Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 4 EMBA Program dalam Pengurusan Am 2024

4 EMBA Program dalam Pengurusan Am 2024

Gambaran keseluruhan

Individu yang bekerja sama ada pengurus dan pengarah sering mengambil kursus MBA Eksekutif untuk menjadi lebih berkelayakan. Program-program ini sesuai untuk mereka yang sudah bekerja di bidang pilihan mereka dan memenuhi beberapa industri yang berbeza.

Apakah EMBA dalam Pengurusan Am? Program ini direka untuk membantu para profesional menjadi pemimpin yang lebih baik dalam syarikat dan industri mereka. Kursus biasanya membincangkan teknik kepimpinan dan komunikasi, serta kaedah untuk meningkatkan organisasi dan perancangan. Ijazah ini mungkin melibatkan beberapa kelas teori ekonomi dan perniagaan, serta pemasaran, hubungan pelanggan dan kecekapan perniagaan. Program mungkin memerlukan pelbagai tugasan praktikal, membantu pelajar mempelajari teknik pengurusan sebenar dan amalan perniagaan yang mempunyai aplikasi segera.

Melengkapkan ijazah EMBA dapat melengkapkan graduan dengan pelbagai kemahiran, termasuk kepemimpinan, organisasi perniagaan dan pemikiran kritis. Kemahiran ini dapat membantu para profesional memimpin syarikat ke arah kejayaan, dan mereka juga meningkatkan peluang pengurus untuk kemajuan kerjaya.

Kursus EMBA sering diambil oleh pelajar separuh masa, jadi kos bergantung kepada berapa kerap kelas diambil dan berapa lama program berlangsung. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai harga, cuba hubungi universiti secara langsung.

Selepas menerima EMBA dalam Pengurusan Am, graduan boleh mula mencari kedudukan peringkat tinggi dalam bidang pilihan mereka. Bagi mereka yang sudah bekerja sebagai pengurus, mungkin menjadi pengurus umum atau pengarah, mengawasi pasukan yang lebih besar. Pekerja yang ingin berpindah ke posisi pengurus atau pengarah mungkin dapat melakukannya dengan lebih cepat dengan bantuan ijazah ini. MBA Eksekutif juga boleh membantu individu melangkah ke jawatan kepimpinan dengan syarikat permulaan yang muda dan membangun. Bagi mereka yang mempunyai LLC, ijazah ini boleh membantu menjamin kerja sebagai pengurus peristiwa berdasarkan per-projek.

Sebuah EMBA dalam Pengurusan Am boleh diselesaikan di kebanyakan universiti serta melalui kursus dalam talian. Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai ijazah ini, cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • EMBA
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan Am
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (4)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan