Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 14 Global MBA Program dalam Pengurusan Global 2023

14 Global MBA Program dalam Pengurusan Global 2023

Gambaran keseluruhan

Ramai pelajar yang berminat dalam kerjaya perniagaan antarabangsa boleh mendapat manfaat daripada pengetahuan pakar yang ditawarkan oleh MBA Global. Jenis program ini biasanya mendedahkan pelajar kepada pelbagai budaya untuk membantu mereka mengembangkan pemahaman yang lebih besar tentang bagaimana perniagaan berfungsi secara global.

Apakah MBA Global dalam Pengurusan Global? Ijazah jenis ini biasanya menyediakan pelajar untuk mengambil peranan pengurusan dalam perniagaan global dengan memberi mereka pengetahuan khusus tentang industri perniagaan melalui kursus seperti kewangan, teori pengurusan dan pelaksanaan. Pelajar juga boleh mengkaji pengurusan rantaian bekalan, strategi perniagaan, perakaunan, dan penulisan untuk menyelesaikan pemahaman mereka. Matlamat program ini adalah untuk membantu pelajar memahami kesan perniagaan global dan bagaimana mereka berfungsi.

Program MBA Global biasanya mengajar kemahiran berharga para pelajar yang dapat membantu mereka berjaya dalam kerjaya yang mereka pilih. Kemahiran kepimpinan boleh melayakkan mereka untuk kemajuan pekerjaan dan kenaikan gaji pada masa akan datang, manakala kemahiran komunikasi membolehkan mereka untuk berkomunikasi dengan cekap. Kemahiran analitikal boleh dibuktikan berguna dalam bidang kehidupan peribadi dan profesional.

Kerana setiap sekolah adalah berbeza, tidak ada biaya untuk program MBA Global. Setiap universiti mempunyai kos tuisyen sendiri, dan lokasi juga boleh menjejaskan harga.

Pelajar yang melengkapkan MBA Global dalam Pengurusan Global biasanya mempunyai akses kepada banyak kerjaya yang menarik. Banyak yang menjadi pengurus perniagaan atau cawangan, sementara yang lain bekerja sebagai pengurus rantaian bekalan. Jawatan sebagai pengurus pemasaran juga boleh didapati. Ada yang mengejar kerjaya sebagai penganalisis perniagaan, sementara yang lain mencari pekerjaan sebagai pengurus pampasan atau perunding logistik. Ramai memilih untuk melancarkan perniagaan mereka sendiri dan menjadi CEO.

Program MBA Global biasanya ditawarkan di kampus dan dalam talian. Mendaftar di kelas dalam talian mungkin memberi lebih banyak fleksibiliti kepada pelajar untuk mengimbangi pendidikan mereka dengan kehidupan peribadi mereka, jadi cari program anda di bawah dan hubungi langsung sekolah kemasukan pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • Global MBA
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Global
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (14)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian