Keystone logo

3 EMBA Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Pengurusan Kewangan 2024

Penapis

Penapis

  • EMBA
  • Pengajian Ekonomi
  • Kewangan
  • Pengurusan Kewangan
Bidang pengajian
  • Pengajian Ekonomi (3)
  • Kembali ke kategori utama
Lokasi
Cari lebih banyak lokasi
Jenis darjah
Tempoh
Kepantasan belajar
Bahasa
Bahasa
Format kajian

EMBA Program dalam Pengajian Ekonomi Kewangan Pengurusan Kewangan

Sarjana Pentadbiran Perniagaan adalah pilihan yang baik untuk individu yang ingin melacak kerjaya mereka ke jawatan pengurusan. Pelajar MBA dibentangkan dengan senario kehidupan sebenar yang dapat menyediakan mereka untuk kemajuan pesat di tempat kerja. Akibatnya, graduan MBA terus menjadi permintaan tinggi kerana kemahiran yang mereka perolehi dalam program ini.

Apakah MBA dalam Pengurusan Kewangan? Ini adalah ijazah yang bertujuan untuk profesional yang bekerja di bidang kewangan organisasi masing-masing dan ingin meningkatkan pengetahuan mereka tentang alat dan teknik terkini dalam sektor pengurusan kewangan. Jenis ijazah ini boleh menyediakan graduan untuk jawatan kepimpinan eksekutif. Pelajar boleh mendaftar dalam kursus yang berurusan dengan topik seperti pengurusan strategik, pemasaran, pengurusan projek dan perakaunan.

Pelajar yang berminat dalam MBA dalam Pengurusan Kewangan boleh mengharapkan untuk membangunkan pemikiran strategik dan kemahiran kewangan yang boleh digunakan untuk meningkatkan masa dan pengurusan wang mereka. Kemahiran menyelesaikan masalah yang lebih baik boleh meletakkan mereka untuk lebih banyak peluang peringkat senior dan gaji yang lebih tinggi di tempat kerja.

Kos MBA akan berbeza-beza bergantung kepada sekolah dan jenis program yang ditawarkan. Pelajar yang berminat harus memastikan untuk menyelidik program-program yang terdapat dalam kemampuan kewangan mereka.

Banyak peluang wujud untuk graduan dengan MBA dalam kelayakan Pengurusan Kewangan. Sebahagian daripada jawatan ini boleh termasuk penganalisis kewangan, pengurus jabatan kewangan, bank pelaburan dan ketua pegawai kewangan. Graduan boleh memilih untuk bekerja untuk syarikat antarabangsa, organisasi kerajaan atau bukan keuntungan. Sesetengah orang juga memilih untuk bekerja sebagai perunding atau usahawan. Kerana ia merupakan ijazah lanjutan, MBA juga boleh menyediakan graduan untuk program doktoral.

MBA dalam program Pengurusan Kewangan boleh ditemui di universiti di seluruh dunia. Pelajar yang berminat untuk mengikuti ijazah harus mencari program yang memenuhi keperluan dan jadual mereka. Kelas boleh diambil dalam pelbagai format termasuk sepenuh masa, sambilan, orang atau dalam talian. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.