Keystone logo

27 EMBA Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan 2024

Penapis

Penapis

 • EMBA
 • Pengajian Pengurusan
 • Pengurusan
Bidang pengajian
 • Pengajian Pengurusan (27)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  EMBA Program dalam Pengajian Pengurusan Pengurusan

  Ramai pelajar ingin mendapat pengetahuan khusus setelah melengkapkan ijazah sarjana muda tetapi tidak berpeluang untuk melanjutkan pengajian tinggi. Bagi ramai, menghabiskan beberapa tahun membina kerjaya mereka sebelum mendaftar dalam program EMBA mungkin pilihan yang terbaik, kerana jenis gelaran ini membantu mewujudkan pemahaman yang lebih mendalam tentang bidang pilihan mereka.

  Apakah EMBA dalam Pengurusan? Ia merupakan program yang biasanya memberikan pelajar pengetahuan yang dipertingkatkan mengenai dunia perniagaan, khususnya aspek pentadbiran. Kursus biasanya meliputi topik utama seperti strategi perniagaan, pelaksanaan, dan teori pengurusan. Pelajar boleh belajar cara menavigasi strategi perniagaan di pasaran awam dan swasta dengan sewajarnya, sambil membangunkan pemahaman yang lebih besar mengenai bagaimana untuk merekabentuk dan membina amalan perniagaan baru.

  Seperti mana-mana program EMBA, pelajar biasanya membangunkan kecekapan yang kuat yang membantu mereka melanjutkan kerjaya mereka. Kemahiran analisis boleh memberi pelajar kemampuan untuk memahami strategi perniagaan yang kompleks, dan kemahiran kepimpinan dapat membawa kepada promosi pekerjaan di masa depan. Kemahiran berfikir kritis dapat membantu pelajar berjaya dalam kehidupan peribadi mereka serta dalam karier mereka.

  Dengan setiap sekolah yang mempunyai yuran pengajiannya sendiri, harga program EMBA berbeza-beza. Ia biasanya terbaik untuk menghubungi universiti secara langsung untuk menentukan harga sebenar program.

  Apabila pelajar mempunyai EMBA dalam Pengurusan, mereka mungkin memenuhi syarat untuk kerjaya menarik yang hampir tidak berkesudahan. Walaupun ramai yang menjadi usahawan dan memulakan perniagaan mereka sendiri, yang lain pula mencari pekerjaan sebagai pengurus projek. Ada yang mengejar kerjaya sebagai pengurus perniagaan, dan ada yang menaikkan pangkat CEO. Mereka yang memilih posisi gantian boleh menjadi pengurus penyelidikan pemasaran atau pengurus logistik, dan pekerjaan sebagai perunding perniagaan juga boleh didapati.

  Kerana banyak sekolah mengiktiraf daya tarik kursus dalam talian, mereka memberi peluang kepada pelajar untuk melanjutkan pelajaran dari jauh. Kelas dalam talian biasanya membantu pelajar mempunyai fleksibiliti untuk mengimbangi pendidikan, keluarga, dan kerjaya mereka. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.