Keystone logo
Guatemala

Universiti Terbaik untuk MBA Program dalam Guatemala 2024

Bilangan institusi: 16
  • Guatemala City, Guatemala

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Alcobendas, Sepanyol
  • Buenavista, Mexico
  • + 3 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Quetzaltenango, Guatemala

  Untuk mewujudkan sebuah universiti di Quetzaltenango yang objektifnya adalah untuk mendidik para pelajarnya dengan falsafah berdasarkan kebebasan, yang bertujuan untuk membina masyarakat bebas dan damai dengan tahap akademik yang tinggi dan juga cenderung untuk menawarkan kerjaya yang mempersiapkan pelajarnya. pelajar untuk menghadapi cabaran masa depan, perluasan Universiti Francisco Marroquín di bandar El Alto ditubuhkan pada tahun 1994. University of the West akan menjadi penerusan orientasi doktrin peluasan Universiti Francisco Marroquín ketika menarik diri dari Quetzaltenango. Ia ditubuhkan oleh sekumpulan ahli perniagaan dan profesional Quetzaltecan, yang membentuk lembaga pengawas untuk penciptaannya dan memulakan prosedur yang sesuai untuk kebenarannya. Sebilangannya adalah bekas pelajar dan profesor UFM dan anggota Majlis Tertinggi yang mengatakan bahawa universiti telah dilantik untuk mengarahkan dan mentadbir dengan kebebasan ekonomi. Pembelian tanah untuk penubuhan Ibu Pejabat Pusat Universidad de Occidente bermula dan selari dengan ini, kerja dan koordinasi yang memerlukan pembukaan dua peluasan di Bandar Guatemala dan di jabatan Escuintla, Suchitepéquez, Retalhuleu, Huehuetenango dan San Bahagian Pedro San Marcos. Ia memulakan operasinya seperti di bandar Quetzaltenango pada tahun 2010 apabila Majlis Pendidikan Tinggi Swasta membenarkan operasinya dan ia diterbitkan dalam Warta Rasmi pada 3 Mac 2010. Misi universiti adalah pengajaran dan penyebaran Falsafah Liberty dengan tanggungjawab peribadi dalam semua bidang kehidupan manusia untuk menyumbang kepada kemajuan material dan spiritual umat manusia.

  • Guatemala City, Guatemala

  Universidad San Pablo de Guatemala didasarkan pada realisasi praktik pengajian dalam kehidupan pelajar. Kerjaya universiti benar-benar inovatif, aplikatif, dan akan mendorong pelajar untuk menjadi kreatif dan keusahawanan. Falsafah pendidikan Universiti tertumpu pada inovasi, ke arah apa yang seharusnya, pada penemuan dan idea baru, asli, dan tanpa had. Kurikulum kursus, proses pengajaran-pembelajaran, dan falsafah pendidikan, secara umum, didasarkan pada yang berikut: Kemahiran Teknologi, standard lanjutan penggunaan teknologi maklumat dan komunikasi sebagai bagian integral dari pembelajaran, adat istiadat, dan kehidupan guru dan pelajar. Semangat berkhidmat kepada masyarakat dan pengembangan nilai progresif. Aplikasi teknologi humanistik untuk menyumbang kepada pembangunan Guatemala. Worldview, berdasarkan falsafah Calvinis Protestan, yang memperlihatkan persamaan manusia dan teologi Reformed, nilai progresif, etika, dan praktikal yang menimbulkan perkembangan. Objektif utama kurikulum umum kerjaya yang berbeza dan semua kursus adalah untuk mendidik pelajar mengenai nilai, ciri, dan kebolehan berikut: Keusahawanan Penyelidikan Kepimpinan Nilai-nilai ini bersifat melintang dan mempunyai pengaruh yang signifikan terhadap sistem pengajaran-pembelajaran dan mengenai kurikulum semua kursus, seminar, makmal, dan bengkel. Universidad San Pablo de Guatemala didasarkan pada sistem pendidikan dari mana model inovatif dirancang melalui tindakan pedagogi membuat komitmen kepada orang lain; menjadi andaian sebagai alat transformasi peribadi dan sosial. Sistem pendidikan diasaskan pada kebenaran dan berpunca dari keyakinan etika mereka yang mempraktikkannya ke arah pencapaian kemajuan dan kesejahteraan masyarakat. Oleh itu, ini adalah institusi yang berkomitmen untuk masyarakat, dalam penjanaan dan penyebaran pengetahuan, mendidik dengan cemerlang, untuk menyumbang kepada pembinaan kehidupan seharian, yang berlandaskan agama Kristian yang mempunyai kesan sosial yang tinggi berdasarkan etika. , Judeo-Christian, standard moral, dan nilai yang mengenali orang lain.

  • Guatemala City, Guatemala

  Don Bosco Salesian Association menandatangani Perjanjian Kerjasama Akademik dengan Francisco Marroquín University pada tahun 1971. Mulai tahun 1972, Don Bosco Salesians mengembangkan program humanistik yang disokong oleh Francisco Marroquín University. Kerjaya, jabatan, dan fakulti diciptakan. Antara program yang terkenal ialah: Guru Pendidikan dan Sains Pendidikan, Guru Teologi, Guru Bahasa Inggeris, dan Guru Sejarah. Fakulti Sains Komunikasi mempunyai perkembangan yang hebat dan kepakaran Juruteknik dan Sarjana Muda Sains dalam Komunikasi Sosial, Sarjana Muda Periklanan dan Sarjana Pengeluaran Radio dan Televisyen telah ditubuhkan. Di sana Mesoamerican University bermula. Dengan memanfaatkan pengalaman dan pengembangan universiti yang telah dicapai, prosedur untuk mendirikan universiti baru bermula pada tahun 1996. Yang pertama. Pada bulan Oktober 1999, Mesoamerican University telah diluluskan oleh Majlis Pendidikan Swasta Tinggi Guatemala. Pada tahun 2000, universiti baru mula berfungsi dengan Fakulti Sains Manusia dan Sosial dan Ilmu Komunikasi Sosial. Setahun kemudian, dalam pakatan strategik dengan Gabungan Pengurus Guatemala, ESAG, Escuela Superior de Alta Gerencia, diciptakan untuk mengajar Sarjana. Pada tahun 2002, 15 kerjaya dari kota Quetzaltenango digabungkan sebagai sebahagian daripada Mesoamerican University . Pada tahun 2003, Fakulti Perubatan diberi kuasa di markas tersebut.

  • Guatemala City, Guatemala

  Universidad Del Valle De Guatemala adalah salah satu universiti paling berprestij di Amerika Tengah. Kami berada di barisan hadapan teknologi dan dalam mempromosikan penyelidikan dan pengajaran peringkat tinggi. Kami bukan universiti swasta. 1 di Amerika Tengah dan Panama, menurut peringkat QS dan satu-satunya universiti dengan akreditasi institusi Pahlawan di Guatemala. Selama lebih dari 50 tahun, kami telah mencari dan mengalu-alukan orang berbakat yang ingin menjadi ejen perubahan. Kami menawarkan model khas dengan fokus seni liberal yang luas, disatukan dengan latihan khusus dalam sains, teknologi, inovasi, keusahawanan, dan pendidikan. Kedua-dua portfolio program kami dan agenda penyelidikan dan jangkauan kami memenuhi keperluan persekitaran kita, generasi baru pelajar, dan mempromosikan pencarian jalan keluar untuk mengatasi cabaran masyarakat kita. Di tiga kampus kami, UVG ​​telah dicirikan sebagai institusi yang mencari kecemerlangan akademik dengan nilai dan kriteria untuk membantu semua pelajar, melalui bantuan kewangan dan biasiswa untuk anak muda berbakat dengan sumber yang terhad.

  • Guatemala City, Guatemala

  Da Vinci University of Guatemala adalah institusi pendidikan tinggi, yang proposal pendidikannya didasarkan pada prinsip kebenaran, integriti, pencarian kecemerlangan, tanggungjawab sosial, dan relevansi pengetahuan. Da Vinci University of Guatemala memahami bahawa kebenaran adalah nilai asas, dan oleh itu pencarian, praktiknya, dan pembelaannya terbenam dalam tindakannya, terutama melalui penyelidikan akademik dan institusi, yang juga menyumbang kepada pengembangan sains dan pengembangan sosial . Prinsip asas lain ialah integriti. Da Vinci University of Guatemala memahami bahawa pengetahuan luas dan pelbagai dan bahawa program pendidikannya perlu menyediakan, sejauh mungkin, pengetahuan integratif dari pelbagai bidang, agar profesional yang lulus mendapat latihan yang komprehensif. Keunggulan sebagai prinsip tindakan adalah nilai keutamaan bagi Da Vinci University of Guatemala. Difahamkan bahawa pencarian kecemerlangan tidak berakhir dan oleh itu tindakan anggotanya, dan juga programnya, mesti dijalankan dengan berkualiti sesuai dengan norma dan piawaian yang memastikan pencapaiannya. Prinsip asas lain adalah relevansi, yang dipahami sebagai kaitan dan kesesuaian antara cadangan pendidikannya dan tuntutan masyarakat dan sektor produktif. Da Vinci University of Guatemala bertujuan untuk mendidik para profesional yang mempunyai kemampuan untuk membuat penilaian kritis dan mempunyai fleksibiliti dan kemampuan menyesuaikan diri yang tinggi ketika menjalankan profesion mereka. Ini mungkin berlaku sekiranya pengetahuan yang disediakan untuk mereka relevan dengan realiti dan evolusi sains, teknologi, dan sosial yang berterusan.

  • Guatemala City, Guatemala

  Universiti telah difahami sebagai penghubung, jambatan, "isthmus" yang menyatukan penyelidikan saintifik dan amalan profesional; nilai kekal dan semangat kreatif dan inovatif; masalah sosial negara dan acara antarabangsa; universiti dan syarikat; latihan humanistik dan teknologi moden. Untuk menyokong kualiti kami dalam latihan akademik, UNIS telah menjalani proses akreditasi berterusan, yang menjamin standard program pendidikan kami, profil profesor kami, alat dalam menjalankan kerjaya, seperti program khusus. Untuk proses ini, Universidad del Istmo mempercayai ANECA untuk memulakan proses Pensijilan Kualiti Akademik Antarabangsanya pada tahun 2014. ANECA adalah landasan negara yang bertujuan untuk memberikan jaminan kualiti luaran kepada sistem universiti dan menyumbang kepada peningkatannya yang berterusan, begitu juga, ia berkembang berbeza program untuk menjalankan aktivitinya (penilaian, pensijilan, dan akreditasi), untuk mengintegrasikan sistem kami ke Kawasan Pendidikan Tinggi Eropah.

  • Guatemala City, Guatemala

  Sebagai satu-satunya universiti negeri, ia bertanggung jawab secara eksklusif untuk mengarahkan, mengatur, dan mengembangkan pendidikan tinggi negeri dan pendidikan negara, serta penyebaran budaya dalam semua manifestasi. Ini akan mempromosikan dengan segala cara dalam jangkauannya penyelidikan dalam semua bidang pengetahuan manusia dan akan bekerjasama dalam kajian dan penyelesaian masalah nasional. Tujuan asasnya adalah untuk meningkatkan tahap kerohanian penduduk Republik, memelihara, mempromosikan, dan menyebarkan budaya dan pengetahuan saintifik. Ini akan menyumbang kepada terwujudnya kesatuan Amerika Tengah dan untuk tujuan ini, ia akan mencari pertukaran akademik, pelajar, dan segala sesuatu yang cenderung kepada ikatan rohani orang-orang isthmus. University of San Carlos de Guatemala adalah institusi pendidikan tinggi negeri, yang berautonomi, dengan budaya demokratik, dengan pendekatan berbilang dan antarbudaya, dihubungkan dan berkomitmen untuk pembangunan saintifik, sosial, humanistik dan persekitaran dengan pengurusan yang terkini, dinamik, berkesan dan dengan sumber yang digunakan secara optimum untuk mencapai tujuan dan objektifnya, pendidik profesional dengan prinsip etika dan kecemerlangan akademik.

  • Guatemala City, Guatemala

  Universiti Mariano Gálvez adalah institusi pendidikan tinggi swasta, bebas dan bebas keuntungan yang beroperasi sesuai dengan undang-undang yang bersifat institusi, yang diluluskan pada 29 Januari 1966, oleh Majlis Tertinggi Universiti San Carlos de Guatemala . Namanya menghormati negarawan, pahlawan, dan pakar undang-undang terkenal Doktor José Mariano Gálvez (Ketua Negara Guatemala 1831-1838), pengasas Akademi Pengajian dan pembaharuan pendidikan Guatemala, yang mempromosikan inovasi penting dalam semua susunan kehidupan negeri. Peningkatan pengajaran awam disebabkan olehnya. Dia memperjuangkan ajaran itu sekular, dia adalah pengasas Perpustakaan Nasional dan Muzium, dia menghormati undang-undang dan jaminan individu, kebebasan akhbar, dan pelepasan pemikiran. Sesuai dengan prinsip Institusi, Universiti Mariano Gálvez melayani, pada dasarnya, latihan etika, saintifik, profesional dan teknikal pelajar, melalui latihan pengajaran, penyelidikan dan perkhidmatan yang bersepadu kepada masyarakat dan normatif, kebebasan akademik, pentadbiran, disiplin dan ekonomi; kepada pemuliharaan dan pengembangan sains dan budaya sebagai warisan sejagat; untuk mempromosikan penyelidikan sebagai sumber pengetahuan dan kemajuan dan kajian masalah nasional untuk menyumbang kepada penyelesaiannya. Cita-cita yang mengilhami para pengasasnya tetap berlaku, kerana keprihatinan Universiti dalam pengajarannya, latihan menyeluruh para pelajarnya dalam lingkungan kebebasan, saling menghormati, dan semangat hidup bersama.

  • Guatemala City, Guatemala

  Universidad InterNaciones adalah pusat pendidikan tinggi bertaraf dunia untuk kecemerlangan akademiknya, yang memfasilitasi pembentukan makhluk yang tidak terpisahkan, yang mendorong pencarian kebenaran, kecantikan dan kebaikan. Itu mendorong pengembangan kecerdasan, pemikiran, kreativiti dan kemahuan untuk mengantisipasi cabaran yang dihadapi oleh masyarakat masa kini dan unjuran masa depannya.

  • Guatemala City, Guatemala

  Kami adalah sekolah perniagaan moden dan inklusif dengan masa depan sebagai sudut pandang dan peta jalan perjalanan yang dituntut oleh rantau kami untuk menghadapi cabaran yang timbul pada abad ke-21; Kami berkomitmen untuk mencari idea avant-garde secara kekal untuk mempraktikkannya, dan dengan cara berfikir yang mendorong tindakan dan merangkumi perubahan kekal dari budaya kita untuk mencapai pertukaran idea dan pengetahuan yang berterusan.

  • Boulder, Amerika Syarikat
  • Boca Raton, Amerika Syarikat
  • + 1 lebih

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...

  • Guatemala City, Guatemala
  • Cahabon, Guatemala
  • + 18 lebih

  Di Universidad Panamericana kita mempunyai sistem pendidikan tinggi yang lengkap. Kami menyumbang kepada pembangunan negara, melalui latihan inovatif dan pilihan profesionalisasi universiti dengan standard kualiti akademik yang tinggi.

  • Guatemala City, Guatemala

  This program is only available as a second part of the Dual Degree Program after students. is only available via our highly accredited University...