Keystone logo
Aalto Executive Education Academy

Aalto Executive Education Academy

Aalto Executive Education Academy

pengenalan

Pendidikan Eksekutif Aalto: Portfolio Unik Pendidikan Eksekutif dan Pembangunan Profesional

Universiti Aalto ialah universiti awam terkemuka di Finland dan salah satu universiti paling antarabangsa di dunia (#47 dalam ranking global, memberi perkhidmatan kepada pelajar dari hampir 120 negara). Universiti Aalto ialah sebuah institusi pelbagai disiplin yang unik di seluruh dunia di mana seni dan sains bertemu teknologi dan perniagaan. Unit Pendidikan Eksekutifnya, Aalto EE , menyediakan pelbagai program untuk pengurus dan eksekutif dan merupakan perintis dalam program kemampanan, disokong oleh penyelidikan meluas mengenai isu berkaitan. Sekolah perniagaan kami mempunyai pentauliahan tiga kali ganda (AACSB, AMBA, dan EQUIS) yang dimiliki oleh kurang daripada 1% universiti di dunia.

Aalto EE telah mempunyai kehadiran yang kukuh di Asia sejak 1990-an, dengan beribu-ribu graduan dan rakan kongsi EMBA di Singapura, Korea, Taiwan, Indonesia dan banyak lagi. Finland dianggap sebagai negara paling mampan di dunia, dengan matlamat yang paling bercita-cita tinggi di kawasan itu. Aalto EE memanfaatkan kepakaran dan inovasi Finland untuk menawarkan pendidikan kemampanan yang canggih untuk profesional di Asia dan seterusnya. Aalto EE telah dianugerahkan Anugerah Pendidikan Perniagaan Bertanggungjawab 2024 oleh Financial Times, satu daripada lima sekolah di seluruh dunia yang menerima pengiktirafan ini.

Program Aalto EE memenuhi keperluan dan matlamat yang berbeza:

 • MBA Eksekutif - dengan penumpuan dalam Kelestarian: Program pembangunan pengurusan yang komprehensif dan holistik, dengan tema kemampanan yang dijalin ke dalam program, termasuk elektif khusus mengenai topik tersebut.
 • Program eksekutif pendek: Kursus berfokus dan praktikal mengenai topik seperti kemampanan korporat, pelaporan kemampanan, pengurusan rantaian bekalan mampan dan kemampanan sosial dan digital. Program-program ini memberikan kredit kepada EMBA.
 • Penyelesaian tersuai untuk organisasi mengenai pelbagai topik pengurusan dan kepimpinan

Sertai Aalto EE dan jadilah pengubah permainan masa depan!

Tujuan, Visi dan Strategi

Tujuan kami adalah untuk membina dunia yang lebih baik melalui kepimpinan yang lebih baik. Kami mahu dikenali dengan pengalaman pembelajaran kami yang berkesan, berorientasikan matlamat dan komprehensif sepanjang kerjaya individu, dengan menjadi platform pilihan mereka untuk pembelajaran seluruh hidup. Tambahan pula, kami menyasarkan untuk menjadi rakan kongsi strategik bagi penyelesaian pembelajaran berterusan organisasi yang menyelesaikan keperluan pembangunan kecekapan dalam persekitaran perniagaan yang pesat berubah dengan gabungan penyelidikan terkini dan pandangan kontekstual.

Misi kami, Membentuk Masa Depan Mampan melalui Pembelajaran Sepanjang Hayat, membuka laluan kami untuk mengubah masyarakat melalui cara baharu memanfaatkan kandungan pendidikan ijazah dan penyelidikan dalam pendidikan eksekutif dan pembangunan profesional.

Biasiswa dan Pembiayaan

Biasiswa Aalto EE tersedia untuk memohon. Sila Hubungi institut untuk maklumat lanjut.

Sesi Maklumat

MBA Eksekutif Aalto dalam Kelestarian

Kedudukan

Aalto EE menduduki tempat ke-34 di peringkat global dalam Kedudukan Pendidikan Eksekutif Financial Times pada 2022 dan oleh itu berada dalam satu peratus teratas penyedia pendidikan eksekutif di dunia. Kedudukan Financial Times merangkumi hanya 50 penyedia pendidikan eksekutif terbaik. Di peringkat global, pendidikan eksekutif dan program MBA ditawarkan oleh sekitar 4,000 institut.

Pada tahun 2022, MBA Eksekutif Aalto sekali lagi menjadi satu-satunya program oleh universiti Finland yang mengekalkan tempatnya dalam kalangan 100 teratas dalam ranking global tahunan Financial Times. Program Aalto EMBA berada di kedudukan ke-49 di Eropah dan ke-88 secara keseluruhan . Kira-kira 4,000 program EMBA sedang ditawarkan di seluruh dunia, dengan hanya 100 teratas yang masuk ke dalam ranking Financial Times.

Kedudukan kami memastikan pelanggan kami kualiti bertaraf dunia bagi kandungan program, kaedah dan fakulti.

Akreditasi

Akreditasi EFMD EquisAkreditasi AMBAAkreditasi AACSB

Lokasi

 • Singapore

  Aalto Executive Education Academy Pte Ltd 36 Armenian Street Unit 01-08 & 02-08 Singapore, 179934, Singapore

 • Espoo

  P.O. Box 11000 (Otakaari 1B) FI-00076 AALTO, 02150, Espoo

 • Helsinki

  AALTO EE HELSINKI Runeberginkatu 14–16 00100 Helsinki , 00100, Helsinki

Soalan