Keystone logo
Afrika Selatan

Belajar MBA dalam Afrika Selatan 2024

Belajar di Afrika Selatan

Pelajar antarabangsa yang ingin mendaftar di universiti di Afrika Selatan sering dialu-alukan. Ranking tertinggi universiti negara 's, Universiti Cape Town, berada di kedudukan 145 di dunia. Universiti Witwatersrand dan Stellenbosch dua pilihan tambahan kepada pelajar untuk mempertimbangkan. Sekolah-sekolah ini semua menawarkan pengajian perniagaan, dan juga kawasan-kawasan lain fokus. Apa Adakah Pengajian Perniagaan Pilihan di Afrika Selatan Pelajar yang ingin belajar perniagaan boleh berbuat demikian dengan memberi tumpuan kepada melengkapkan ijazah sarjana muda di universiti atau dengan meneruskan pendidikan mereka ke dalam? program induk 's. Sarjana Pentadbiran Perniagaan (MBA) adalah salah satu pilihan yang paling biasa bagi pelajar yang menuntut di Afrika Selatan sebagai pelajar antarabangsa. Ini jenis program memberi tumpuan kepada teknik-teknik pengurusan, pemasaran, sumber manusia, dan memulakan perniagaan proses, sebagai undang-undang perniagaan dan kewangan dengan baik. Pelajar boleh mengharapkan untuk menghabiskan dua hingga tiga tahun menamatkan MBA mereka di Afrika Selatan.Sambilan dan sepenuh masa pilihan sering didapati, walaupun kebanyakan pelajar antarabangsa mendaftar sepenuh masa di sini. Bagaimana Pelajar Daftar Pengajian Perniagaan di Afrika Selatan? Pelajar perlu mendapatkan elaun kerajaan yang diperlukan untuk mendaftar sebagai pelajar antarabangsa. Ini dilakukan melalui Jabatan Dalam Negeri. Pelajar tersebut perlu membuat permohonan untuk kediaman sementara. Secara umumnya, semakin kemasukan ke program perniagaan melalui sekolah yang dikehendaki adalah langkah pertama. kebanyakan pelajar juga akan membantu pelajar melalui proses ini. Proses ini boleh mengambil masa lebih kurang 30 hari, atau kadang-kadang lebih lama, untuk berlaku. Setelah pelajar itu terpakai dan memperoleh atau visa pelajar beliau, ia adalah kemudian mungkin untuk perjalanan ke negara ini. Apa Adakah Pilihan untuk Pelajar Antarabangsa Selepas tamat pengajian? Afrika Selatan adalah sebuah negara yang pelbagai dan berkembang. Ia adalah daya ekonomi yang kuat di kawasan itu.Walau bagaimanapun, ia bukan negara kaya dan kadar pengangguran yang tinggi dalam banyak bidang. Walaupun ada peluang untuk orang-orang yang telah lulus dengan kepujian, tidak ada jaminan pekerjaan di Afrika Selatan selepas tamat pengajian. Walau bagaimanapun, sekolah-sekolah ini diiktiraf di kebanyakan negara-negara lain yang diiktiraf.

Tukar mata wang

Kos sara hidup asas bulanan

 • Sewa di flat kongsi

  229
 • Bahagian utiliti

  30
 • Langganan Internet

  39
 • Pengangkutan tempatan

  36

Contoh kos gaya hidup

 • Kombo makanan segera

  4
 • Tiket pawagam

  5
 • Pint bir tempatan

  2

Kira-kira Afrika Selatan

Afrika Selatan adalah sebuah negara yang pelbagai. Ia terletak di sepanjang pantai paling selatan benua Afrika berhampiran Namibia, Botswana dan Zimbabwe. Ia adalah sebuah negara berbilang kaum dengan latar belakang sangat pelbagai dan budaya. Terdapat 11 bahasa rasmi di sini, termasuk bahasa Inggeris, yang biasanya digunakan untuk keperluan awam dan swasta. Ia mempunyai hampir 53 juta orang memanggil ia rumah, dan telah menjadi ekonomi kedua terbesar di Afrika. Terdapat banyak sebab untuk belajar di negara ini walaupun sebagai pelajar antarabangsa.

Keperluan Visa

 1. Visa pelajar Afrika Selatan (dahulunya dipanggil permit belajar Afrika Selatan)
 2. Visa pertukaran Afrika Selatan - Jika anda berumur lebih daripada 25 tahun dan ingin datang ke Afrika Selatan untuk program pertukaran budaya, ekonomi atau sosial, yang dianjurkan antara institusi pendidikan atau badan kerajaan di Afrika Selatan dan satu di negara asing.

Apakah jenis Visa yang anda perlukan?

nama visa

visa pelajar Afrika Selatan; visa pertukaran Afrika Selatan

Harga dan mata wang

USD 47

Yuran permohonan visa pelajar Afrika Selatan bergantung pada negara asal anda tetapi sekitar AS$47.

Siapa yang boleh memohon visa?

Pelajar antarabangsa yang ingin tinggal dan belajar di Afrika Selatan untuk kursus yang melanjutkan tempoh 3 bulan (90 hari) perlu memohon visa pelajar. Visa ini diberikan kepada pelajar yang telah diterima masuk oleh institut pendidikan yang diiktiraf di Afrika Selatan.

Untuk melayakkan diri mendapat visa belajar untuk Afrika Selatan, sekolah atau kolej itu sendiri mesti terlebih dahulu layak sebagai 'institusi pembelajaran'. Ini bermakna ia mesti berdaftar sama ada dengan Jabatan Pendidikan Asas atau Jabatan Pengajian Tinggi. Jadi jika anda ingin menghadiri sekolah bahasa persendirian atau sekolah yang hanya menawarkan kursus teknikal jangka pendek, anda mungkin tidak layak untuk visa belajar Afrika Selatan.

Sila ambil perhatian: Anda tidak boleh datang ke Afrika Selatan menggunakan visa pelawat dan kemudian terus memohon visa pelajar Afrika Selatan. Anda tidak boleh datang ke Afrika Selatan menggunakan visa pelawat dan kemudian terus memohon visa pelajar Afrika Selatan.

Di manakah anda boleh membuat permohonan?

Suruhanjaya Tinggi Afrika Selatan, Konsulat atau Kedutaan

Untuk mendapatkan visa ke Afrika Selatan, pelajar mesti menghubungi Suruhanjaya Tinggi Afrika Selatan, Konsulat, atau Kedutaan di negara tempat tinggal mereka.

laman web:

Bagaimana untuk membuat permohonan?

Pertama, anda perlu diterima sebagai pelajar oleh sekolah, kolej atau universiti Afrika Selatan yang berdaftar dan menerima surat penerimaan pada kepala surat institusi dan ditandatangani oleh atau bagi pihak pengetua atau pendaftar.

Anda kemudiannya perlu melengkapkan borang permohonan permit kediaman sementara B1-1738 dan membawanya sendiri ke kedutaan Afrika Selatan, konsulat atau komisen tinggi di negara asal anda.

Dokumen berikut mesti diserahkan bersama borang permohonan BI-1738:

 • Pasport sah tidak kurang daripada 30 hari selepas tamat tempoh lawatan yang dimaksudkan
 • Pembayaran yuran yang ditetapkan
 • Sijil vaksinasi, jika diperlukan oleh Akta
 • Bukti kewangan bermakna untuk menampung perbelanjaan sara hidup yang dijangkakan semasa tinggal di Republik dan juga untuk membayar yuran pengajian. Ini hendaklah dalam bentuk penyata bank / wang tunai yang ada / cek pengembara
 • Bukti perlindungan perubatan
 • Deposit tunai bersamaan dengan nilai tiket pergi balik.
 • Dalam kes pelajar Afrika, satu aku janji daripada kerajaan yang berkaitan untuk mengambil tanggungjawab sepenuhnya terhadap pelajar dan membayar semua kos, sekiranya perlu untuk menghantar pulang pelajar itu.
 • Laporan perubatan dan radiologi
 • Sijil kelahiran yang tidak ringkas dalam kes kanak-kanak bawah umur.
 • Dalam kes kanak-kanak di bawah umur, butir-butir orang di Republik Afrika Selatan yang akan bertindak sebagai penjaga pelajar dan surat daripada orang tersebut yang mengesahkan penjagaan
 • Keizinan daripada kedua ibu bapa untuk penginapan anda di Afrika Selatan, atau daripada ibu bapa yang mempunyai hak penjagaan tunggal, bersama-sama dengan bukti hak penjagaan tunggal
 • Surat rasmi daripada institusi pendidikan, tempat anda berhasrat untuk belajar, mengesahkan penerimaan sementara dan tempoh kursus.
 • Bukti perlindungan perubatan diperbaharui setiap tahun untuk tempoh pengajian dengan skim perubatan yang berdaftar mengikut Akta Skim Perubatan.
 • Jika anda berumur 18 tahun ke atas, sijil pelepasan polis dari setiap negara tempat anda tinggal selama 12 bulan atau lebih sejak umur 18 tahun diperlukan.

Anda memohon permit pertukaran (visa pertukaran Afrika Selatan) menggunakan borang permohonan yang sama B1-1738.

Bilakah anda perlu memohon?

Masa proses permohonan berbeza dari negara ke negara tetapi membenarkan kira-kira enam minggu.

Visa pelajar adalah sah untuk keseluruhan tempoh kursus pelajar, sebagai alternatif 36 bulan untuk sekolah dan 24 bulan untuk institusi lain.

Visa pertukaran Afrika Selatan - visa ini diberikan untuk tempoh pertukaran, biasanya tidak lebih daripada 12 bulan. Visa pertukaran Afrika Selatan tidak boleh diperbaharui atau dilanjutkan. Sebaik sahaja anda mempunyai jenis permit ini, anda hanya boleh memohon permit kediaman sementara atau tetap selepas anda tinggal sekurang-kurangnya setahun di luar Afrika Selatan.

Masa pemprosesan

6 Weeks

Peluang kerja

Jika anda memegang visa pelajar Afrika Selatan dan sedang belajar di peringkat pengajian tinggi, anda dibenarkan bekerja sambilan tidak lebih daripada 20 jam seminggu semasa penggal, dan sepenuh masa semasa bercuti.

Jam setiap minggu

0

Mengapa anda memerlukan visa jenis ini?

Terdapat banyak sebab mengapa permohonan visa pelajar anda ke Afrika Selatan mungkin ditolak, seperti:

 • Meninggalkan kosong pada borang anda
 • Berbohong tentang apa sahaja dalam permohonan anda
 • Mempunyai pasport lapuk tanpa muka surat kosong
 • Silap eja nama anda pada dokumen
 • Tidak memberikan bukti dana yang mencukupi