Keystone logo
Mexico

Belajar MBA dalam Mexico 2024

Belajar di Mexico

Sebagai Mexico terus berkembang sebagai sebuah kuasa ekonomi, cabutan daripada banyak universiti yang juga akan berkembang. Salah satu faedah belajar perniagaan di Mexico adalah tuisyen yang rendah dan kualiti pendidikan yang tinggi. Manfaat lain dari mengambil MBA di Mexico adalah peluang untuk belajar di Sepanyol. Sepanyol berkembang sebagai salah satu bahasa utama di dunia, dan terutama di hemisfera barat. Pelajar yang boleh bercakap fasih Bahasa Sepanyol akan mendapat permintaan tinggi sebagai trend ini berterusan. Program MBA di Mexico mengambil tempat di salah sebuah universiti, yang terletak di bandar-bandar utama Mexico 's. Pilihan kajian sepenuh dan separuh masa boleh didapati, jadi pelajar-pelajar yang telah pun berada dalam bidang profesional boleh terus bekerja bidang itu ketika belajar. Pelbagai program perniagaan memberi tumpuan, termasuk pemasaran, perniagaan antarabangsa, kewangan dan pengurusan projek, juga disediakan kepada mereka yang mengikuti peringkat siswazah latihan perniagaan di Mexico.Universiti Mexico membahagikan tahun sekolah mereka ke semester atau trimester. Sekolah bermula pada akhir bulan Julai, dan hampir setiap universiti mendapat tiga minggu turun di Krismas. Tarikh sebenar semester atau trimester akan berbeza-beza mengikut universiti yang dipilih. Selepas tamat pengajian dengan Sarjana Pentadbiran Perniagaan dari sebuah universiti berprestij Mexico, pelajar akan bersedia untuk membuat belian atas-tahap dalam perniagaan. Ini adalah pengurus dan penyelia t dia generasi akan datang, dan ada pula yang berada dalam kedudukan untuk bersaing pemilik atau CEO syarikat yang. Bagi mereka yang fasih dalam bahasa Sepanyol, peluang untuk belajar perniagaan di Mexico agak cemerlang.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  316
 • Bahagian utiliti

  19
 • Langganan Internet

  27
 • Pengangkutan tempatan

  19

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  7
 • Tiket pawagam

  4
 • Pint bir tempatan

  2

Kira-kira Mexico

Bersempadan dengan Amerika Syarikat di selatan di Texas, Mexico adalah negara kedua paling ramai penduduk di Amerika Latin dan negara yang paling ramai penduduk yang bercakap Bahasa Sepanyol. Ia mempunyai salah satu daripada ekonomi terbesar di dunia 's dan merupakan pengeluar yang kuat perak dan minyak. Dianggap oleh banyak pihak sebagai sebuah negara perindustrian baru dan baru muncul kuasa, Mexico mempunyai banyak untuk menawarkan dunia moden. Selain kekuatan ekonominya, Mexico terkenal dengan sejarah yang kaya. Ia mempunyai 32 UNESCO Tapak Warisan Dunia dan merupakan negara yang kesepuluh paling banyak dikunjungi di dunia. Hari ini, orang berduyun-duyun ke Mexico untuk meneroka runtuhan purba dan menghabiskan masa di pantai yang indah ini negara Amerika Latin. Yang pedas, makanan rasa negara ini adalah satu lagi cabutan untuk pelawat antarabangsa.

Keperluan Visa

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa Pelajar Pemastautin Sementara (Residente Temporal Estudiante)

Harga dan mata wang

USD 30

Kos mengeluarkan visa pelajar berbeza-beza bergantung pada kewarganegaraan. Ia boleh berada di mana-mana antara AS$17 dan $30.

Siapa yang boleh memohon visa?

Jika anda seorang warganegara atau pemastautin tetap di Kawasan Schengen, UK, Amerika Syarikat, Kanada atau Jepun, atau jika anda mempunyai visa yang sah untuk mana-mana negara tersebut, anda tidak memerlukan visa ke Mexico jika tujuan lawatan anda adalah belajar, dan jika tempoh penginapan anda tidak melebihi 180 hari.

Pelajar yang berasal dari negara lain, atau yang akan melawat untuk tempoh lebih daripada 180 hari mesti memohon visa pelajar ke Mexico.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Pejabat Konsular

Anda mesti memohon sendiri untuk Visa Pemastautin Sementara Pelajar di Pejabat Konsular yang paling hampir dengan tempat tinggal anda.

laman web:https://directorio.sre.gob.mx/index.php/consulados-de-mexico-en-el-exterior

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Pemohon dikehendaki memohon visa secara peribadi melalui temu duga yang telah ditetapkan.

 1. Pasport sah dengan sekurang-kurangnya 6 bulan selepas pemulangan.
 2. Surat asal penerimaan daripada sekolah/institusi di Mexico.
 3. Surat atau Sijil Asal yang menunjukkan perbelanjaan menampung pelajar, termasuk biasiswa penuh dan sekiranya mereka akan tinggal bersama keluarga tuan rumah, jangan lupa sertakan ID ahli keluarga terkemuka. Sekiranya biasiswa atau perbelanjaan tidak disertakan, adalah wajib untuk membentangkan penyata akaun untuk 3 bulan terakhir.
 4. Dalam kes kanak-kanak bawah umur - Sijil kelahiran pelajar dimurtadkan dengan sewajarnya.
 5. Pelajar antarabangsa dikehendaki menunjukkan bukti insurans perubatan/kemalangan dengan perlindungan antarabangsa.
 6. Kenyataan perubatan yang menunjukkan kesihatan yang baik dan menunjukkan bahawa calon bebas daripada sebarang penyakit juga diperlukan.
 7. Yuran pemprosesan visa.
 8. Borang permohonan yang lengkap.
 9. Satu Gambar berwarna, saiz pasport dengan muka tidak bertutup.

Sebaik sahaja pemohon memasuki wilayah Mexico, mereka mesti, dalam tempoh 30 hari kalendar pertama, memohon kepada Institut Migrasi Kebangsaan untuk mendapatkan kad kediaman yang mengesahkan penginapan sah mereka di negara itu dan membenarkan mereka kekal di Mexico.

Bilakah anda perlu memohon?

Visa pelajar Mexico boleh dikeluarkan dalam purata 2 hari dan boleh mengambil masa sehingga 3 minggu, bergantung pada kewarganegaraan pemohon. Anda harus memohon lebih awal.

Tempoh sah visa pelajar adalah satu tahun.

Masa pemprosesan

2 Days

Peluang kerja

Pelajar tidak boleh bekerja atau melibatkan diri dalam sebarang aktiviti imbuhan semasa menggunakan visa pelajar di Mexico.

Apabila pelajar telah dijemput oleh syarikat/Institusi Mexico untuk melakukan aktiviti yang menguntungkan, syarikat/institusi Mexico mesti meminta permit kerja di Institut Migrasi Kebangsaan di Mexico (www.inm.gob.mx).

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Pihak berkuasa imigresen boleh memutuskan untuk menolak permintaan untuk memasuki negara itu jika pemohon tertakluk kepada proses jenayah atau telah disabitkan dengan jenayah berat.