Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 2 EMBA Program dalam Pentadbiran Perniagaan dalam Dhahran, Arab Saudi 2023

2 EMBA Program dalam Pentadbiran Perniagaan dalam Dhahran, Arab Saudi 2023

Gambaran keseluruhan

Bandar Dhahran adalah di Wilayah Timur Arab Saudi dan mempunyai kuasa pentadbiran ke atas industri minyak rantau ini 's. Ia adalah sebahagian daripada Dammam lebih besar, yang menjadikan ia sebuah bandar metropolitan. Dhahran mempunyai penduduk yang kini melebihi 4 juta orang.

pentadbiran perniagaan berkaitan dengan aktiviti-aktiviti yang perlu disiapkan untuk mengekalkan standard tertentu operasi dalam sesebuah organisasi. Pelajar yang belajar bidang ini boleh belajar tentang pengurusan, membuat keputusan, kewangan, pemasaran dan produktiviti.

Arab Saudi adalah salah satu daripada kedua-dua negara yang dinamakan untuk keluarga diraja mereka, bersama-sama dengan Hashimiah Kerajaan Jordan. Terdapat cukup beberapa pekerjaan untuk pegawai dagang di Arab Saudi. Ia 's disyorkan untuk belajar bagaimana untuk membaca Arab, tajweed asas, dan beberapa kemahiran bercakap asas sebelum anda datang.

Sebaik sahaja anda telah mendapat ijazah sarjana dalam bidang perniagaan dan mempunyai signifikan hands-on pengalaman, langkah seterusnya adalah MBA Eksekutif (EMBA). Program menggabungkan asas-asas seperti kewangan, perakaunan dan pemasaran dengan kajian kepimpinan untuk mendapatkan anda ke eksekutif dan pengurusan jawatan peringkat tinggi.

Baca lagi

Penapis

 • EMBA
 • Arab Saudi
 • Pengajian Perniagaan
 • Pentadbiran Perniagaan
 • Dhahran
Bidang pengajian
 • Pengajian Perniagaan (2)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan