Keystone logo
Poland

Belajar MBA dalam Poland 2024

Belajar di Poland

Apa Jenis Pengajian Perniagaan Adakah Terdapat dalam Poland? Poland menawarkan pelbagai pengajian perniagaan kursus, termasuk yang di program sarjana muda atau peringkat ijazah dan master darjah. Program ijazah sarjana yang paling biasa ialah MBA dan Eksekutif MBA kursus pengajian. Sistem pendidikan di sini dianggap berkualiti tinggi dan sering diiktiraf di seluruh Eropah dan dalam budaya barat. Antara program-program ini diajar sepenuhnya dalam Bahasa Inggeris, bukan sahaja Poland. Ini mampu pelajar antarabangsa keupayaan untuk mendaftar dalam salah satu universiti tanpa perlu mengetahui bahasa. Apa Adakah Pilihan untuk MBA Darjah di Poland untuk Pelajar Antarabangsa? Terdapat banyak sebab untuk mendaftar di sekolah-sekolah perniagaan Poland. Pertama, terdapat banyak sekolah yang berkualiti tinggi untuk dipilih. Kebanyakan program di sini dua tahun di peringkat ijazah sarjana. Beberapa program lebih panjang, dan serba pantas, satu program tahun juga disediakan.Pelajar antarabangsa boleh memilih dari pelbagai pengkhususan pengajian perniagaan. Ini termasuk program seperti orang-orang yang memberi tumpuan kepada teknologi perniagaan, pengiklanan dan pemasaran, perniagaan / global antarabangsa, dan sumber manusia. Berapa Banyak Adakah Ia Kos untuk Mendaftar dalam Pengajian Perniagaan di Poland? Sebagai pelajar antarabangsa, anda akan membayar lebih untuk mendapatkan anda pendidikan di Poland daripada jika anda seorang warganegara, termasuk di sekolah-sekolah awam dan swasta di sana. Walau bagaimanapun, pendidikan di Poland cenderung lebih murah daripada di negara-negara Eropah yang lain, Amerika Syarikat, dan Kanada. Sekolah dan panjang kesan kajian kos ini paling biasa. Apa Adakah Pilihan Selepas tamat pengajian? Selepas menamatkan pengajian di program ijazah sarjana, individu kemudian boleh mengambil jawatan dalam mana-mana perniagaan dalam negara. Ini boleh membantu individu untuk mendapatkan jawatan pengurusan peringkat.Terdapat peluang di seluruh negara sebagai ekonomi terus bertambah baik. Pelajar juga dikaji-selalu diperlukan dalam bidang perundingan strategik dan ekonomi global.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  363
 • Bahagian utiliti

  79
 • Langganan Internet

  13
 • Pengangkutan tempatan

  27

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  7
 • Tiket pawagam

  6
 • Pint bir tempatan

  3

Kira-kira Poland

Republik Poland adalah sebuah negara yang terletak di Eropah Tengah berhampiran Republik Czech dan Jerman. Negara ini adalah rumah kepada 38.5 juta orang dan ia adalah ahli Kesatuan Eropah. Apabila sebuah negara komunis, kawasan ini mempunyai sejarah yang panjang dan budaya yang unik. Dari warisan berdasarkan agama Kristian kepada ekonomi yang bertambah baik dan gaya hidup moden, Poland mempunyai tawaran hebat untuk menawarkan mana-mana pelajar, termasuk kajian antarabangsa. Bagi mereka yang ingin melanjutkan ijazah pengajian perniagaan di sini, ia sering mungkin untuk berbuat demikian dengan beberapa petua.

Keperluan Visa

 • Visa jenis C – visa Schengen jangka pendek.
 • Visa jenis D – visa negara jangka panjang yang dikeluarkan sehingga satu tahun.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

visa jenis C; visa jenis D

Harga dan mata wang

USD 160

Yuran permohonan visa pelajar ke Poland adalah sekitar $160. Yuran tertakluk kepada perubahan.

Siapa yang boleh memohon visa?

Pelajar dari negara Kesatuan Eropah tidak memerlukan visa untuk belajar di Poland. Walau bagaimanapun, apabila anda tiba di Poland, anda perlu memohon visa belajar sementara di pejabat Voivod tempatan.

Pelajar dari luar Kesatuan Eropah biasanya perlu memohon visa pelajar sebelum memasuki Poland. Walau bagaimanapun, terdapat beberapa negara yang bebas daripada keperluan ini. Anda boleh menyemak sama ada negara anda berada dalam senarai di sini: http://www.msz.gov.pl

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

kedutaan atau konsulat Poland

Anda perlu memohon visa pelajar di kedutaan atau konsulat Poland di negara kediaman semasa anda.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Sebaik sahaja anda mendapat kemasukan ke universiti pilihan anda, mereka akan menghantar dokumen yang sesuai yang akan anda gunakan untuk mendapatkan visa pelajar anda. Anda harus memohon visa pelajar di kedutaan atau konsulat Poland terdekat anda. Ini adalah dokumen yang biasanya anda mungkin diminta untuk menyediakan:

 • Permohonan Visa Poland yang ditandatangani dan diisi lengkap untuk pelajar.
 • Pasport yang mesti sah selama sekurang-kurangnya tiga bulan selepas anda merancang untuk meninggalkan Poland.
 • Salinan kad pengenalan negara.
 • Surat rasmi daripada universiti atau kolej di Poland tempat anda bercadang untuk belajar.
 • CV atau resume ringkas.
 • Semua sijil dan diploma anda yang terdahulu.
 • Bukti bahawa anda mempunyai kemahiran dalam bahasa yang anda ingin belajar.
 • Bukti bahawa anda cukup kuat dari segi kewangan untuk menanggung perbelanjaan pendidikan dan sara hidup anda di Poland.
 • Sijil insurans kesihatan yang diterima di Eropah.
 • Dua keping gambar berukuran pasport.
 • Bayar Yuran Permohonan Visa
 • Bukti Penginapan di Poland.

Semua pelajar perlu menghalalkan penginapan mereka di Poland dengan memohon permit kediaman sementara. Ini perlu dilakukan dalam masa yang singkat selepas tiba di Poland. Universiti akan membantu anda dengan prosedur permohonan. Permit kediaman sementara melayakkan anda untuk tinggal dan bekerja di Poland.

Bilakah anda perlu memohon?

Ia biasanya boleh mengambil masa sekitar 15 hari untuk memproses permohonan visa pelajar anda. Walau bagaimanapun, masa pemprosesan berbeza-beza bergantung pada negara dan jenis visa yang anda mohon. Pastikan anda memohon secepat mungkin.

Panjang visa pelajar bergantung pada tempoh kursus anda.

Masa pemprosesan

15 Days

Peluang kerja

Pelajar antarabangsa mempunyai hak untuk bekerja semasa belajar di Poland selagi mereka mendaftar di Institusi pendidikan. 20 jam bekerja dibenarkan semasa pengajian, serta 3 bulan bekerja sepenuh masa semasa cuti. Kerja sepenuh masa dibenarkan untuk pemegang Kad Kediaman.

Jam setiap minggu

20

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa anda mungkin ditolak jika anda tidak dapat menunjukkan bukti dana yang diperlukan, atau jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap.