Keystone logo
Cyprus

Belajar MBA dalam Cyprus 2024

Belajar di Cyprus

Pendapatan Ijazah Perniagaan di Cyprus Cyprus Menurut 'laman web Pengajian Tinggi, negara ini ' sistem pendidikan tinggi s adalah amat dipengaruhi oleh Kawasan Pengajian Tinggi Eropah seperti yang ditakrifkan oleh Proses Bologna. Yang terdiri daripada universiti swasta dan awam, Cyprus 'program pendidikan tinggi yang dikawal selia oleh Jabatan Pengajian Tinggi dan Pendidikan Tinggi, yang juga menetapkan kurikulum khusus dan kos tuisyen bagi institusi awam. Para pelajar boleh mendapat Ijazah Sarjana Muda darjah perniagaan 's, Master ' s dan Doktor yang pakar dalam pelbagai aspek perniagaan dan industri kewangan. Contoh darjah ditawarkan termasuk Master popular 's Pentadbiran Perniagaan, Pengurusan Sumber Manusia, Pengurusan Pelancongan, Pengurusan Kewangan / Pelaburan dan Strategi Pemasaran. Yuran Pengajian kos tuisyen tahunan di universiti-universiti awam mungkin berbeza-beza dari satu sekolah yang lain.Biasiswa boleh didapati di kebanyakan institusi awam serta subsidi lepasan ijazah bagi pelajar yang memilih untuk bekerja sebagai pembantu pengajar, penyelia makmal dan tutor. Yuran universiti swasta mungkin jauh lebih tinggi daripada tuisyen universiti awam supaya pelajar mengingati sebuah sekolah swasta perlu menyemak dengan sekolah tertentu yang mana mereka berminat untuk perbelanjaan program ijazah tahunan. Mengapa Perolehi Ijazah Perniagaan di Cyprus? Pelajar ijazah Perniagaan dijamin pendidikan berkualiti di Cyprus sebagai tambahan kepada martabat pendapatan ijazah perniagaan yang diiktiraf di peringkat antarabangsa. Cyprus menawarkan perbelanjaan yang mampu ditanggung dan kos tuisyen dikurangkan dengan adanya biasiswa dan juga insurans perubatan percuma untuk sesiapa sahaja belajar atau bekerja di Cyprus.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  567
 • Bahagian utiliti

  60
 • Langganan Internet

  34
 • Pengangkutan tempatan

  40

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  7
 • Tiket pawagam

  10
 • Pint bir tempatan

  3

Kira-kira Cyprus

Cyprus adalah sebuah negara pulau yang dikelilingi oleh Laut Mediterranean Timur dan terletak di utara Mesir, selatan Turki, Greece timur dan barat Turki. Pelajar perniagaan belajar di Cyprus akan mendapati bahawa bahagian utara Cyprus secara rasmi dipanggil Republik Turki Utara Cyprus. Oleh kerana bahagian ini, Cyprus telah ditubuhkan Turki dan Yunani sebagai bahasa rasmi, dengan Cyprus Maronite Arab dan Armenia sebagai bahasa minoriti. Disokong oleh industri pelancongan yang berkembang maju, Cyprus mempunyai, pendapatan per kapita yang tinggi dan ekonomi yang semakin maju yang merupakan antara 20 teratas dalam Indeks Pembangunan Manusia. Cyprus menyertai Kesatuan Eropah pada tahun 2004 dan zon Euro pada tahun 2008. Oleh itu, Euro adalah mata wang dalam Republik Cyprus tetapi tidak di utara Cyprus, di mana lira Turki masih digunakan.Oleh kerana perkembangan yang pesat dalam pasaran hartanah Cyprus 'sepanjang dekad yang lalu, pelajar mendapat ijazah perniagaan khusus berorientasikan sekitar melabur, membangunkan, menjual dan membeli harta di Cyprus umumnya akan mencari pasaran kerja yang terbuka dan fleksibel di Cyprus.

Keperluan Visa

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa pelajar

Harga dan mata wang

EUR 40

Yuran visa pelajar berbeza-beza dan boleh menjadi sekitar 40 EUR. Yuran mungkin tertakluk kepada perubahan.

Siapa yang boleh memohon visa?

Calon yang merupakan warga EU boleh memasuki Cyprus sebagai pelawat. Apabila tiba di institusi pendidikan, mereka mesti menyerahkan beberapa dokumen ke pejabat kemasukan institusi pendidikan - lihat di bawah "Bagaimana untuk membuat permohonan?".

Pelajar antarabangsa dari negara bukan EU memerlukan visa pelajar sebelum memasuki Cyprus. Visa pelajar dikeluarkan hanya kepada pelajar antarabangsa sepenuh masa. Pelajar sepenuh masa ialah pelajar yang mengambil sekurang-kurangnya 12 kredit dalam satu semester.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Kedutaan/Suruhanjaya Tinggi/Konsulat Republik Cyprus

Anda hendaklah memohon sendiri di Kedutaan / Suruhanjaya Tinggi / Konsulat Republik Cyprus di negara tempat tinggal anda.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Pelajar bukan EU:

Anda perlu menyediakan dokumen berikut semasa memohon visa pelajar anda:

 • Borang permohonan yang lengkap.
 • Yuran permohonan sebanyak 15-30 Cyprus Pounds (tidak akan dikembalikan).
 • Empat (4) keping gambar berukuran pasport.
 • Salinan kelayakan akademik pelajar yang telah disahkan (disahkan benar).
 • Bukti kecekapan dalam bahasa Inggeris (jika boleh)
 • Satu salinan pasport mereka. Pasport hendaklah sah sekurang-kurangnya satu (1) tahun dari tarikh ketibaan pelajar.

Pejabat Kemasukan akan menyampaikan butiran mengenai tarikh temu duga dan dokumen yang diperlukan kepada calon tepat pada masanya untuk temu duga.

Semasa temu duga visa di Kedutaan/ Suruhanjaya Tinggi/ Konsulat Republik Cyprus, calon mesti mengemukakan:

 • Kelayakan akademik asal dan salinannya yang disahkan dalam bahasa Inggeris atau terjemahan bahasa Inggeris. \
 • Pasport mereka, sah untuk sekurang-kurangnya satu (1) tahun dari tarikh ketibaan mereka ke Cyprus
 • Sijil kelakuan baik terbaru yang dikeluarkan oleh polis negara asal atau tempat tinggal.
 • Jaminan kewangan baru-baru ini dikeluarkan oleh penaja pelajar

Pelajar mesti melaporkan diri kepada institusi pendidikan pada hari bekerja pertama selepas ketibaan mereka untuk mendaftar dan meneruskan baki formaliti yang diperlukan untuk pengeluaran permit kediaman sementara.
Pelajar antarabangsa harus mendaftar dengan Cawangan Orang Asing Polis Daerah dalam masa tujuh hari dari hari ketibaan di Cyprus.

Pelajar EU: Apabila tiba di institusi pendidikan, mereka mesti menyerahkan perkara berikut kepada pejabat kemasukan institusi pendidikan:

 • Borang permohonan yang lengkap.
 • Yuran permohonan sebanyak 15-30 Cyprus Pounds (tidak akan dikembalikan).
 • Empat (4) keping gambar berukuran pasport.
 • Salinan kelayakan akademik pelajar yang telah disahkan (disahkan benar).
 • Bukti kecekapan dalam bahasa Inggeris (jika boleh)
 • Satu salinan pasport mereka. Pasport hendaklah sah sekurang-kurangnya satu (1) tahun dari tarikh ketibaan pelajar.
 • Sijil kelakuan baik terbaru yang dikeluarkan oleh polis negara asal atau tempat tinggal.

Sebagai tambahan kepada perkara di atas, calon perlu membayar yuran pendaftaran, yuran pengajian semester, dan mendaftar mata pelajaran. Seterusnya, mereka mesti memohon kepada Jabatan Migrasi untuk mendapatkan permit kediaman sementara.

Bilakah anda perlu memohon?

Anda perlu memohon visa pelajar anda sekurang-kurangnya 2-3 bulan sebelum ketibaan anda yang dirancang ke Cyprus.

Panjang visa pelajar bergantung pada tempoh program pengajian anda.

Masa pemprosesan

3 Months

Peluang kerja

Biasanya, pelajar asing dari negara bukan EU tidak dibenarkan bekerja sepanjang pengajian mereka di Cyprus. Pengecualian boleh dibuat oleh Kerajaan Republik Cyprus untuk kursus, di mana permit kerja boleh dikeluarkan untuk membolehkan latihan praktikal sepanjang cuti musim panas.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa anda mungkin ditolak jika anda tidak dapat menunjukkan bukti dana yang diperlukan, atau jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap.

Sila ambil perhatian: Visa pelajar dikeluarkan untuk institusi pendidikan tertentu. Sekiranya pelajar asing membuat keputusan untuk menukar institusi pendidikan, seseorang itu mesti mendapatkan permit kediaman baharu.