinamakan sebagai universiti terkemuka UK untuk kursus Pendidikan dan Sains Sukan dalam Jadual Liga Penjaga 2021. Kami amat berbesar hati menjadi salah satu daripada 20 universiti UK terbaik Guardian untuk 'Nilai ditambah', yang mengukur sejauh mana kami menyokong pelajar kami, tanpa mengira latar belakang, ke arah mencapai potensi mereka: mencerminkan komitmen kami untuk menyediakan persekitaran pembelajaran inklusif.

Ini berikutan anugerah untuk kualiti kemudahan pembelajaran kami, dan impak yang kami lakukan terhadap kebolehpasaran, pengurusan dan kemahiran kepimpinan pelajar kami.

Pelajar tahun akhir kami juga telah menilai pengalaman pendidikan mereka - termasuk pengajaran, sokongan akademik, penilaian dan maklum balas - sangat tinggi dalam Tinjauan Pelajar Kebangsaan.

Ciri-ciri Kampus

Empat kampus utama

Selain Cambridge, kami mempunyai kampus di Chelmsford, London dan ARU Peterborough. Kampus Chelmsford kami pada asalnya berada di pusat bandar tetapi berpindah ke tapak baharu yang dibina khas pada tahun 1992. Hari ini, anda akan dapati bangunan moden kami yang menarik terletak di tepi sungai di Universiti dan Suku Inovasi di bandar ini. Sementara itu, kampus kami di ARU Peterborough dibuka pada tahun 2011. Ia merupakan tapak kesihatan, penjagaan sosial dan pendidikan yang berdedikasi di mana kami melatih ramai jururawat dan pekerja sosial rantau kami.

Pada tahun 2015 kami berbesar hati untuk memperkenalkan kampus baharu di tengah-tengah London, tempat pelajar mempelajari subjek termasuk perniagaan, undang-undang dan kewangan di peringkat sarjana muda dan pascasiswazah.

Kami telah melabur lebih £115 juta dalam kampus kami dalam beberapa tahun kebelakangan ini. Cambridge mendapat manfaat daripada pembangunan semula yang besar pada tahun 2011, dan pada tahun 2014 kami menyelesaikan kerja di tapak penjagaan kesihatan khusus kami di Young Street. Ia menempatkan makmal kemahiran klinikal terkini termasuk wad hospital palsu. Young Street juga menempatkan Pusat Terapi Muzik pakar kami. Pada tahun 2018, kami membuka Pusat Sains dan Klinik Undang-undang serba baharu.

Sementara itu, di Chelmsford, kami telah memulakan program pembangunan yang bercita-cita tinggi. Pada tahun 1995, Kebawah Duli Yang Maha Mulia Ratu membuka Bangunan Permaisuri yang sesuai diberi nama, rumah kepada Perpustakaan Universiti. Ia telah disertai oleh (antara lain) bangunan Lord Ashcroft kami yang menarik perhatian; Bangunan Sawyers dengan SuperLabsnya; Bangunan Michael Salmon, yang menempatkan suite simulasi perubatan yang canggih; dan Arise Chelmsford, yang menawarkan makmal, bengkel dan ruang pejabat kepada perniagaan kecil dalam sektor perubatan dan kejuruteraan lanjutan. Perkembangan penting terbaharu di Pusat Pengajian Perubatan kami, yang dibuka pada September 2018, sedang melatih doktor masa depan rantau ini dalam ruang yang dibina khas yang menampilkan kemudahan kemahiran terkini.

Melihat masa depan, kami berbangga dapat terlibat dalam menubuhkan ARU Peterborough – universiti baharu untuk bandar ini yang akan membuka pintunya pada September 2022.

  Biasiswa dan Pembiayaan

  Keperluan Visa

  Cara memohon dan sokongan visa

  Untuk memohon salah satu kursus Bahasa Inggeris kami, hanya lengkapkan borang permohonan. Anda boleh mendapatkan borang permohonan pada halaman kursus individu.

  Proses kemasukan

  Dengan syarat anda memenuhi syarat kemasukan untuk kursus anda – dan keperluan imigresen – pasukan Kemasukan Antarabangsa kami biasanya akan menghantar tawaran bersyarat kepada anda.

  Jika tawaran anda bersyarat, ini bermakna kami masih memerlukan beberapa dokumen atau pembayaran. Sebagai contoh:

  • salinan pasport anda
  • salinan kelayakan Bahasa Inggeris anda
  • transkrip atau rujukan ijazah (jika anda sedang mengikuti kursus akademik)
  • deposit kursus
  • yuran kursus penuh
  • pengesahan bahawa anda ingin menerima tempat anda.

  Jika anda berminat dengan Kursus Pra-sesi kami (atau Kursus Pra-sesi di Kolej ARU) anda perlu mengambil Ujian Bahasa Inggeris Selamat (SELT) daripada pusat ujian yang diluluskan.

  Sebaik sahaja kami mempunyai pembayaran dan dokumen anda (yang memenuhi keperluan kursus), tawaran anda akan dibuat tanpa syarat. Kami kemudiannya akan memproses surat visa anda. Kami boleh menghubungi anda pada peringkat ini.

  Jika anda berasal dari negara Kesatuan Eropah atau Persatuan Ekonomi Eropah (EEA), anda tidak memerlukan visa.

  English Language Requirements

  Sahkan penguasaan bahasa Inggeris anda dengan Ujian Bahasa Inggeris Duolingo! DET ialah ujian Bahasa Inggeris dalam talian yang mudah, pantas dan berpatutan yang diterima oleh lebih 4,000 universiti (seperti ini) di seluruh dunia.

  Lokasi

  • Cambridge

   Anglia Ruskin University, East Rd, Cambridge CB1 1PT, , Cambridge

  • Chelmsford

   Bishop Hall Ln, Chelmsford CM1 1SQ, , Chelmsford

   • Peterborough

    University House, Swain Ct, Peterborough PE2 9PW, , Peterborough

    • London

     19 Charterhouse St, London EC1N 6RA, , London

     Soalan