Keystone logo
Australia

Belajar MBA dalam Australia 2024

Belajar di Australia

Australia adalah sebuah negara yang terletak jauh ke selatan di Hemisfera Selatan. Ini negara pelbagai budaya dikenali kerana kecanggihannya dan juga di kawasan pedalaman yang lasak. Ia juga mempunyai sistem pendidikan bertaraf dunia dan, oleh kerana sebuah negara berbahasa Inggeris, telah menjadi sangat popular di kalangan pelajar antarabangsa yang ingin latihan perniagaan yang maju. Kebanyakan daripada penduduk Australia telah menetap di kawasan pantai selatan dan timur. Ekonomi yang berkembang maju Australia 's telah memberikannya pendapatan yang kelima terbesar per kapita di dunia. Hari ini, industri utamanya terdapat terutamanya dalam sumber-sumber semulajadi. Pelancongan juga merupakan sebahagian besar daripada "Tanah Down Di bawah " dan ekonomi yang berkembang pesat.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  769
 • Bahagian utiliti

  67
 • Langganan Internet

  53
 • Pengangkutan tempatan

  103

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  9
 • Tiket pawagam

  13
 • Pint bir tempatan

  6

Kira-kira Australia

Program perniagaan di Australia terdapat dalam negara 's banyak universiti dan kolej, dengan universiti menjadi lokasi terbaik bagi Ijazah Sarjana Perniagaan ijazah. Sekolah-sekolah ini biasanya terletak di sepanjang pantai di negara 's lebih banyak kawasan bandar. Mereka yang ingin belajar perniagaan di Australia akan merasa sebuah negara mengalu-alukan pelajar antarabangsa. Kebanyakan kolej dan universiti digunakan untuk mempunyai pelajar antarabangsa dan mempunyai program untuk membantu mereka acclimate kepada sekolah dan budaya negara ini. Tahun sekolah Australia berlangsung dari Mac hingga Oktober dan dibahagikan kepada dua semester. Pelajar perlu dapat membuktikan penguasaan bahasa Inggeris untuk diterima ke dalam salah satu program ijazah, kerana semua kelas dalam program-program ini diajar dalam bahasa Inggeris. Kos untuk MBA akan berbeza-beza bergantung kepada kolej atau universiti yang dipilih.Pelajar perlu membuat perancangan untuk menghadiri sekurang-kurangnya dua semester sepenuh masa untuk mencapai ijazah MBA, tetapi kajian lebih yang perlu bagi atau pengkhususan atau kursus tertentu. MBA adalah sesuai bagi mereka yang sedang mencari jawatan pengurusan kanan. Ia juga meletakkan pelajar untuk kemajuan kerjaya dan pendapatan yang lebih tinggi dalam bidang perniagaan. Oleh kerana sistem pendidikan Australia 's yang dikenali di seluruh dunia kerana kualiti, pelajar yang lulus dengan ijazah perniagaan dari sebuah universiti Australia akan diterima ke dalam kedudukan perniagaan antarabangsa. Setelah tamat pengajian, pelajar-pelajar yang menerima Ijazah Sarjana Muda Pentadbiran Perniagaan di Australia mungkin layak untuk menjadi ahli dalam banyak badan profesional di Australia dan New Zealand. Tamat pengajian tidak dijamin penerimaan, tetapi ia adalah sebahagian daripada syarat penerimaan.

Keperluan Visa

Untuk semua program pengajian, anda perlu memohon visa pelajar subkelas 500.

Visa Kategori Khas (subkelas 444) adalah untuk warga New Zealand yang ingin belajar di Australia.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

Visa pelajar

Harga dan mata wang

AUD 560

Yuran semasa untuk memohon visa pelajar ditetapkan kepada $560 AUD (~400 €). Harga sentiasa sama tidak kira tempoh pengajian anda. Sila ambil perhatian bahawa harga ini mungkin berbeza-beza bergantung pada lokasi di mana anda memohon Visa Pelajar anda (Australia atau darat).

Siapa yang boleh memohon visa?

Sesiapa yang mendaftar sebagai pelajar antarabangsa dalam kursus yang berlangsung selama empat bulan atau lebih di Australia akan memerlukan visa pelajar. Untuk memohon visa pelajar Australia, anda mesti mempunyai tawaran tanpa syarat tempat di universiti, telah menerima tempat itu secara bertulis dan membayar deposit yuran pengajian yang diperlukan. Program yang anda pilih mestilah antara 12 dan 52 minggu untuk layak mendapat visa pelajar.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Sistem dalam talian

Visa subkelas 500 ini mesti dipohon untuk menggunakan sistem dalam talian.

laman web:https://www.homeaffairs.gov.au/

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Sebelum memohon visa, anda perlu mendapatkan Pengesahan Pendaftaran (COE) atau Surat Tawaran yang mengesahkan bahawa anda telah diterima masuk ke kursus yang didaftarkan di bawah Daftar Institusi Kursus Komanwel (CRICOS).

Apabila melengkapkan borang permohonan visa dalam talian anda, anda perlu memberikan bukti bahawa anda memenuhi:

 1. Keperluan kewangan - amaun yang anda perlu buktikan untuk kos sara hidup (berasingan daripada tuisyen dan perjalanan) ditetapkan pada AU$19,830 (~US$15,170) selama setahun. Sebagai alternatif, anda boleh menunjukkan bukti bahawa pasangan atau ibu bapa anda bersedia untuk menyokong anda dan mereka memperoleh sekurang-kurangnya AU$60,000 (~US$45,850) setahun.
 2. Keperluan penguasaan bahasa Inggeris - Jika anda bukan dari negara berbahasa Inggeris (dan belum menamatkan pengajian sekurang-kurangnya lima tahun di negara berbahasa Inggeris), anda perlu membuktikan anda boleh berbahasa Inggeris ke tahap yang diperlukan dengan IELTS , TOEFL iBT, Pearson Test of English (PTE) Academic, atau Cambridge Advanced English (CAE).
 3. Keperluan kesihatan - Sesetengah pelajar mungkin diminta mengambil pemeriksaan perubatan dan/atau pemeriksaan radiologi untuk menunjukkan mereka berada dalam keadaan sihat (ini terpakai, sebagai contoh, kepada mereka yang berhasrat untuk melatih sebagai doktor, doktor gigi atau jururawat). Kecuali mereka dari Belgium atau Norway, semua pelajar wajib membeli Perlindungan Kesihatan Pelajar Luar Negara (OSHC).
 4. Keperluan watak - Keperluan visa pelajar Australia menetapkan bahawa anda mesti mempunyai perwatakan yang baik untuk memasuki Australia. Ini termasuk pemeriksaan rekod jenayah.

Biasanya, pelajar mesti menyerahkan perkara berikut:

 • Borang permohonan visa pelajar Australia yang lengkap (157A)
 • Yuran permohonan visa berbayar – pada masa ini AU$550 (~US$420 dalam kebanyakan kes
 • Salinan halaman biodata pasport (sesetengah pelajar mungkin diminta untuk menyediakan pasport mereka secara fizikal)
 • Sijil Pendaftaran atau Surat Tawaran
 • Bukti dana yang mencukupi
 • Bukti perlindungan insurans kesihatan
 • Keputusan ujian penguasaan bahasa Inggeris
 • Keputusan semakan rekod jenayah
 • Empat keping gambar terbaru berukuran pasport

Selepas anda memasang dan mengimbas dokumen sokongan anda, anda perlu membuat akaun dan memohon dengan sistem aplikasi 'ImmiAccount' dalam talian: https://www.border.gov.au/immiaccount.

Bilakah anda perlu memohon?

Anda hanya boleh membuat permohonan untuk visa pelajar Australia selepas anda menerima Pengesahan Pendaftaran (CoE) daripada universiti pilihan anda.

Kebanyakan permohonan visa mengambil masa empat minggu untuk diproses. Tempoh visa pelajar bergantung pada program yang anda pilih. Jika anda belajar di Australia untuk kursus yang lebih lama daripada 10 bulan dan tamat pada penghujung tahun akademik Australia (biasanya pertengahan Disember) visa anda biasanya akan sah sehingga 15 Mac tahun berikutnya. Jika kursus anda lebih lama daripada 10 bulan dan tamat pada bulan Januari hingga Oktober, visa anda biasanya akan sah selama dua bulan selepas tamat kursus anda.

Anda boleh memperbaharui Visa Pelajar anda seberapa banyak kali yang anda mahu, selagi anda mendaftar dalam kursus yang diluluskan oleh CRICOS.

Anda boleh memasuki Australia menggunakan visa pelajar anda sehingga 90 hari sebelum kursus anda bermula. Dalam masa tujuh hari selepas ketibaan, anda mesti memaklumkan kepada penyedia pendidikan anda tentang alamat pemastautin anda, dan juga memaklumkan mereka dalam masa tujuh hari jika anda menukar alamat.

Masa pemprosesan

4 Weeks

Peluang kerja

Semasa menggunakan visa pelajar, anda boleh bekerja sehingga 40 jam setiap dua minggu semasa tempoh penggal, dan sepenuh masa semasa cuti. Kerja yang merupakan bahagian rasmi, berdaftar kursus anda tidak termasuk dalam had. Jika anda sedang belajar sarjana melalui penyelidikan atau Ph.D. anda tidak mempunyai sebarang sekatan kerja.

Jam setiap minggu

20

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Permohonan visa pelajar anda mungkin ditolak, antara lain, jika anda memberikan dokumen yang salah atau tidak lengkap, atau jika anda tidak memenuhi keperluan kewangan, watak atau kesihatan yang diperlukan.