Keystone logo
Maghribi

Belajar MBA dalam Maghribi 2024

Belajar di Maghribi

Maghribi mempunyai empat belas universiti awam utama, dan juga sekolah-sekolah khusus dan universiti antarabangsa. Darjah Perniagaan biasanya diambil di sebuah universiti awam atau satu universiti antarabangsa. Institusi swasta juga di Maghribi. Salah satu sebab pelajar memilih Maghribi adalah kerana kadar pertumbuhan pesat dalam sektor pendidikan pengurusan perniagaan. Kemampuan program ini dan peluang untuk belajar di kawasan yang mempunyai sejarah yang kaya dan warisan budaya semuanya menyumbang kepada pertumbuhan ini. Ijazah sarjana muda perniagaan memerlukan empat tahun pengajian sepenuh masa dan ijazah sarjana 's memerlukan dua tahun pengajian sepenuh masa. Tahun akademik di Maghribi mempunyai dua semester. Semester kejatuhan berjalan dari Ogos hingga Disember, dan semester musim bunga berjalan dari Januari hingga Mei. Banyak sekolah juga menawarkan tempoh musim panas yang lebih pendek.Belajar di Maghribi menawarkan manfaat yang belajar di sebuah negara Arab yang mempunyai rekod prestasi yang terbukti menghasilkan profesional perniagaan yang sangat baik. Pelajar yang berjaya menamatkan pengajian dengan ijazah perniagaan dari Maghribi akan bersedia untuk menjadi pemimpin perniagaan di dunia Arab. Pemahaman yang lebih mendalam tentang budaya Arab dan penduduk di rantau ini akan membantu dengan aktiviti perniagaan pada masa akan datang. Mereka yang mengikuti Ijazah Sarjana Perniagaan di Maghribi akan berada dalam kedudukan yang lebih baik untuk peranan kepimpinan dan promosi kerana pendidikan lanjutan mereka. Kos belajar di Maghribi adalah salah satu faedah daripada kawasan ini. Kebanyakan pelajar akan mencari tuisyen menjadi agak berpatutan. Kos tuisyen di universiti-universiti swasta akan berbeza-beza bergantung kepada universiti dan program yang dipilih.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  171
 • Bahagian utiliti

  12
 • Langganan Internet

  31
 • Pengangkutan tempatan

  14

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  5
 • Tiket pawagam

  5
 • Pint bir tempatan

  2

Kira-kira Maghribi

Maghribi adalah sebuah negara Arab yang terletak di rantau Maghribi di Afrika Utara. Menikmati kebebasan yang tidak umum di kalangan negara-negara jiran, ia telah lama menjadi pemain utama dalam sejarah di rantau ini. Hari ini, Raja Berperlembagaan menjadi destinasi pelancongan popular, tarikan lebih 10 juta pelancong setahun. Bandar-bandar purba dan rupa bumi gunung yang indah menarik orang ke Maghribi untuk mengalami budaya 's negara dan kecantikan untuk diri mereka sendiri. Casablanca, bandar terbesar, adalah salah satu yang terbesar cabutan untuk pelancong, yang terkenal dalam filem-filem Hollywood klasik. Sebagai Maghribi terus berkembang sebagai sebuah kuasa ekonomi dan politik, ramai orang beralih perhatian mereka kepada sistem universiti sebagai peluang untuk kajian antarabangsa.

Keperluan Visa

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa pelajar

Harga dan mata wang

Yuran visa pelajar untuk Maghribi berbeza-beza berdasarkan kewarganegaraan pemohon.

Bagi warganegara AS, bayaran adalah seperti berikut:

 • Tempoh penginapan 3 hingga 90 hari (satu penyertaan): $23.85
 • Tempoh penginapan 3 hingga 90 hari (dua penyertaan): $35.80

Siapa yang boleh memohon visa?

Banyak warganegara boleh memasuki Maghribi sehingga 90 hari tanpa visa.

Jika kursus pengajian anda melebihi 90 hari, anda perlu mendapatkan visa pelajar.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Kedutaan Maghribi / Dalam Talian

Mohon visa pelajar anda di kedutaan Maghribi terdekat di negara pemastautin anda. Anda juga mungkin boleh menghantar permohonan dalam talian.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Mohon visa selepas anda menerima surat kemasukan ke institusi yang diiktiraf di Maghribi.

Anda biasanya perlu menyerahkan dokumentasi berikut:

 • Borang permohonan visa diisi dan ditandatangani dengan sewajarnya
 • Pasport asal (sah lebih 6 bulan pada tarikh kemasukan)
 • Salinan pasport asal (Halaman 1-3)
 • Dua gambar berwarna saiz pasport dengan latar belakang putih
 • Salinan surat kemasukan atau pendaftaran kelas yang dikeluarkan oleh sekolah di Maghribi
 • Salinan tiket kapal terbang atau tempahan yang disahkan
 • Pensijilan bahawa anda mempunyai jumlah wang yang diperlukan untuk penyelenggaraan berdasarkan tempoh kursus anda.

Bilakah anda perlu memohon?

Masa pemprosesan permohonan adalah antara 2 dan 15 hari bekerja.

Visa pelajar ke Maghribi biasanya sah untuk tempoh 3 tahun.

Masa pemprosesan

15 Days

Peluang kerja

Penduduk asing tidak boleh bekerja dalam pekerjaan yang boleh diisi oleh warga Maghribi. Pemegang visa pelajar biasanya tidak dibenarkan bekerja semasa mereka belajar di Maghribi. Semak dengan kedutaan anda.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa anda mungkin ditolak jika anda tidak dapat menunjukkan bukti dana yang diperlukan, atau jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap.

Sila ambil perhatian bahawa sebelum visa boleh dikeluarkan, semua pemohon visa pelajar mesti menunjukkan hubungan sosial dan ekonomi yang kukuh dengan negara tempat tinggal mereka sehingga memaksa mereka kembali selepas tinggal sementara belajar di Maghribi.