Keystone logo
Korea Selatan

Belajar MBA dalam Korea Selatan 2023

Belajar di Korea Selatan

Apa Jenis Pengajian Perniagaan Program Adakah Terdapat dalam Korea Selatan? Pelajar, termasuk pelajar antarabangsa, boleh mendaftar dalam pelbagai program di Korea Selatan. Negara ini mempunyai pelbagai sekolah peringkat universiti bahawa pelajar antarabangsa boleh memohon untuk. T Terdapat pelbagai program yang disediakan kepada pelajar-pelajar di kawasan-kawasan ini. Ini termasuk kedua-dua program MBA tradisional dan program Eksekutif MBA. Sesetengah pelajar mendaftar dalam pendidikan sarjana muda dan juga, untuk mendapatkan ijazah sarjana muda 's. Program ijazah sarjana muda yang paling 's mengambil masa tiga hingga lima tahun untuk disiapkan manakala program MBA dipatuhi dalam masa satu atau dua tahun. Ini berbeza berdasarkan perjalanan pelajar dan jenis-jenis kelas pelajar mengambil. Program di antarabangsa perniagaan, kewangan, pengurusan, dan pentadbiran yang popular di kalangan pelajar antarabangsa. Berapa Banyak Adakah Ia Kos untuk Mendaftar dalam Pengajian Perniagaan Program di Korea Selatan?Sekolah Korea Selatan boleh didapati kepada pelajar antarabangsa, tetapi pada harga yang jauh lebih tinggi daripada sekolah-sekolah untuk pelajar-pelajar tempatan. Kos cenderung untuk menjadi ketara lebih murah daripada kebanyakan Eropah, Amerika Syarikat, dan negara-negara Barat yang lain. Pelajar akan mempelajari lebih lanjut mengenai kos apabila memohon, kerana ini berbeza dari satu sekolah ke depan, dan antara program. Selalunya, pelajar perlu memohon dan mendapatkan kemasukan ke sekolah sebelum membuat urusan perjalanan. Universiti bekerja melalui perkhidmatan imigresen untuk memudahkan proses ini. Apa Adakah Pilihan Selepas Bergraduat dari Program Pengajian Perniagaan di Korea Selatan? Pelajar yang berjaya memperolehi MBA mereka sering berharga dalam banyak negara perniagaan 's. Walaupun ramai pelajar lebih domestik terdaftar dalam pendidikan tinggi hari ini berbanding tahun-tahun yang lalu, masih terdapat jurang untuk profesional yang berkelayakan.Terdapat sering peluang untuk graduan dalam banyak syarikat-syarikat besar yang menguasai ekonomi Seoul 's dan sektor perniagaan, termasuk dalam teknologi, kewangan, dan kedudukan perniagaan global, yang cenderung untuk menjadi yang paling dalam permintaan.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  426
 • Bahagian utiliti

  47
 • Langganan Internet

  20
 • Pengangkutan tempatan

  39

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  5
 • Tiket pawagam

  9
 • Pint bir tempatan

  3

Kira-kira Korea Selatan

Korea Selatan menyediakan banyak manfaat kepada pelajar antarabangsa. Negara yang terletak di Asia Timur di Semenanjung Korea, adalah rumah kepada kira-kira 50 juta orang. Kira-kira separuh daripada mereka yang tinggal di kawasan metro sekitar Seoul, menjadikannya kawasan metro yang kedua terbesar di dunia. Negara ini mempunyai sejarah yang panjang yang bermula sejak tempoh Paleolitik. Walau bagaimanapun, negara ini telah menjadi agak moden dalam dekad yang lalu, didorong oleh pelbagai syarikat teknologi. Bagi mereka yang belajar perniagaan, Korea Selatan boleh menjadi tempat yang sesuai untuk berbuat demikian di peringkat antarabangsa kerana semua sebab-sebab ini.

Keperluan Visa

 1. D-2: Visa untuk Program Pendidikan Biasa. Visa ini adalah untuk mana-mana pelajar yang mendaftar dalam program Sarjana Muda, Sarjana atau Ph. D di kolej rendah, universiti atau sekolah siswazah.
 2. D-4: Visa untuk Latihan Am. Visa ini adalah untuk mana-mana orang yang menghadiri sekolah bahasa yang dikendalikan oleh universiti, institut pendidikan yang berkelayakan, atau mana-mana institut lain selain daripada institut penyelidikan akademik.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

D-2; D-4

Harga dan mata wang

EUR 50

Kedua-dua permohonan visa mengenakan bayaran sekitar 30-50 EUR. Visa kemasukan berbilang lebih mahal daripada visa kemasukan tunggal. Yuran visa berbeza mengikut negara tempat tinggal anda dan tertakluk kepada perubahan. Warganegara sesetengah negara (contohnya, Jerman) mungkin tidak perlu membayar yuran permohonan visa.

Siapa yang boleh memohon visa?

Semua pelajar antarabangsa perlu memohon visa pelajar untuk belajar di Korea Selatan.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

kedutaan atau konsulat Republik Korea

Semua pelajar antarabangsa yang tinggal di luar Korea perlu memohon visa pelajar di kedutaan atau konsulat Republik Korea. Anda mesti memohon visa itu sendiri di kedutaan Korea negara asal anda.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Untuk belajar di luar negara di Korea, anda perlu mendapatkan visa sebelum memasuki negara itu. Prosesnya tidak sukar, tetapi penting untuk mempunyai semua dokumentasi yang diperlukan. Universiti anda mungkin membantu anda dalam proses visa, jadi tanya pejabat antarabangsa anda apakah langkah seterusnya untuk mendapatkan visa selepas anda diterima masuk. Anda biasanya perlu menyediakan yang berikut:

 • Borang permohonan
 • pasport
 • Salinan pasport
 • Foto berwarna (3.5 x 4.5 cm)
 • Salinan Sijil Pendaftaran Perniagaan universiti Korea
 • Surat penerimaan daripada universiti Korea
 • Bukti kewangan yang menampung kos sara hidup untuk semester anda di Korea
 • Surat cadangan daripada universiti asal anda
 • Dokumen yang membuktikan anda telah menamatkan satu atau lebih semester di universiti asal anda (iaitu transkrip rekod)
 • Pelajar Cina mungkin perlu memberikan gambaran keseluruhan tentang sejarah keluarga mereka

Anda juga akan memohon Kad Kediaman Alien sekali di Korea. Kad tersebut akan membolehkan anda membuat perjalanan ke luar negara semasa semester anda di Korea. Universiti tuan rumah akan membantu anda mendapatkan Kad selepas anda tiba.

Sila ambil perhatian bahawa mengikut panduan rasmi Hankuk University of Foreign Studies, anda perlu meninggalkan Korea dalam tempoh 1 minggu dari tarikh tamat semester, jika tidak, anda akan didenda berat oleh Imigresen Korea.

Bilakah anda perlu memohon?

Mohon visa pelajar anda sejurus selepas menerima surat penerimaan rasmi anda dari Korea.

Visa pelajar ke Korea boleh sah sehingga dua tahun.

Masa pemprosesan

Peluang kerja

Pelajar pemegang visa D-2 dan D-4 boleh terlibat dalam kerja sambilan selagi ia dibenarkan oleh institusi pendidikan. Walau bagaimanapun, dalam kebanyakan kes, anda perlu tinggal selama 6 bulan di Korea sebelum anda dibenarkan bekerja. Selepas 6 bulan anda mesti meminta universiti anda untuk surat yang memberi anda kebenaran untuk bekerja sambilan. Untuk tujuan undang-undang, pelajar mesti mendapatkan lesen daripada pejabat imigresen untuk dianggap secara sah sebagai pekerja sambilan.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa anda mungkin ditolak jika anda tidak dapat menunjukkan bukti dana yang diperlukan, atau jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap.