Keystone logo
Hubungi Sekolah Secara Terus - Bandingkan 4 EMBA Program dalam Ekonomi 2024

4 EMBA Program dalam Ekonomi 2024

Gambaran keseluruhan

Sarjana Eksekutif Pentadbiran Perniagaan (EMBA) adalah ijazah sarjana muda yang ditujukan untuk perniagaan yang direka khas untuk pelajar yang mempunyai pengalaman yang lebih tinggi di tempat kerja. Kebanyakan calon berada di peringkat pertengahan kerjaya mereka. Ijazah ini mirip dengan program MBA biasa, tetapi boleh menyediakan jadual yang lebih fleksibel untuk menampung pelajar bekerja sepenuh masa.

Apakah EMBA dalam Pengajian Ekonomi? Ia adalah ijazah pascasiswazah yang sangat fleksibel yang biasanya memberi tumpuan kepada melengkapkan pelajar dengan kemahiran dalam ramalan ekonomi dan kaedah untuk analisis perniagaan. Sebagai pelajar kajian ekonomi, anda biasanya mempelajari asas perusahaan dan pengawasan, kerja dan kekayaan, wang dan minat, dan hutang. Anda juga boleh mengetahui lebih lanjut mengenai peranan yang dimainkan oleh kerajaan dalam ekonomi. Kurikulum biasa boleh merangkumi kursus seperti strategi untuk ekonomi rangkaian, ekonomi matematik, teori makroekonomi dan analisis, ekonomi sumber dan alam sekitar, dan ekonomi perniagaan.

Sebuah EMBA dalam Pengajian Ekonomi dapat mengajar anda bagaimana untuk merumuskan dan menyelidiki masalah atau topik yang lebih baik. Anda boleh meningkatkan kecekapan dan keupayaan anda untuk membuat keputusan yang berpendidikan. Melalui amalan, anda juga boleh meningkatkan kemahiran rangkaian anda. Semua sifat-sifat ini juga membantu dalam usaha peribadi. Rangkaian boleh membantu anda meningkatkan lingkaran rakan anda, dan keupayaan untuk membuat keputusan dengan cepat dan berkesan adalah kemahiran hidup yang hebat.

Banyak faktor yang mempengaruhi kos tuisyen untuk program EMBA yang memberi tumpuan kepada kajian ekonomi. Penyelidikan mana-mana program yang menarik dan hubungi universiti secara langsung untuk maklumat lebih terperinci mengenai kos. Pertimbangkan mencari biasiswa dan lain-lain bentuk bantuan kewangan, jika perlu.

Permintaan untuk pemimpin perniagaan yang memahami ekonomi tempatan, kebangsaan dan antarabangsa cukup tinggi. Oleh itu, sebagai EMBA dalam bidang Pengajian Ekonomi, anda boleh mengejar pelbagai jawatan: peramal ekonomi, perunding penyelidikan pemasaran, penganalisis harga, pengurus global, pemilik perniagaan kecil atau penganalisis kewangan. Anda mungkin dapat mencari peluang pengurusan yang relevan di banyak sektor, termasuk perbankan, kewangan, kerajaan dan insurans.

Sekiranya anda berminat untuk mengikuti Master Eksekutif Pentadbiran Perniagaan dalam Pengajian Ekonomi, anda boleh memilih dari program dalam talian dan di kampus di seluruh dunia. Cari program anda di bawah dan hubungi terus pejabat kemasukan sekolah pilihan anda dengan mengisi borang utama.

Baca lagi

Penapis

 • EMBA
 • Pengajian Ekonomi
 • Ekonomi
Bidang pengajian
 • Pengajian Ekonomi (4)
  • Kembali ke kategori utama
  Lokasi
  Cari lebih banyak lokasi
  Jenis darjah
  Tempoh
  Kepantasan belajar
  Bahasa
  Bahasa
  Format kajian

  Bidang pengajian yang berkaitan