Keystone logo
Perancis

Universiti Terbaik untuk MBA Program dalam Perancis 2023

Bilangan institusi: 246
  • Bordeaux, Perancis
  • Lyon, Perancis
  • + 5 lebih

  Sejak penciptaannya pada tahun 1993, ESMA menawarkan latihan dalam kitaran CG Animation & FX, yang sentiasa berkembang dalam hubungan dengan profesional animasi yang menemani kami setiap tahun. Latihan ini, bersamaan dengan tahap Bac + 5 Perancis (tahap RNCP 7), kini menikmati pengiktirafan antarabangsa daripada dunia profesional, dan sokongan daripada nama terbesar dalam animasi. Temui kursus ini yang dicadangkan di kampus Bordeaux, Lyon, Montpellier, Nantes, Rennes & Toulouse kami; Montreal di Kanada. Versi bahasa Inggeris latihan disampaikan di kampus Lyon dan Montpellier.

  • Barcelona, Sepanyol
  • Esch-sur-Alzette, Luxembourg
  • + 6 lebih

  Konsortium Universiti Eropah membangunkan program EUMaster4HPC pan-European baharu dan inovatif yang memfokuskan pada penyelesaian berprestasi tinggi. EUMaster4HPC menghimpunkan pemain utama dalam pendidikan HPC di Eropah untuk melatih generasi akan datang pakar HPC berkemahiran tinggi dan berbakat untuk memacu transformasi digital Eropah. EUMaster4HPC bergantung pada kurikulum dan paradigma pengajaran yang inovatif, kecemerlangan akademik, pakar HPC bertaraf dunia, akses kepada pusat pengkomputeran super, dan sokongan industri yang kukuh.

  • Nancy, Perancis

  Mines Nancy ialah salah satu Sekolah Kejuruteraan Siswazah teratas (sekolah Kejuruteraan ke-9 terbaik di Perancis) dan dikenali secara meluas di peringkat antarabangsa (didudukkan ke-17, ke-51, dan ke-76 mengikut kedudukan ARWU). Sekolah ini berdedikasi untuk menyediakan pendidikan berkualiti tinggi dengan penekanan yang kuat terhadap penyelidikan dan inovasi. Pelajar kami dilatih untuk menjadi jurutera dan pengurus yang inovatif dengan latar belakang yang kukuh dalam sains dan kemanusiaan, dilengkapi dengan pengetahuan pakar yang luas dan keupayaan untuk bekerja dalam persekitaran berbilang budaya dan menangani cabaran kompleks masyarakat hari ini.

  • Strasbourg, Perancis

  Kerumitan dibuat mudah! Sekolah siswazah dalam Kimia Sistem Kompleks menawarkan program Sarjana dan PhD bersepadu dalam persekitaran yang merangsang. Program Sarjana CSC menawarkan 8 bulan kursus - meliputi aspek sempadan kimia moden - dan 14 bulan latihan berasaskan penyelidikan di tiga makmal. Selain makmal penyelidikan di Strasbourg, anda boleh menjalankan latihan di syarikat atau di luar negara. Struktur ini membolehkan anda mengukuhkan latar belakang kimia teras anda, mengembangkannya dan menyesuaikan program dengan minat anda. Pembentukan anda dilengkapi dengan kursus kemahiran boleh pindah, meliputi topik yang terdiri daripada pembangunan kerjaya kepada keusahawanan. Semasa program Sarjana 2 tahun ini, anda akan disokong oleh biasiswa; selepas menamatkan pengajian Sarjana, pelajar yang berjaya mempunyai akses terus ke program PhD di Strasbourg, tempat panas kimia.

  • La Rochelle, Perancis
  • Athens, Yunani
  • + 4 lebih

  EU-CONEXUS - Universiti Eropah untuk Kelestarian Pantai Bandar Pintar ialah perkongsian kukuh antara sembilan universiti membangunkan sains dan inovasi menjadi hab kecemerlangan mengenai Kelestarian Pantai Bandar Pintar (SmUCS). EU-CONEXUS - Universiti Eropah untuk Kelestarian Pantai Bandar Pintar mempromosikan nilai Eropah yang sama dan identiti Eropah yang diperkukuh dengan menghimpunkan generasi baharu Eropah, yang boleh bekerjasama dan bekerja dalam budaya Eropah yang berbeza, dalam bahasa berbeza dan merentasi sempadan.

  • La Rochelle, Perancis

  EIGSI La Rochelle ialah sekolah kejuruteraan generalis pasca sarjana muda. Sekolah ini menawarkan latihan saintifik, kemanusiaan, membawa pengetahuan teknikal dan berpandukan tegas oleh CSR dalam dimensi kemasyarakatan, alam sekitar dan ekonominya. EIGSI mempunyai 1,500 pelajar yang tersebar di dua kampus di La Rochelle di Perancis dan Casablanca di Maghribi. Ditubuhkan pada tahun 1901 di Paris, EIGSI ialah salah satu sekolah kejuruteraan tertua di Perancis.

  • Paris, Perancis

  Sekolah Siswazah Amerika di Paris (AGS) menawarkan program pendidikan tinggi Amerika kepada pelajar dari seluruh dunia. AGS ialah sekolah siswazah elit yang kecil yang menggabungkan semua kualiti universiti bertaraf tinggi dengan persekitaran pembelajaran yang intim dan pelbagai budaya. AGS mengkhusus dalam Hubungan Antarabangsa dan Diplomasi, meliputi pelbagai subjek seperti pengurusan NGO, penyelesaian konflik, politik alam sekitar dan pengkhususan kawasan (Afrika, Timur Tengah, Asia dan Eropah), antara lain. Sekolah ini memanfaatkan sepenuhnya lokasi strategiknya di bandar antarabangsa yang besar seperti Paris dengan menganjurkan ceramah tetamu, lawatan dan acara rangkaian. Fakulti cemerlang AGS terdiri daripada cendekiawan, bekas duta dan pengamal lain yang diambil daripada masyarakat Paris yang pelbagai. Lebih daripada 60 warganegara telah diwakili dalam fakulti dan badan pelajar AGS sepanjang dua puluh lima tahun yang lalu, membawa pelbagai perspektif ke dalam bilik darjah dan memupuk dialog dan persefahaman yang menjadi teras misi sekolah: keamanan melalui pendidikan.

  • Saint-Martin-d'Hères, Perancis

  Grenoble INP - Pagora, UGA, ialah sekolah siswazah kejuruteraan yang dibiayai oleh kerajaan yang mengkhusus dalam bidang gentian, bahan berasaskan bio, kertas dan media cetak. Ia menawarkan latihan kejuruteraan peringkat sarjana dan berasaskan perantisan dengan sokongan pemain industri dan penyelidikan utama di Perancis dan luar negara.

  • Gif-sur-Yvette, Perancis

  CentraleSupélec ialah sebuah institusi awam di bawah piagam menteri, menumpukan kepada sains dan kejuruteraan. Piagam ini dikongsi antara Kementerian Pengajian Tinggi, Penyelidikan dan Inovasi, dan Kementerian Ekonomi, Industri dan Teknologi Digital.

  • Angers, Perancis

  Dicipta pada 1 Januari 2020, IAE Angers ialah sekolah pengurusan universiti Universiti Angers. Ia juga merupakan sebahagian daripada rangkaian nasional IAE Perancis.

  • Paris, Perancis
  • Dubai, Emiriah Arab Bersatu
  • + 1 lebih

  Ditubuhkan pada tahun 1970, Université Paris Pantheon-Assas ialah pewaris 'La Sorbonne", bekas Faculté de Droit et de Sciences Economiques de Paris sejak abad ke-13. Universiti ini diiktiraf di peringkat kebangsaan dan antarabangsa sebagai universiti Perancis terkemuka dalam Undang-undang, komited untuk memastikan tahap kecemerlangan tertinggi, berkenaan dengan semua bidang Undang-undang.

  • Paris, Perancis

  Diwujudkan pada tahun 1972 oleh pemain hartanah utama, Kumpulan ESPI – diasaskan di bawah status bersekutu (Undang-undang 1901) – ialah pertubuhan pendidikan tinggi swasta yang kelayakannya diiktiraf oleh peringkat Negeri 6 (Bac + 3) dan tahap 7 (Bac+5). ), atau diploma sekolah, dan didaftarkan dalam Direktori Kebangsaan Pensijilan Profesional (RNCP), dengan kitaran Sarjana Muda dan kitaran Sarjana Profesional (6 pengkhususan). 50 tahun kewujudan telah membolehkan Kumpulan bertapak dalam semua perniagaan hartanah. Hari ini, pelajar kami tersebar di kampus Paris, Nantes, Marseille, Bordeaux, Lyon dan Montpellier.

  • Canterbury, United Kingdom
  • Etterbeek, Belgium
  • + 2 lebih

  Universiti Kent ialah universiti yang diiktiraf di peringkat global. Kami memberi inspirasi kepada graduan kami untuk melakukan perkara yang cemerlang di dunia.

  • Paris, Perancis

  Ditubuhkan di Vienna pada tahun 2003, oleh Dr Alfred Pritz, Prof. Jutta Fiegl, Heinz Laubreuter dan Elisabeth Vykoukal, Universiti Sigmund Freud (SFU) ialah universiti swasta yang diiktiraf secara rasmi oleh Negara Austria sejak 2005.

  • Montpellier, Perancis

  Ditubuhkan pada 1897, MBS menawarkan bakat Perancis dan antarabangsa, unik dalam kepelbagaian dan latar belakangnya, latihan cemerlang sekolah pengurusan Perancis yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Sekolah pengurusan yang komited dan inklusif, MBS mendidik pelopor peralihan ekonomi yang bertanggungjawab.