Keystone logo
Austria

Belajar MBA dalam Austria 2024

Belajar di Austria

Apa Jenis Pengajian Perniagaan Program Adakah Terdapat dalam Austria? Austria menyediakan pelbagai program pengajian perniagaan. Pelajar boleh mendaftar dalam ijazah sarjana muda 's. Ini jenis program mengambil masa tiga hingga empat tahun untuk disiapkan. Ramai pelajar antarabangsa boleh mendaftar dalam program ijazah sarjana yang 's. MBA kajian di Austria adalah sama seperti yang disediakan di seluruh Kesatuan Eropah. Pelajar antarabangsa sering boleh mendaftar di mana-mana program-program ini. Terdapat banyak jenis pilihan MBA tersedia, termasuk Global MBA dan Eksekutif MBA program. Pelajar kemudian boleh menjadi pakar ijazah mereka agar sesuai dengan keperluan mereka, seperti memberi tumpuan kepada perniagaan antarabangsa, pemasaran, pelancongan, atau perhubungan awam. Berapa Banyak Adakah Ia Kos untuk Lengkapkan Program MBA di Austria? The tuisyen untuk program MBA berkisar secara meluas. Dalam kebanyakan kes, kos adalah lebih kurang sama atau lebih tinggi sedikit daripada sekolah-sekolah lain di Eropah.Kebanyakan pelajar antarabangsa mengikuti 'program ijazah s, yang cenderung untuk kos lebih daripada sarjana muda ' master kursus ijazah s. Program-program ini secara amnya boleh siap dalam tempoh dua tahun. Bagaimana Pelajar Antarabangsa Boleh Mendaftar? Pelajar yang berminat di sebuah sekolah khusus boleh mengemukakan permohonan terus ke sekolah. Pelajar itu kemudian, setelah mendapat kelulusan dan pengesahan kelayakan semasa beliau, boleh memohon untuk kemasukan ke negara ini melalui visa. Selepas Bergraduat Pelajar antarabangsa yang berjaya menamatkan pengajian dengan ijazah pengajian perniagaan di Austria boleh mencari pekerjaan di negara ini sebaik sahaja mereka menamatkan pengajian. Walau bagaimanapun, terdapat persaingan untuk pekerjaan itu. Pelajar sering mengupah apabila mereka mempunyai pendidikan yang luas dalam kawasan fokus kajian perniagaan. Pendidikan di Austria dianggap berkualiti tinggi, yang bermakna ramai pelajar dapat menggunakan pendidikan yang di tempat lain.Austria pelajar siswazah sering dapat mencari pekerjaan dengan syarikat-syarikat yang terdapat di sini. Di samping itu, ramai yang membuat keputusan untuk membuka perniagaan sendiri.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  496
 • Bahagian utiliti

  106
 • Langganan Internet

  33
 • Pengangkutan tempatan

  50

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  9
 • Tiket pawagam

  12
 • Pint bir tempatan

  4

Kira-kira Austria

Austria adalah sebuah negara yang terletak di Eropah Tengah, di pemondok dari Republik Czech dan Jerman. Ia adalah rumah kepada kira-kira 8.5 juta orang. Negara ini terkenal dengan pusat peranginan dan gaya hidup santai di kawasan Alps, tetapi ia juga merupakan ekonomi yang kuat dan sebuah tempat pusat kebudayaan yang penting bagi rantau ini. Kawasan ini mempunyai gabungan unik budaya termasuk Jerman, Bavaria, Croatia, dan Hungary. Pelajar-pelajar yang ingin belajar di Austria sering boleh berbuat demikian, tetapi perlu memahami pilihan mereka dan proses.

Keperluan Visa

 1. Visa Perjalanan C (""Schengenvisa""): melayakkan anda untuk tinggal di Austria dan di semua negara Schengen yang lain selama maksimum 90 hari.
 2. Visa D (visa Kebangsaan Austria, Aufenthaltsvisum D) - untuk penginapan sekurang-kurangnya 91 hari sehingga maksimum 6 bulan; tidak perlu jika anda warga Jepun.
 3. Aufenthaltsbewilligung Studierende (permit kediaman sementara untuk pelajar) - untuk penginapan lebih daripada 6 bulan.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa Perjalanan C; Visa D; Aufenthaltsbewilligung Studierende

Harga dan mata wang

EUR 71

 • Untuk Visa C: 71 EUR
 • Untuk Visa D: 176 EUR
 • Untuk Permit Tinggal: 141 EUR

Harga boleh berubah.

Siapa yang boleh memohon visa?

Warganegara negara anggota EU dan EEA, serta warga Switzerland, tidak memerlukan visa untuk Austria. Apabila tinggal di Austria selama lebih daripada 3 bulan mereka, walau bagaimanapun, perlu memohon ""Lichtbildausweis für EWR-Bürger/innen"" yang merupakan pengesahan pendaftaran di pejabat imigresen dalam tempoh 3 bulan selepas masuk ke Austria.

Warga asing lain perlu memohon permit kediaman untuk tujuan pengajian (Aufenthaltsbewilligung Studierende) di pihak berkuasa wakil Austria sebelum masuk ke Austria selepas menerima pemberitahuan kemasukan.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Pihak berkuasa perwakilan Austria (kedutaan, konsulat jeneral)

Anda perlu memohon visa pelajar sendiri di pihak berkuasa perwakilan Austria (kedutaan, konsulat jeneral) sebelum pergi ke Austria.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Semua pemohon visa mesti hadir sendiri di kedutaan/konsulat Austria. Dokumen yang perlu diserahkan untuk pendaftaran termasuk:

 1. Borang permohonan yang lengkap dan ditandatangani (boleh didapati daripada pihak berkuasa wakil; boleh juga dimuat turun dari Internet)
 2. Pasport yang sah (sepatutnya sah sepanjang tempoh penginapan anda di Austria)
 3. Gambar berwarna berukuran pasport (antara 3.5 x 4.5 cm dan 4.0 x 5.0 cm)
 4. Sijil kelahiran
 5. Sijil kelakuan baik (jika ada)
 6. Insuran kesihatan
 7. Pemberitahuan kemasukan institusi pendidikan Austria
 8. Bukti cara kewangan yang mencukupi untuk menampung kos sara hidup seseorang selama 12 bulan lebih awal (untuk pelajar berumur sehingga 24 tahun: 426.57 EUR/bulan; untuk pelajar berumur lebih dari 24 tahun: 772.40 EUR/bulan (jumlah ini termasuk sewa untuk penginapan sehingga 239.15 EUR pada 2009), cth: buku/akaun bank simpanan di Austria / pengisytiharan jaminan seseorang yang tinggal di Austria/Cek Pengembara
 9. Bukti penginapan (perjanjian sewa, perjanjian penginapan dengan dewan kediaman pelajar).

Di Austria, adalah wajib untuk mendaftar dengan pihak berkuasa perbandaran (Meldeamt: Gemeindeamt, Magistratisches Bezirksamt) dalam masa tiga hari bekerja selepas memasuki negara ini.

Bilakah anda perlu memohon?

Untuk visa jangka pendek (visa D): Benarkan 15 hari untuk diproses. Permohonan visa sebaiknya dihantar sekurang-kurangnya 3-4 minggu sebelum berlepas tetapi tidak melebihi 3 bulan sebelum berlepas.

Untuk visa jangka panjang: Permohonan visa anda akan dihantar ke Austria dan keputusannya perlu ditunggu di negara asal seseorang - oleh itu permohonan hendaklah dikemukakan sekurang-kurangnya 3 bulan sebelum ketibaan yang dimaksudkan di Austria. Tempoh pemprosesan am untuk Permit Tinggal adalah tiga hingga enam bulan sehingga anda akan menerima keputusan daripada pihak berkuasa Austria.

Hanya hak milik kediaman (permit kediaman (Aufenthaltsbewilligung) dan permit penyelesaian (Niederlassungsbewilligung) boleh diperbaharui di Austria. Anda perlu memohon pembaharuan sebelum tamat tempoh permit asal. Sehingga keputusan mengenai pembaharuan telah diambil, anda boleh – walaupun selepas tamat tempoh permit asal anda – tinggal di Austria.

Masa pemprosesan

3 Months

Peluang kerja

Warganegara negara EU, serta Liechtenstein, Iceland, Norway, dan Switzerland, tidak memerlukan permit kerja untuk bekerja di Austria. Jika permit kerja diberikan pelajar ini tidak dihadkan dari segi tahap kerja mereka, iaitu kerja yang dibenarkan mereka tidak terhad kepada kerja bermusim atau kerja pendapatan minimum (geringfügige Beschäftigung). Salah satu syarat permit kerja ialah kekosongan jawatan tidak boleh diisi oleh penganggur yang berdaftar dengan perkhidmatan pekerjaan.

Pelajar dari negara Bukan EU dan Croatia tertakluk kepada Akta yang Mentadbir Penggajian Warganegara Asing dan memerlukan permit pekerjaan (Beschäftigungsbewilligung). Pelajar yang merupakan warganegara negara ketiga mendapat permit kerja sehingga 10 jam seminggu jika mereka belajar dalam program ijazah Sarjana Muda, pelajar dalam program ijazah Sarjana dibenarkan bekerja dengan permit kerja sehingga 20 jam seminggu. Pekerjaan sepenuh masa boleh dilakukan untuk tempoh yang tidak ada kuliah. Permit kerja perlu dipohon di perkhidmatan pekerjaan (Arbeitsmarktservice, AMS) oleh majikan sekurang-kurangnya 6 minggu sebelum permulaan pekerjaan dan hanya sah untuk pekerjaan tertentu dengan majikan tertentu.

Jam setiap minggu

10

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa anda mungkin ditolak jika anda tidak dapat menunjukkan bukti dana yang diperlukan, atau jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap.