Keystone logo
Sepanyol

Universiti Terbaik untuk MBA Program dalam Sepanyol 2023

Bilangan institusi: 269
  • Santander, Sepanyol

  Didorong oleh kreativiti intelek dan pemikiran kritis sejak 1932, pelajar di UIMP telah meluaskan ufuk dan menyumbang kepada memajukan dunia ke hadapan. Misi kami adalah untuk mempromosikan budaya dan sains, memupuk hubungan antarabangsa dan antara wilayah, pertukaran saintifik dan budaya, serta menjalankan aktiviti penyelidikan termaju dan khusus. Kursus Musim Panas adalah kemuncak aktiviti akademik kami yang berterusan dan menjadikan kami pusat universiti perintis di Sepanyol. Santander adalah pangkalan akademik tradisional, walaupun banyak aktiviti lain dianjurkan dan diadakan di kampus kami yang lain. Selain itu, universiti itu adalah perintis di Sepanyol dalam menganjurkan kursus bahasa dan budaya Sepanyol untuk warga asing. Kami juga menganjurkan kursus perendaman Bahasa Inggeris untuk pelajar dan guru bahasa itu, dengan kerjasama Kementerian Pendidikan dan VET. Tambahan pula, kami mengajar Program Pasca Siswazah Rasmi selaras dengan Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah yang membawa kepada ijazah Sarjana dan PhD yang diiktiraf di seluruh Sepanyol. Seterusnya, kami menawarkan Program Pasca Siswazah khusus UIMP yang diiktiraf.

  • Valencia, Sepanyol

  ValgrAI (Sekolah Siswazah Valencia dan Rangkaian Penyelidikan Kecerdasan Buatan) ialah yayasan bukan untung yang terdiri daripada Generalitat Valenciana, lima universiti awam di Wilayah Valencia (UV, UPV, UA, UJI dan UMH) dan syarikat, menyelaraskan AI latihan dan penyelidikan di Comunitat Valenciana untuk bertindak balas terhadap keperluan teknologi syarikat dan untuk mempromosikan penciptaan bakat baharu dalam Kepintaran Buatan (AI) untuk memperbaharui model pengeluaran Wilayah Valencia.

  • Rotterdam, Belanda
  • Bilbao, Sepanyol
  • + 5 lebih

  Universiti Eropah Bandar Pasca Industri (UNIC) telah ditubuhkan pada 2020 dengan tujuan menawarkan pendidikan inklusif untuk pelajar generasi baharu. Perikatan 10 universiti Eropah yang berpangkalan di bandar pasca industri dan dibiayai oleh Suruhanjaya Eropah, bekerjasama dengan institusi bandar untuk memastikan bahawa isu-isu bandar dimasukkan ke dalam pengajaran dan penyelidikan dengan cara yang boleh diakses dan inklusif untuk semua pelajar. Perikatan itu melancarkan ijazah sarjana bersama pertamanya pada tahun 2023 dan sedang mencari pelajar yang akan memajukan transformasi pasca industri bandar mereka dan menjadi graduan berkemahiran tinggi dalam disiplin saintifik baharu yang bertindak balas terhadap keperluan perubahan ekonomi di Eropah dan sekitar. dunia.

  • Alcoi, Sepanyol
  • Gandia, Sepanyol
  • + 1 lebih

  Universitat Politècnica de València ialah universiti teknologi Sepanyol terbaik di Sepanyol, menurut Kedudukan Akademik Universiti Dunia (ARWU), yang dikenali sebagai ranking Shanghai. Pada masa ini, ia mempunyai 25,400 pelajar, 3,600 guru dan penyelidik serta 1,400 profesional pentadbiran dan perkhidmatan, diedarkan di antara tiga kampus yang terletak di bandar Alcoy, Gandia dan Valencia. UPV mengajar 40 darjah dan 13 darjah berganda; 90 ijazah sarjana universiti dan sarjana berganda, dan 30 program kedoktoran. 72% pelajar UPV sudah bekerja setahun selepas menamatkan pengajian mereka. Dan ini sebahagian besarnya disebabkan oleh latihan di syarikat, yang dibayar. Institusi itu mengekalkan lebih daripada seribu perjanjian yang membenarkan pertukaran pelajar dengan universiti Eropah dan Amerika Latin yang lain, Amerika Syarikat, Kanada, Australia, China atau Jepun. Ia adalah yang keenam di Eropah dalam Erasmus yang diterima, daripada sejumlah 4,500 institusi yang mengambil bahagian dalam program itu. Dalam lebih kurang 50 tahun sejarahnya, UPV telah menghasilkan sekitar 145,000 penerbitan saintifik. Ia adalah peneraju negara dalam bilangan paten dan salah satu institusi akademik Sepanyol yang memperoleh pendapatan paling banyak daripada aktiviti penyelidikannya.

  • Barcelona, Sepanyol
  • Esch-sur-Alzette, Luxembourg
  • + 6 lebih

  Konsortium Universiti Eropah membangunkan program EUMaster4HPC pan-European baharu dan inovatif yang memfokuskan pada penyelesaian berprestasi tinggi. EUMaster4HPC menghimpunkan pemain utama dalam pendidikan HPC di Eropah untuk melatih generasi akan datang pakar HPC berkemahiran tinggi dan berbakat untuk memacu transformasi digital Eropah. EUMaster4HPC bergantung pada kurikulum dan paradigma pengajaran yang inovatif, kecemerlangan akademik, pakar HPC bertaraf dunia, akses kepada pusat pengkomputeran super, dan sokongan industri yang kukuh.

  • Barcelona, Sepanyol

  Sekolah Pengurusan Swiss Barcelona ialah sekolah perniagaan antarabangsa yang menawarkan pengajian BBA, MBA dan Kedoktoran. Dengan lebih daripada 20 institusi rakan kongsi di seluruh dunia, SSM Barcelona membenarkan pelajarnya mengembara dan menghabiskan beberapa bulan dengan sekolah rakan kongsinya sebagai sebahagian daripada program pengantarabangsaannya. Pelajar dapat mengalami modaliti pembelajaran yang berbeza, aktiviti perendaman budaya, dan interaksi langsung dengan pelajar dan ahli fakulti dari latar belakang budaya yang berbeza.

  • Barcelona, Sepanyol

  LASASAD ialah Sekolah Seni & Reka Bentuk Dalam Talian yang terkemuka, terletak di tengah-tengah Barcelona, Sepanyol. Kami menyampaikan program sarjana kami melalui format ONLIVE revolusioner kami, supaya anda boleh belajar pada bila-bila masa dan di mana sahaja anda mahu! Semua program kami adalah 100% dalam talian dan juga secara langsung, jadi kami adalah sekolah dalam talian tetapi dengan jiwa bersemuka.

  • Sitges, Sepanyol

  IAB ialah Institusi Seni Persembahan terkemuka Eropah yang menyediakan artis untuk pentas dunia dalam persekitaran pembelajaran berasaskan studio yang sengit. Semua pengajaran adalah dalam bahasa Inggeris dan kami menawarkan latihan vokasional dengan standard tertinggi dalam pelbagai bidang, termasuk: Lakonan (BA Hons) Tarian Komersial (BA Hons) Tarian (Foundation, BA Hons) Teater Muzikal (Foundation, BA Hons) Sarjana ( Kepakaran Lakonan, Teater Muzikal dan Koreografi) Terletak di bandar tepi pantai yang indah di Sitges, Barcelona, IAB ialah organisasi yang benar-benar antarabangsa dan dinamik dengan pelajar daripada lebih 50 negara . Semua kursus ditujukan untuk menyediakan graduan untuk kerjaya sebagai penghibur profesional dalam bidang pilihan mereka dan kursus Sarjana Muda dan Sarjana kami disahkan oleh Liverpool John Moores University (LJMU) di United Kingdom yang merupakan badan penganugerahan kami.

  • La Rochelle, Perancis
  • Athens, Yunani
  • + 4 lebih

  EU-CONEXUS - Universiti Eropah untuk Kelestarian Pantai Bandar Pintar ialah perkongsian kukuh antara sembilan universiti membangunkan sains dan inovasi menjadi hab kecemerlangan mengenai Kelestarian Pantai Bandar Pintar (SmUCS). EU-CONEXUS - Universiti Eropah untuk Kelestarian Pantai Bandar Pintar mempromosikan nilai Eropah yang sama dan identiti Eropah yang diperkukuh dengan menghimpunkan generasi baharu Eropah, yang boleh bekerjasama dan bekerja dalam budaya Eropah yang berbeza, dalam bahasa berbeza dan merentasi sempadan.

  • Madrid, Sepanyol
  • Barcelona, Sepanyol
  • + 1 lebih

  ESERP, dengan lebih daripada tiga puluh lima tahun pengalaman, dicirikan oleh metodologi yang cemerlang dan inovasi berterusan. Diposisikan sebagai salah satu daripada lima Sekolah Perniagaan terbaik di negara ini, dengan ibu pejabat di Barcelona, Madrid dan Mallorca, ia menawarkan pelbagai kursus yang merangkumi Sarjana & MBA dalam bidang Pemasaran, Pengurusan, Mewah, Sumber Manusia, Komunikasi Korporat, Kewangan dan Hubungan Antarabangsa. ESERP telah menjadi titik pertemuan untuk pelajar kebangsaan dan antarabangsa yang telah membolehkan lebih daripada 41,000 pelajar mengembangkan bakat mereka dalam dunia perniagaan. - Penceramah Utama Belajar daripada mereka yang berpengalaman. Pembesar suara eserp mempunyai rekod prestasi kukuh yang menjadikan mereka rekod prestasi yang menjadikan mereka penanda aras profesional dalam bidang pengkhususan mereka. - Pembelajaran Cecair Pengalaman latihan yang mengasyikkan. Meneroka kes perniagaan sebenar melalui penggunaan teknologi dan simulasi, menggabungkan teknologi dan simulasi, menggabungkan persekitaran dalam talian dan luar talian. Latihan fleksibel untuk membangunkan e-kemahiran anda - Kemahiran insaniah Penyesuaian kepada perubahan, kepimpinan, visi strategik. Beberapa kemahiran insaniah yang dianggap penting oleh Forum Ekonomi Dunia, kami menggabungkannya dalam program kami di bawah metodologi menyusun Kemahiran. - Pembangunan profesional Apakah matlamat profesional anda? Melalui sesi bimbingan dan bimbingan, kami menemani dan menasihati anda untuk mereka bentuk rancangan kerjaya anda atau mengorientasikan semula. Atau pun untuk mula membina jenama peribadi anda. Rangkaian: Bina rangkaian kenalan yang berharga. Peluang untuk berhubung dengan profesional dari sektor lain, tetapi yang dikaitkan dengan bidang profesional anda.

  • Madrid, Sepanyol
  • Amsterdam, Belanda
  • + 8 lebih

  Universiti IE ialah universiti antarabangsa terkemuka di Sepanyol dengan kampus di Madrid dan Segovia. Diiktiraf sebagai salah satu institusi pengajian tinggi terkemuka di dunia, IE membentuk pemimpin yang memacu inovasi dan perubahan dalam organisasi, menyediakan persekitaran pembelajaran di mana teknologi dan kepelbagaian memainkan peranan penting dalam memupuk wawasan global, minda keusahawanan, dan pendekatan kemanusiaan.

  • Vitoria-Gasteiz, Sepanyol
  • Leioa, Sepanyol
  • + 1 lebih

  Misi kami adalah untuk memupuk penduduk yang tercerahkan dengan menyediakan pendidikan dan latihan berkualiti berdasarkan pengetahuan, inovasi dan ekuiti. Sebagai sebuah institusi awam, kami dibiayai oleh komuniti, dan kedua-dua yuran dan perkhidmatan hanya bergantung pada sebahagian kecil pelajar: universiti kami dimiliki oleh semua, terbuka kepada semua. Kami menyokong penerimaan perubahan dan kemasukan semua ahli di luar percanggahan dalam apa jua bentuk.

  • Las Palmas de Gran Canaria, Sepanyol

  Universiti Las Palmas de Gran Canaria ialah universiti awam yang mempunyai pelbagai ijazah dalam semua bidang ilmu utama dan di semua peringkat (ijazah, sarjana dan kedoktoran). Strategi kami berorientasikan inovasi, kualiti dan pengantarabangsaan, melibatkan diri rapat dengan masyarakat tempatan.

  • Barcelona, Sepanyol

  Kolej Universiti EUROAULA ialah sebuah institusi yang ditubuhkan pada tahun 1987 dan khusus dalam latihan pelancongan. Sejak 1997, EUROAULA bergabung dengan Universiti Girona, menawarkan Ijazah dalam Pelancongan, Ijazah Berganda dalam Pelancongan dan Hospitaliti Antarabangsa dan Pengurusan Pelancongan, serta ijazah Sarjana dan Pasca Siswazah. Oleh itu, pengajian universiti tersebut adalah rasmi dan diiktiraf sepenuhnya.

  • Barcelona, Sepanyol

  Sepanjang sejarah 20 tahun kami sebagai sebuah institusi pendidikan, setiap langkah yang kami ambil di Institut Teknologi Global Zigurat adalah untuk berkembang. Zigurat ialah salah satu binaan Mesopotamia yang pertama dan melambangkan sejarah kejuruteraan, seni bina, pengetahuan dan transformasi teknologi yang lebih baik daripada apa-apa lagi yang mewakili kita.