Keystone logo
Moldova

Universiti Terbaik untuk MBA Program dalam Moldova 2024

Bilangan institusi: 4
  • Chisinau, Moldova

  Bermula dengan tahun 1991, tahun pengisytiharan Kemerdekaan, Republik Moldova bermula di jalan sukar transformasi politik, ekonomi dan sosial. Dalam keadaan ekonomi pasar, yang diberlakukan sebagai kesahihan objektif sejarah, dan setelah pembubaran Uni Soviet, negara kita ditubuhkan sebagai sebuah negara yang bermula, secara praktikal, dari awal yang baru.

  • Chisinau, Moldova

  Universiti Teknikal Moldova ditubuhkan pada tahun 1964 dengan nama awal "Politeknik Institut", berdasarkan kepakaran kejuruteraan dan ekonomi yang dipindahkan dari Universiti Negeri Moldova. Pada tahun pertama pengajian (1964 - 1965) universiti ini mempunyai 5140 pelajar (di antaranya 2085 pelajar sepenuh masa), dikelompokkan dalam lima fakulti: Elektroteknik, Mekanik, Teknologi, Konstruksi, Ekonomi. Tenaga pengajar berjumlah 278 guru, di mana hanya 36 yang mempunyai gelaran akademik dan gelaran ilmiah.

  • Chisinau, Moldova

  University of European Studies of Moldova (USEM) adalah institusi pendidikan swasta yang lebih tinggi, merupakan komponen dari sistem pendidikan di Republik Moldova dan diaktifkan mengikut semua undang-undang yang berkaitan.

  • Chisinau, Moldova

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...