Keystone logo
Emiriah Arab Bersatu

Belajar MBA dalam Emiriah Arab Bersatu 2024

Belajar di Emiriah Arab Bersatu

Pendapatan Ijazah Perniagaan di Emiriah Arab Bersatu Sarjana Muda, Ijazah Sarjana dan Ijazah Kedoktoran dalam perniagaan dan kepakaran perniagaan boleh didapati di UAE di universiti-universiti awam dan swasta. Suruhanjaya Pengiktirafan Akademik telah ditubuhkan oleh Kementerian Pengajian Tinggi dan Penyelidikan Saintifik untuk memastikan pelesenan yang betul digunakan untuk institusi pengajian tinggi dan juga program ijazah mereka. Selain universiti, UAE juga telah universiti antarabangsa dipanggil perkongsian global yang terletak di zon khas yang dikenali sebagai Bandar Akademik dan Dubai Knowledge Village. Perkongsian Global adalah kompleks multi-universiti yang memenuhi kawasan pelajar yang, atas apa jua sebab, tidak boleh belajar di luar negara tetapi mahu untuk mendapatkan pengalaman pendidikan yang sama untuk belajar di luar negara.Yuran Pengajian dan Tempoh panjang program Program Ijazah Ijazah adalah bersamaan dengan panjang program Eropah, dengan Ijazah Sarjana Muda Sastera mengambil tiga hingga empat tahun dan Sarjana 's mengambil satu atau dua tahun lagi. Masa siap untuk ijazah doktor falsafah bergantung kepada bidang pengkhususan pelajar yang mengejar, dengan beberapa bidang yang memerlukan penyelidikan lebih akademik daripada yang lain. Yuran pengajian adalah lebih tinggi di UAE daripada kebanyakan negara-negara lain. Walaupun terdapat bantuan kewangan untuk pelajar-pelajar yang layak, ramai yang tidak layak hanya kerana pendapatan per kapita adalah jauh melebihi harga purata dan gas / tenaga adalah rendah. Mengapa Perolehi Ijazah Perniagaan di UAE? Sistem pendidikan yang lebih tinggi di UAE telah berkembang dan berkembang dengan ketara sepanjang dekad yang lalu dan kini menawarkan pelbagai darjah pelbagai perniagaan, dari BA dalam Gunaan Perniagaan dan Ekonomi Global dengan Ijazah Sarjana 's dalam Perniagaan Antarabangsa atau Pemasaran dan Kewangan.Peluang pekerjaan memang wujud tetapi persaingan sengit di kalangan syarikat-syarikat yang mengupah hanya pemegang ijazah terbaik dan paling terang UAE.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  673
 • Bahagian utiliti

  53
 • Langganan Internet

  91
 • Pengangkutan tempatan

  68

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  7
 • Tiket pawagam

  11
 • Pint bir tempatan

  9

Kira-kira Emiriah Arab Bersatu

Berkongsi sempadan darat dengan Arab Saudi dan Oman dan sempadan laut dengan Pakistan, Iran dan Qatar, Emiriyah Arab Bersatu (UAE) adalah sebuah negara yang agak baru (est. 1971) terdiri daripada tujuh emiriah (pemerintah) setiap satu ditadbir oleh seorang amir yang, sebagai kumpulan, terdiri daripada UAE 's Majlis Tertinggi Persekutuan. Abu Dhabi adalah ibu kota UAE, Arab adalah bahasa rasmi dan agama Islam adalah agama rasmi. Oleh kerana minyak dan gas rizab besar-besaran, UAE menikmati ekonomi berpendapatan tinggi dan lebihan dagangan yang besar. Dubai adalah bandar UAE 's yang paling ramai penduduk dan juga dianggap pintu masuk perniagaan ke Afrika dan Asia Barat, bahan api ekonomi yang kedua hanya ke Arab Saudi, dengan KDNK sebanyak lebih $ 370000000000 setahun. Di samping itu, UAW telah disenaraikan dalam 20 negara terbaik untuk melakukan perniagaan dengan, berdasarkan persekitaran kawal selia dan ekonomi yang semakin meningkat.

Keperluan Visa

Pelajar yang ingin belajar di UAE perlu memohon Visa Pelajar UAE. Visa pelajar ditawarkan untuk program sepenuh masa. Terdapat visa jangka pendek dan jangka panjang.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa Pelajar UAE

Harga dan mata wang

Kos permit kediaman untuk pelajar bergantung kepada penaja (ibu bapa atau universiti), bidang kuasa penaja (dalam kes universiti), jika pemohon berada di dalam atau di luar UAE dan jika permohonan diproses secara biasa atau cara dipercepatkan.

Siapa yang boleh memohon visa?

Undang-undang Emiriah Arab Bersatu menghendaki semua pelajar bukan warganegara (kecuali warganegara GCC) mendapatkan 'Permit Masuk Pelajar', diikuti dengan 'Visa Kediaman Pelajar' sepanjang tempoh pengajian mereka. Negara anggota GCC (Majlis Kerjasama Teluk) ialah Bahrain, Kuwait, Oman, Qatar, Arab Saudi dan Emiriah Arab Bersatu.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

universiti UAE

Visa Pelajar UAE untuk pelajar antarabangsa difasilitasi oleh universiti UAE sendiri. Pelajar boleh menghantar dokumen mereka terus ke universiti.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Sebaik sahaja universiti menghantar surat tawaran kepada anda untuk program tersebut dan anda menerimanya, ia akan memulakan proses permohonan visa. Visa pelajar UAE tidak memerlukan pelajar antarabangsa hadir untuk temu duga visa berasingan.

Walaupun proses dokumentasi mungkin berbeza dari universiti ke universiti, beberapa dokumen yang lazim diperlukan untuk Visa Pelajar UAE ialah:

 • Salinan Pasport berwarna sah sekurang-kurangnya selama tujuh bulan.
 • Gambar berukuran pasport berwarna
 • Borang Universiti yang diisi
 • Salinan resit yuran pengajian dan Visa
 • Dokumen insurans perubatan yang lengkap

Bilakah anda perlu memohon?

Sebaik-baiknya, proses visa pelajar harus bermula sekurang-kurangnya 1–2 bulan sebelum permulaan semester, supaya mereka boleh menjaga aspek lain dalam senarai semak berlepas. Ia biasanya mengambil masa kira-kira 15–20 hari untuk visa diproses, bagaimanapun, ia berbeza dari universiti ke universiti. Pelajar antarabangsa juga mempunyai pilihan untuk memilih pemprosesan Ekspres, yang kosnya lebih tinggi daripada pemprosesan biasa. Di bawah pemprosesan Ekspres, pelajar boleh mendapatkan Visa Pelajar UAE dalam masa 10 hari.

Visa pelajar UAE sah untuk tempoh 12 bulan. Pelajar antarabangsa perlu memperbaharui visa pelajar mereka pada akhir tempoh 12 bulan jika program mereka lebih lama daripada tempoh tersebut. Pelajar akan dikenakan bayaran pembaharuan visa dan insurans kesihatan untuk pembaharuan. Pelajar antarabangsa perlu mengemukakan dokumen pembaharuan visa mereka sekurang-kurangnya sebulan sebelum tarikh tamat tempoh visa.

Masa pemprosesan

20 Days

Peluang kerja

Pelajar antarabangsa di UAE boleh mengambil kerja di dalam kampus dan juga di luar kampus. Walau bagaimanapun, mereka akan memerlukan kebenaran untuk universiti mereka untuk ini. Jika pelajar mempunyai tajaan universiti, mereka boleh menghubungi jabatan Buruh UAE untuk mendapatkan permit untuk mengambil kerja sambilan di UAE.

Anggaran kos permit kediaman pelajar ialah Dh2,500 tidak termasuk deposit keselamatan (jika berkenaan), yuran pembukaan fail (jika berkenaan), pengesahan dokumen dan terjemahan (jika perlu). Bayaran tambahan sebanyak Dh500 untuk permit kerja pelajar akan dikenakan.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Terdapat, biasanya, tiga sebab mengapa Visa Pelajar UAE anda boleh ditolak:

 1. Badan imigresen mungkin menafikannya.
 2. Pendaftar universiti mungkin menolaknya.
 3. Pelajar mungkin gagal menyelesaikan ujian perubatan (diperlukan di bawah proses permohonan visa Pelajar).