Keystone logo
United Kingdom

Belajar MBA dalam United Kingdom 2024

Belajar di United Kingdom

Pelajar belajar perniagaan siswazah peringkat di United Kingdom akan belajar di salah satu daripada banyak universiti-universiti negara ini 's, yang kebanyakannya mempunyai sejarah yang kaya dengan ahli akademik yang kukuh. Ijazah perniagaan siswazah peringkat di UK adalah Sarjana Pentadbiran Perniagaan ijazah. Ijazah MBA dari sebuah universiti UK akan mewujudkan potensi pendapatan yang lebih tinggi untuk profesional perniagaan. Ia juga boleh meningkatkan peluang kerjaya anda, meletakkan anda dalam talian untuk kenaikan pangkat dan martabat yang lebih tinggi dalam kerjaya anda sendiri. Ia juga boleh membuka pintu untuk anda untuk menukar kerjaya anda. Tahun akademik untuk program MBA di UK dipecahkan kepada semester. Semester kejatuhan berlangsung dari bulan September hingga Disember. Pelajar kemudian menerima cuti, kemudian mula kembali pada bulan Januari dengan semester musim bunga berjalan melalui Mei. Beberapa sekolah akan mempunyai program musim panas juga. Pelajar boleh merancang untuk menghabiskan mana-mana sahaja dari £ 16.000 untuk £ 73.000 untuk program MBA di UK.Perbezaannya bergantung kepada universiti yang dipilih untuk kajian. Berprestij universiti lebih berada dalam pasaran global, lebih banyak kajian akan kos Pelajar antarabangsa boleh memohon untuk program MBA di UK jika mereka mempunyai ijazah sarjana muda dan pengalaman kerja dalam dunia perniagaan. Tahap sarjana muda tidak perlu berada dalam perniagaan, tetapi ia perlu menunjukkan kehebatan akademik pelajar yang 's, kerana program MBA adalah, program yang ketat terperinci. Selepas tamat pengajian, kemungkinan kerjaya anda akan menjadi besar. Kebanyakan syarikat akan mengenali MBA dari sebuah universiti Britain. Jika anda telah ditubuhkan pada kerjaya, anda mungkin layak untuk jawatan baru atau promosi. Jika anda tidak, anda akan memberi diri anda kelebihan apabila anda mencari pekerjaan di pasaran yang sesak. Potensi pendapatan anda secara keseluruhan akan lebih tinggi juga.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  628
 • Bahagian utiliti

  83
 • Langganan Internet

  35
 • Pengangkutan tempatan

  79

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  8
 • Tiket pawagam

  12
 • Pint bir tempatan

  5

Kira-kira United Kingdom

United Kingdom terletak di sebuah pulau tidak jauh dari pantai benua Eropah. Ini negara Eropah telah berpengaruh dalam sejarah barat. Ia adalah dari negara-negara jajahan diselesaikan oleh rakyat United Kingdom bahawa banyak negara moden dibangunkan. United Kingdom termasuk England, Scotland, Wales dan Ireland Utara. Selalunya ia juga dikenali sebagai "England " atau "Britain, " tetapi nama rasmi adalah United Kingdom. Hari ini UK adalah pemimpin ekonomi dan ketenteraan dalam ekonomi global, dan telah banyak menyumbang kepada ekonomi, budaya, dan pemahaman saintifik dunia moden. Hari ini, ia juga dikenali kerana keluarga ikoniknya diraja, yang telah menjadi selebriti macam dalam budaya global.

Keperluan Visa

Visa Pelajar Tahap 4 (Umum) telah digantikan dengan apa yang dipanggil "Laluan Pelajar". Laluan Pelajar ialah Visa Pelajar baharu UK, yang akan tersedia untuk warga EEA juga, yang, sebelum Brexit, tidak memerlukan visa untuk belajar di UK.

Laluan Pelajar (umur 18+)

Laluan Pelajar Kanak-kanak (umur 4 - 17 tahun, yang telah menggantikan Visa Pelajar Kanak-kanak Tahap 4)

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Laluan Pelajar

Harga dan mata wang

GBP 348

Yuran visa pelajar UK semasa ialah:

 • £348 jika memohon dari luar UK.
 • £475 jika anda memohon untuk melanjutkan atau bertukar kepada Visa Pelajar dari dalam UK.

Siapa yang boleh memohon visa?

Sesiapa yang memasuki negara ini untuk pengajian mesti memohon Visa Pelajar jika masuk selepas 1 Januari 2021. Ini termasuk warga EU/EEA yang sebelum ini tidak memerlukan visa untuk memasuki UK untuk pengajian mereka. Anda perlu mencapai 70 mata pada Sistem Berasaskan Mata, yang mengukur sama ada anda memenuhi keperluan untuk belajar di UK. Ini termasuk:

 • Adakah anda telah diterima masuk ke institusi yang diluluskan?
 • Adakah anda mempunyai sumber kewangan untuk membiayai penginapan anda di UK?
 • Adakah anda mahir dalam bahasa Inggeris?
 • Adakah kursus anda memenuhi keperluan kursus?

Mereka yang lulus dari institusi pendidikan British menjelang dan selepas Musim Panas 2021 akan dapat memohon visa pasca siswazah, membolehkan mereka bekerja/mencari kerja di UK sehingga 2 tahun.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Pusat permohonan visa UK / Dalam talian

Anda boleh memohon visa pelajar UK di pusat permohonan visa UK di negara asal anda. Anda boleh mendapatkan senarai pusat permohonan visa UK di seluruh dunia di sini: https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre.

Anda juga boleh memohon visa pelajar UK dalam talian melalui laman web Visa Pejabat Rumah UK dan Perkhidmatan Imigresen. Anda boleh mula di sini: https://apply-to-visit-or-stay-in-the-uk.homeoffice.gov.uk/sort/country-nationality?p=student_out_uk

laman web:https://www.gov.uk/find-a-visa-application-centre

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Untuk mendapatkan visa pelajar UK, anda perlu terlebih dahulu diterima menyertai kursus. Untuk kebanyakan kursus, anda juga perlu membuktikan bahawa anda memahami bahasa Inggeris ke tahap yang diperlukan.

Proses permohonan visa pelajar UK berbeza sedikit bergantung pada jenis visa pelajar UK yang anda mohon.

Untuk permohonan visa pelajar UK anda, anda perlu menyediakan perkara berikut:

 • pasport atau ID perjalanan
 • bukti bahawa anda boleh menampung kursus dan kos sara hidup anda
 • bukti kebenaran ibu bapa atau penjaga jika anda berumur di bawah 18 tahun
 • bukti penerimaan ke kursus anda
 • bukti pembayaran surcaj penjagaan kesihatan

Bergantung pada negara asal anda, anda juga mungkin perlu menjalani ujian tuberkulosis.

Apabila anda tiba di UK, anda mungkin perlu mendaftarkan visa pelajar UK anda dengan polis. Anda harus menerima maklumat sama ada anda perlu mendaftar dalam pelekat visa pelajar UK anda atau surat daripada Pejabat Rumah UK. Anda juga perlu memohon permit kediaman Biometrik jika anda tinggal di UK selama lebih daripada 6 bulan.

Bilakah anda perlu memohon?

Anda boleh memohon Visa Pelajar sehingga 6 bulan sebelum kursus anda bermula. Masa pemprosesan visa pelajar UK berbeza-beza mengikut dari mana anda memohon tetapi secara amnya anda akan menerima keputusan dalam masa 3 minggu jika anda memohon dari luar UK, dan dalam masa 8 minggu jika anda memohon dalam UK.

Panjang visa pelajar am bergantung pada tempoh kursus anda dan anda boleh memohon untuk melanjutkannya jika anda ingin tinggal di UK untuk bekerja atau melanjutkan pelajaran. Visa pelajar kanak-kanak adalah sah untuk tempoh kursus, sehingga maksimum 6 tahun, dan boleh dilanjutkan. Panjang visa pelajar jangka pendek tidak boleh melebihi tempoh kursus anda dan tidak boleh dilanjutkan.

Masa pemprosesan

3 Weeks

Peluang kerja

Pelajar antarabangsa dibenarkan bekerja dengan belajar di UK, di bawah syarat-syarat tertentu. Jenis kerja yang boleh anda lakukan bergantung pada apa yang anda sedang belajar dan jika anda akan bekerja semasa penggal sekolah, atau semasa rehat.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Sebab utama penolakan visa pelajar adalah:

 1. Dokumen hilang atau salah;
 2. Kegagalan untuk memenuhi keperluan kewangan;
 3. Format dokumen yang salah.